Antonius Ziekenhuis maakt informatie delen gemakkelijker

Op 2 december wordt er gewerkt alsof het zondag is op de poliklinieken van het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord.

Contact met uw arts of verpleegkundige? Thuis kan het ook!

Voor kleine zorgvragen of een persoonlijk gesprek hoeft u niet altijd naar uw zorgverlener toe. Via appen en beeldbellen kunt u eenvoudig en veilig op afstand persoonlijk contact hebben met uw zorgverlener.

Druk op de zorg

Zowel in het ziekenhuis als bij de thuiszorg zien we een toename van het aantal Covid patiënten. De druk voor onze medewerkers is hoog en we hebben een tekort aan personeel. 

Thuiszorg Zuidwest Friesland, Antonius Ziekenhuis en Antonius Zorggroep vanaf 1 januari één organisatie, onder de naam Antonius

We willen laten zien dat we één organisatie zijn, waar je altijd kunt rekenen op de zorg die je nodig hebt. Thuis én in het ziekenhuis.

Complexe zorg thuis door eigen Technisch Thuiszorgteam

Thuiszorg Zuidwest Friesland introduceert een regionaal Technisch Thuiszorgteam. Sinds 1 oktober richt dit gespecialiseerde team zich uitsluitend op het werkgebied van Thuiszorg Zuidwest Friesland. Dit is goed nieuws voor cliënten, stelt Sjirk Thibaudier, unitleider van het Technisch Thuiszorgteam. ‘We werken met een compact team in een overzichtelijke regio. Door de beperkte reisafstanden zijn we heel flexibel en staan we nog sneller bij onze cliënten op de stoep.’

Hoera! Duizendste baby van 2021 geboren

Op 29 september is de 1000ste baby van 2021 in ons ziekenhuis geboren! Jorrit en Annerixt de Jong zijn de trotse ouders geworden van dochtertje June Rieke.

De Antonius Zorggroep is er voor iedereen

Wij respecteren ieders individuele en vrijwillige keuze met betrekking tot het vaccineren. Bovenal willen we benadrukken dat de Antonius Zorggroep er is voor iedereen; iedereen heeft recht op onze zorg.

Uitbreiding samenwerking Kersten Hulpmiddelen

Vanaf heden breiden we als Antonius Zorggroep onze samenwerking met Kersten Hulpmiddelen uit, in eerste instantie voor de komende drie jaar.

Overdracht ziekenhuispsychiatrie Antonius Zorggroep aan MoleMann Mental Health

De ziekenhuispsychiatrie van de Antonius Zorggroep kan, in tegenstelling tot eerdere berichten, toch worden gecontinueerd.

Herintroductie mondkapje per 16 juli 2021

Patiënten en bezoekers van het Antonius Ziekenhuis en al onze medewerkers van het ziekenhuis en de thuiszorg dragen per vrijdag 16 juli weer een mondkapje.

Antonius Zorggroep en Patyna kiezen voor slimme koppeling voor optimale medicatieveiligheid

De Antonius Zorggroep en Patyna werken samen op het gebied van medicatie voor de bewoners en cliënten van Patyna. Deze medicatie wordt al langer door de apotheek van de Antonius Zorggroep geleverd aan Patyna. Door een slimme koppeling tussen de systemen HiX en nCare ontvangt Patyna de toedienschema’s sinds kort op een aantal locaties digitaal van de Antonius Zorggroep.

Het ROAZ Noord-Nederland bedankt alle zorgmedewerkers en inwoners

Het ROAZ Noord-Nederland bedankt alle zorgmedewerkers voor hun enorme inzet en inwoners voor hun hulp en doorzettingsvermogen tijdens de covid-pandemie tot nu toe. Een mooie boodschap van het ROAZ die we graag delen.

Mondkapje niet meer verplicht

Patiënten en bezoekers hoeven geen mondkapje meer te dragen. Voorwaarde is wel dat er 1,5 meter afstand van elkaar gehouden kan worden. Als dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld bij een behandeling of onderzoek, draagt onze zorgverlener een mondkapje.

Opnieuw kwaliteitscertificaat Qualicor Europe voor Antonius Zorggroep

De Antonius Zorggroep biedt mensen goede zorg door betrokken medewerkers, thuis of in het ziekenhuis. Dat beeld is onlangs weer bevestigd door de auditoren van Qualicor Europe (voorheen NIAZ Qmentum). Zij hebben de accreditatie op basis van Qmentum Global voor de Antonius Zorggroep opnieuw met vijf jaar verlengd.

Veiligheidsbericht Philips slaap- en beademingsapparaten

Op 14 juni 2021 werd bekend dat Philips in de Verenigde Staten bepaalde slaap- en beademingsapparaten terugroept vanwege mogelijke risico’s voor de gezondheid. In ons land geldt een veiligheidswaarschuwing voor deze apparatuur.

Polikliniek Gynaecologie krijgt Freya Pluim toegekend voor fertiliteit

De polikliniek Gynaecologie krijgt voor de periode 2021-2022 de Freya Pluim toegekend voor de afdeling Fertiliteit.

Verruiming bezoekregeling

Het aantal besmettingen met COVID-19 neemt steeds verder af en dat betekent dat we de bezoekregeling in het ziekenhuis kunnen verruimen.

Onzeker jaar, toch positief financieel resultaat Antonius Zorggroep

Afgelopen jaar is ontzettend veel van de zorg gevraagd. Het werd een bijzonder jaar, met ingrijpende momenten, hartverwarmende reacties en ook met verdriet en bijzonder veel inzet. Begin 2020 overviel COVID-19 ons allemaal.  Dit had een enorme impact op de medewerkers, specialisten, en de patiënten en cliënten van de Antonius Zorggroep. Om de benodigde COVID-19 zorg te kunnen aanbieden, is de reguliere zorg een paar keer noodgedwongen afgeschaald. In 2020 werd eens te meer duidelijk hoe belangrijk de koers van de organisatie dan is en hoe strategische samenwerking met verschillende partners van wezenlijk belang is.

Meer spreiding over bloedafnamelocaties Antonius Ziekenhuis Emmeloord

Om iedereen op een meer patiëntvriendelijke manier te kunnen ontvangen, wil het Antonius Ziekenhuis meer spreiding over beide locaties in Emmeloord.

Opnamestop cardiologie Antonius Ziekenhuis Sneek  opgeheven

De opnamestop voor de afdeling Cardiologie van het Antonius Ziekenhuis in Sneek is weer opgeheven.

Opnamestop cardiologie Antonius Ziekenhuis Sneek door COVID-19 besmetting

Drie patiënten op de afdeling Cardiologie van het Antonius Ziekenhuis in Sneek zijn positief getest op COVID-19.Het ziekenhuis heeft daarom een opnamestop voor patiënten met cardiologische klachten afgekondigd.

De Antonius Zorggroep stopt per 1 januari 2022 met psychiatrische zorg vanuit het ziekenhuis

Andere invulling voor psychiatrische zorg in Zuidwest-Friesland, de Noordoostpolder en Urk

 

De Antonius Zorggroep heeft na een intensief onderzoek, waarbij verschillende scenario’s zijn verkend, besloten om de psychiatrische zorg vanuit het Antonius Ziekenhuis in Sneek te stoppen. In overleg met De Friesland en GGZ-zorgaanbieders wordt gezocht naar mogelijkheden om de psychiatrische zorg in Zuidwest-Friesland, de Noordoostpolder en Urk voort te zetten.

Onafhankelijk onderzoek: goede reumatologische zorg

In opdracht van de Raad van Bestuur van de Antonius Zorggroep en het bestuur van MSB Cureo is door een onafhankelijke commissie onderzoek verricht naar het functioneren van de reumatologie in het ziekenhuis. Uitkomst van het onderzoek is dat de reumatologische zorg binnen de Antonius Zorggroep anders vorm wordt gegeven.

Team Thuiszorgtechnologie viert zilveren jubileum

Team Thuiszorgtechnologie van de Antonius Zorggroep bestaat deze maand 25 jaar. De afgelopen kwart eeuw stond bol van de technische ontwikkelingen, maar de essentie van het werk bleef onveranderd. ‘We bieden gespecialiseerde zorg bij cliënten thuis, hun persoonlijke wensen staan centraal’, verzekeren Karen de Kruif en Rina Tol, verpleegkundigen van Team Thuiszorgtechnologie.

Antonius Ziekenhuis start menopauzespreekuur

In Nederland zijn meer dan 1 miljoen vrouwen tussen de 45 en 55 jaar. Zij zitten in de periode waarin de hormoonbalans verandert en de vruchtbaarheid voorgoed verdwijnt. Een fase waar niet altijd naar uit wordt gekeken, maar die ook een brug vormt naar een volgende fase in het leven. 80% van deze vrouwen heeft in meer of mindere mate overgangsklachten die hen hinderen in het dagelijks leven. Voor deze groep vrouwen is het Antonius Ziekenhuis gestart met een speciaal menopauzespreekuur.

Aanpassing in zorg wegens winterweer 15-2

Noodzakelijke zorg gaat door
De thuiszorgteams bepalen met hun cliënten welke zorg noodzakelijk is. Deze noodzakelijke zorg wordt het eerst ingepland. In overleg met cliënten en mantelzorgers kijken we of de mantelzorger een deel van de zorg over kan nemen tijdens dit weeralarm. Ons uitgangspunt blijft dat onze cliënten de zorg krijgen die nodig is, overdag én ‘s nachts.

 

Na ziekenhuisopname door COVID-19 eerder naar huis om te herstellen

De Antonius Zorggroep start met thuismonitoring van COVID-19 patiënten zodat deze eerder vanuit het ziekenhuis naar huis kunnen om daar verder te herstellen.

Antonius Zorggroep en Patyna: leren doe je samen

Om ook in de toekomst goede én voldoende zorg te kunnen blijven bieden, hebben Thuiszorg Zuidwest Friesland en Patyna de handen ineengeslagen. Samen met ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs ontwikkelden zij een opleidingstraject waarin 24 nieuwe medewerkers worden opgeleid tot verzorgende IG (mbo-niveau 3).

Webinar Kanker in coronatijd

 

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Een dag waarop we ieder jaar stilstaan bij de impact van deze ziekte, waar één op de drie Nederlanders mee te maken krijgt. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Het Oncologisch Netwerk Friese Regio (ONF) organiseert op deze dag samen met De Skulp een webinar waarin artsen live vragen behandelen over dit thema.

 

Deze online bijeenkomst is hier gratis te volgen en bedoeld voor patiënten en naasten. “Ik merk dat er veel vragen zijn zoals ‘Loop ik extra risico als ik kanker heb gehad?’, of ‘Kun je je laten vaccineren als je onder behandeling bent?’”, vertelt Hiltje de Graaf, internist-oncoloog in het Medisch Centrum Leeuwarden en medisch manager ONF. “Als bij jou de diagnose kanker is gesteld, leef je al in grote onzekerheid. Het coronavirus doet daar nog een schepje bovenop. Daarom vinden wij het erg belangrijk om via dit webinar die onzekerheid waar mogelijk weg te nemen.”

Live vragen stellen

De online bijeenkomst vindt plaats op donderdag 4 februari van 16.00 uur tot 17.30 uur en is gratis toegankelijk. Tijdens de bijeenkomst kunt u via de chatfunctie live vragen stellen aan één van de specialisten.

 

Programma
16.00 uur:       Opening door vicevoorzitter ONF Hendina de Jong

16.10 uur:       Presentatie door voorzitter De Skulp Froukje Nijholt

16.20 uur:       Thema: Zorg op afstand tijdens corona

Radiotherapeut Marianne de Jong en psycholoog Josta Hofstee beantwoorden uw vragen hierover

16.40 uur:       Thema: Uitgestelde zorg door corona

                        Behandeld door Chirurg Daniël Hess en uroloog Christian Koolenbrander

17.00 uur:       Thema: Vaccinaties corona

                        Door internist-oncoloog Hiltje de Graaf en longarts Bennie Reitsma

17.20 uur:       Samenvatting en afsluiting door Hendina de Jong

17.30 uur:       Einde webinar

  

Meer informatie over het programma en alle specialisten staat op de website van De Skulp. Aanmelden voor dit webinar is niet nodig. Wel kunt u vooraf uw vragen stellen via het formulier op deze pagina.

Goede samenwerking, juist in coronatijd

Het Oncologisch Netwerk Friese regio is een netwerk van oncologische samenwerking van Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord, het Medisch Centrum Leeuwarden, ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen, het Radiotherapeutisch Instituut Friesland en Pathologie Friesland. De Friese ziekenhuizen en De Skulp (centrum voor leven met kanker) weten elkaar goed te vinden en werken steeds meer met elkaar samen. De vier Friese ziekenhuizen werken al langer samen in het Friese Regio Oncologisch en Hemato Oncologisch Netwerk (FROHON). Samen ontwikkelen zij een breed oncologisch netwerk (ONF). Dit netwerk wil alle betrokken medisch specialisten ondersteunen bij het realiseren van goede toekomstbestendige oncologische zorg in Friesland. Het netwerk stelt het patiëntbelang centraal: kwaliteit en samenhang van de zorg worden geborgd, ongeacht het entreepunt van de patiënt. Uitgangspunt voor de zorgverlening is: dichtbij als het kan, centraal als het moet. Zorg wordt op een hoger niveau gebracht door de samenwerking. Iedere patiënt krijgt dezelfde zorg op maat.

Spreekuur gynaecologie Antonius Ziekenhuis op Urk van start

Donderdagmiddag 14 januari is op Urk het spreekuur van de gynaecologen van het Antonius Ziekenhuis op Urk gestart. De gynaecologen houden er vanaf nu één keer per twee weken spreekuur in huisartsenpraktijk ’t Dok. Patiënten van de verschillende huisartsen op Urk en uit de omgeving van Urk kunnen nu dichterbij huis naar het spreekuur van de specialist.

Eerste coronavaccinaties Antonius Ziekenhuis

Op vrijdag 8 januari om 7.00 uur ’s ochtends kregen internist Leonie van der Burg en COVID-19 arts Philip d’Ailly de eerste coronavaccinaties in het  Antonius Ziekenhuis in Sneek. Beide artsen werken op de COVID-19 afdeling van het ziekenhuis en staan in de frontlinie van de coronazorg, net als de andere zorgprofessionals die vandaag en morgen geprikt worden. Landelijk is bepaald dat deze professionals als eerste gevaccineerd worden. Bij de Antonius Zorggroep zijn dat ziekenhuismedewerkers en artsen van de spoedeisende hulp, de intensive care en de corona-afdeling. Medewerkers van Thuiszorg Zuidwest Friesland, die immers ook in de frontlinie van de coronazorg staan, krijgen later deze maand een vaccinatie via de GGD in het WTC in Leeuwarden.

Toediener Petra v/d Bij vaccineert COVID-19 arts Philip d’Ailly

Omdat de apothekersassistenten van het Antonius Ziekenhuis erin geslaagd zijn om 6 vaccinaties per dosis uit de aangeleverde vaccinatieampullen te halen, konden alle medewerkers uit de frontlinie die een vaccinatie wilden ook worden opgeroepen. Meer dan 90% van deze medewerkers laat zich vaccineren.

Apothekersassistentie Annemieke Kok zorgt dat er 6 vaccinaties per vaccinatieampul zijn.

De vaccins voor het ziekenhuis in Sneek werden donderdagavond 7 januari gebracht vanuit het UMCG. Medewerkers van de apotheek hebben alles diezelfde nacht nog voorbereid, zodat vanaf vrijdagochtend 7.00 uur  geprikt kon worden. Binnen 48 uur kunnen bij alle zorgprofessionals uit de eerste ronde de eerste prikken worden gezet. De afspraken voor de tweede prik die nodig is zijn al gemaakt, voor begin februari.

Antonius Ziekenhuis in Sneek stelt 70% van de geplande operaties uit

Het Antonius Ziekenhuis Sneek/Emmeloord heeft te maken met een toenemend aantal COVID-19 (corona)patiënten. Net als bij andere ziekenhuizen in Nederland is de druk op de zorg hoog en is er een flinke toename van coronapatiënten uit de regio en daarbuiten.

Om deze toestroom en de druk op de zorg te kunnen opvangen, worden vanaf maandag 21 december vier van de zes operatiekamers tijdelijk gesloten.

campagne “Het is onze zorg” Veilig op bezoek?

Friese ziekenhuizen lanceren campagne “Het is onze zorg” rond coronamaatregelen

De Friese ziekenhuizen starten deze week een gezamenlijke campagne rond coronamaatregelen. Onder het thema “Het is onze zorg” vragen de ziekenhuizen onder meer via social media aandacht voor de belangrijkste maatregelen in de ziekenhuizen.

Medicatievoorschrift uit ziekenhuis sneller en gemakkelijker bij apotheek

De Friese ziekenhuizen en Revalidatie Friesland gaan medicatievoorschriften digitaal verzenden naar de apotheek van de keuze van de patiënt.

Netwerk Dementie Fryslân live

30 november 2020

 

De website van Netwerk Dementie Fryslân is vanaf vandaag, 30 november, live! Op de website is informatie te vinden over dementie en over gespecialiseerd casemanagement dementie. Het live zetten van de website betekent ook de officiële start van Netwerk Dementie Fryslân.

 

Op www.netwerkdementiefryslan.nl staat informatie over dementie en wat een gespecialiseerd casemanager doet. Er staan ook verschillende verhalen van casemanagers en mensen met dementie op de website en per gemeente wordt aangegeven welke zorgaanbieders gespecialiseerd casemanagement dementie aanbieden.

 

Persoonsgerichte zorg voor mensen met dementie
Bij het netwerk zijn alle gespecialiseerde casemanagers dementie aangesloten die bij KwadrantGroep (De Friese Wouden, Elkander, Palet), Thuiszorg Het Friese Land, Thuiszorg Zuidwest Friesland, Meriant en ZuidOostZorg werken. Het netwerk faciliteert casemanagers dementie in hun dagelijkse werk zodat zij lokaal een sterk netwerk op kunnen bouwen rondom de persoon met dementie en hun naasten. Alles met maar één doel: de best mogelijke, persoonsgerichte zorg in Fryslân voor mensen met dementie en hun omgeving.

Plaszak voorkomt dat röntgencontrastvloeistof in milieu belandt

Patiënten van het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord die een CT-scan ondergaan, krijgen vanaf half november 2020 een plaszak mee. 

Antonius Ziekenhuis in top van Elsevier-onderzoek: De beste ziekenhuizen 2020

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord behoort volgens Elsevier tot de beste ziekenhuizen van Nederland. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Beste Ziekenhuizen 2020’ van Elsevier dat vandaag is verschenen.

Antonius Ziekenhuis organiseert online gedenkdag overledenen

Ieder jaar wordt er door alle Friese ziekenhuizen een gedenkdag georganiseerd om patiënten te gedenken die in het afgelopen jaar tijdens hun verblijf in het ziekenhuis zijn overleden. Omdat het in deze tijd niet mogelijk is om in het ziekenhuis een herdenkingsbijeenkomst te organiseren, bieden de ziekenhuizen een alternatief. Het Antonius Ziekenhuis nodigt nabestaanden uit om de herdenking voor de patiënten die in het Antonius Ziekenhuis zijn overleden online bij te wonen.

 

De geestelijk verzorger van het Antonius Ziekenhuis, Michiel van Blanken, verzorgt de gedenkdag en is blij dat het in deze vorm toch kan worden aangeboden. “Voor veel nabestaanden draagt de gedenkdag bij aan het rouwproces. Normaal gesproken komen we in het ziekenhuis bijeen, maar omdat dit nu niet kan organiseren we dit jaar een online gedenkdag. We staan samen stil bij de patiënten die afgelopen jaar zijn overleden in ons ziekenhuis, waarbij we een speciale versie hebben waarin we stilstaan bij de kinderen die zijn overleden. We hopen dat deze alternatieve herdenking bijdraagt aan het verwerken van het verlies. We willen nabestaanden van harte uitnodigen om thuis de gedenkdag bij te wonen en samen met ons een kaarsje aan te steken voor de dierbaren die we hebben moeten laten gaan”, aldus Van Blanken.

 

De gedenkdag staat vanaf vrijdag 13 november online. De nabestaanden zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Omdat niet alle adressen bekend zijn, bent u ook via deze weg als nabestaande van harte uitgenodigd om de opname te bekijken. Vul het formulier in op www.mijnantonius.nl/gedenken en u ontvangt de link om de opname te bekijken.

 

Meer informatie over de gedenkdag kan worden verkregen via de afdeling geestelijke verzorging van het Antonius Ziekenhuis. Telefoonnummer : 0515 – 48 88 88

 

Nieuw asfalt Antonius Ziekenhuis Sneek

Op 23 en 24 oktober wordt het terrein van het Antonius Ziekenhuis in Sneek opnieuw geasfalteerd. De toegang voor patiënten en bezoekers en ambulances is altijd mogelijk.

Duizendste baby in het Antonius Ziekenhuis

Op 15 oktober is de 1000ste baby van 2020 in het Antonius Ziekenhuis in Sneek geboren. Carla Siemonsma en Gert Keulen zijn de trotse ouders van dochtertje Anna Klaske Keulen.

Mondkapje verplicht bij de Antonius Zorggroep

Vanaf 5 oktober 2020 zijn patiënten en bezoekers in het Antonius Ziekenhuis in Sneek of Emmeloord verplicht een mondkapje te dragen. Voor medewerkers is dit beleid op vrijdag 2 oktober ingegaan, in zowel het Antonius Ziekenhuis en bij Thuiszorg Zuidwest Friesland. De Antonius Zorggroep doet dit nadat de overheid dinsdag een dringend advies heeft afgegeven over het dragen van mondkapjes in de publieke binnenruimten.

Meer opleidingsplekken voor anesthesiemedewerkers en operatieassistenten in het Noorden

Onder de noemer ‘Zorg voor het Noorden’ werken de negen ziekenhuizen en drie ambulancediensten in Groningen, Friesland en Drenthe nauw met elkaar samen op het gebied van opleiding en werving van personeel. Van het landelijk College Zorg Opleiding (CZO) kreeg Zorg voor het Noorden de ruimte om de opleiding voor anesthesiemedewerkers en operatieassistenten te innoveren. En dat was nodig, want in de oude vorm was het niet mogelijk om voldoende mensen op te leiden, vertelt UMCG P&O-directeur Michiel Kahmann namens Zorg voor het Noorden.

Antonius Zorggroep krijgt certificering NEN 7510: gegevens patiënten en cliënten in veilige handen

De Antonius Zorggroep heeft vertrouwelijke omgang met gegevens van patiënten, cliënten en medewerkers hoog in het vaandel staan. De Antonius Zorggroep, met Antonius Ziekenhuis in Sneek/Emmeloord en Thuiszorg Zuidwest Friesland, is dan ook blij met de certificering NEN 7510 door het TüV. NEN 7510 is de norm voor informatiebeveiliging in de zorg, die richtlijnen biedt voor de omgang met gegevens, onafhankelijk van de vorm (digitaal of papier). Cliënten en patiënten zijn er door deze certificering van verzekerd dat alleen die medewerkers die hen zorg verlenen toegang hebben tot die gegevens die zij nodig hebben om goede zorg te kunnen bieden.

Gezondheidscentrum in Emmeloord krijgt vorm

Het nieuw te bouwen gezondheidscentrum in Emmeloord wordt concreter. De 12 samenwerkende partijen1, waarvan de Antonius Zorggroep één is, vinden dat samenwerken de komen jaren intensiever en anders moet om goede zorg te kunnen blijven verlenen aan inwoners in de regio. In gesprek met Marcel Kuin, Albert Hilvers en Wiljo van Alebeek.

Katheterzorg door wijkverpleging in plaats van huisarts

Patiënten uit heel Friesland die vanaf 1 juli Dokterswacht Friesland bellen met verpleegkundige vragen over een blaaskatheter worden bezocht door een verpleegkundige in plaats van een huisarts. Dokterswacht Friesland start een bijzondere samenwerking met de regio-aanbieders voor thuiszorg in Friesland: Thuiszorg Het Friese Land, Thuiszorg De Friese Wouden (onderdeel van KwadrantGroep) en Thuiszorg Zuidwest Friesland. Het gaat om een proef om de zorg rondom blaaskatheters tijdens avond, nacht en weekend te verplaatsen naar de wijkverpleging.

Zestien Regionale SAZ ziekenhuizen startten waardegedreven zorg programma geboortezorg

Het SAZ waardegedreven zorg programma is wederom uitgebreid, nu met het thema geboortezorg. 

rookvrije generatie

Antonius Zorggroep geheel rookvrij

Bij de Antonius Zorggroep staat gezondheid centraal. Roken past daar niet bij. In al onze gebouwen en op al onze terreinen, inclusief de locaties van de thuiszorg én in bedrijfsauto’s is roken niet toegestaan.

Stabiele resultaten verstevigen de Antonius Zorggroep

De Antonius Zorggroep heeft met een gezond resultaat van 4,1 miljoen euro over 2019 haar financiële basis versterkt. “Met deze mooie basis kunnen we onze investeringen volgens plan uitvoeren en kunnen we voorlopig de gevolgen van de Covid-pandemie overbruggen. “Dat kunnen we in elk geval totdat duidelijk is welke bijdrage we van vanuit de overheid en de zorgverzekeraars kunnen verwachten,”  aldus Sandra Timmermans van de Raad van Bestuur van de Antonius Zorggroep.

Poliklinisch bevallen met eigen verloskundige weer mogelijk in Friese ziekenhuizen

Vanaf maandag 4 mei 2020, 09.00 uur kunnen poliklinische bevallingen in de Friese ziekenhuizen weer plaatsvinden onder leiding van de eigen eerstelijnsverloskundige.

Bloedafname

Nu de reguliere zorg weer wordt opgestart, worden er ook weer meer bloedafnames gedaan. We hebben een aantal maatregelen getroffen om uw bezoek zo veilig mogelijk te maken.

Helpt u ons mee om wachttijden te voorkomen?
👉 Hoeft u niet nuchter te zijn voor bloedafname? Kom dan na 10.00 uur!
Op het aanvraagformulier kunt u zien of u nuchter moet zijn voor bloedafname. Vraag dit zo nodig na bij uw arts.

👉 Kom zo veel mogelijk zonder begeleider naar de bloedafname locatie.

Bij de ingang van onze afnamelocaties wordt u persoonlijk ontvangen. Om zeker te weten dat u geen klachten heeft die passen bij COVID-19 stellen wij u een aantal vragen.

Twijfelt u of heeft u klachten die kunnen passen bij COVID-19? Ga dan naar de afnamelocatie in het Antonius Ziekenhuis Sneek of ga in Emmeloord naar de ziekenhuislocatie op Urkerweg 4. Hier zijn de noodzakelijke faciliteiten beschikbaar.

Let op: De verplaatste afnamelocatie in Sneek is toegankelijk via een ingang en tent (met extra wachtruimte) op parkeerplaats P3.

Kijk voor alle bloedafname locaties en openingstijden op www.mijnantonius.nl onder bloedprikken.

Antonius Ziekenhuis hervat geleidelijk noodzakelijke poliklinische zorg

Het Antonius Ziekenhuis met locaties in Sneek en Emmeloord hervat met ingang van 20 april 2020 geleidelijk de noodzakelijke poliklinische zorg die was uitgesteld vanwege het coronavirus.

Samenwerking thuiszorg in Friese coronaroutes

De thuiszorgprofessionals in deze coronaroute werken volgens de landelijke richtlijnen voor beschermd verplegen, dus met persoonlijke beschermingsmiddelen. Zij werken alleen in de coronaroutes en komen niet bij andere cliënten over de vloer. Thuiswonende cliënten bij wie het coronavirus of een verdenking daarvan is vastgesteld, worden in deze coronaroutes verpleegd.

Antonius Ziekenhuis sluit zo’n 1.000 zonnepanelen aan

27 februari 2020

De 996 zonnepanelen op het dak in het Antonius Ziekenhuis in Sneek zijn in werking. Naar verwachting halen de zonnepanelen uiteindelijk 256 MWh per jaar op, dat komt neer op de voorziening van ongeveer 85-100 huishoudens. De overige stroom wordt,  zoals dat nu al het geval is, ‘groen’ ingekocht.   “We willen onze zorg voor mens en  milieu op verantwoorde wijze vormgeven, ook voor de toekomstige generaties. We werken als Antonius Zorggroep hiermee concreet aan ons streven naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen” vertelt Marcel Kuin, voorzitter Raad van Bestuur.

Zorgaanbieders bundelen krachten voor inwoners Noordoostpolder en Urk

“Gezondheidscentrum voor een compleet aanbod van zorg en behandeling”

Diverse zorgpartijen in de Noordoostpolder en op Urk hebben de krachten gebundeld en willen samen zorgen voor een compleet en op elkaar aansluitend aanbod van zorg en behandeling voor inwoners van genoemde gemeenten. Een indrukwekkende lijst van zorgverlenende partijen hebben de intentie uitgesproken met elkaar aan de Urkerweg in Emmeloord een Gezondheidscentrum te bouwen. Een gezondheidscentrum van waaruit zij diverse vormen van zorg, behandeling en dienstverlening integraal aanbieden met de nadruk op samen.

Informatiebijeenkomst over goede behandelmogelijkheden: Sporten zonder urineverlies!

Helaas hebben we besloten om de bijeenkomst uit te stellen vanwege het coronavirus. 

De gezondheid van ons allemaal staat voorop. De ziekenhuizen in Friesland hebben daarom gezamenlijk besloten om bijeenkomsten die niet urgent zijn te annuleren om geen onnodige risico's te nemen. 

Thuiszorg Zuidwest Friesland alert op zware windstoten, maar de zorg thuis blijft doorgaan.

De thuiszorgteams kijken samen met hun cliënten of het tijdens de storm van vanavond mogelijk is om de zorg aan te passen

Steeds meer patiënten gebruiken online zorgomgeving door campagne Friese ziekenhuizen en Revalidatie Friesland

Met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport startten de Friese ziekenhuizen samen met Revalidatie Friesland op 10 oktober 2019 een campagne om patiënten meer bewust te maken van de mogelijkheden van online zorgomgevingen. Het resulteerde in groei in gebruikersaantallen. Waardoor steeds meer patiënten beter regie kunnen nemen op hun behandeling. Voorafgaand aan de campagne maakte gemiddeld 30% van Friese patiënten gebruik van een online zorgomgeving. Na afloop van de campagne is het gemiddelde rond de 40%. Ook wordt er meer gebruik gemaakt van e-consulten en online vragenlijsten.

Thuiswerken weer mogelijk bij de Antonius Zorggroep

Patiënten van het Antonius Ziekenhuis en cliënten van Thuiszorg Zuidwest Friesland hebben geen hinder ondervonden van de preventieve maatregel om toegang tot het systeem via Citrix te blokkeren.

 

 

Wereldkankerdag in Friesland ‘Verbinding geeft energie’

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Wereldkankerdag 2020 staat in het teken van regionale samenwerking en verbinding. In Friesland zetten veel organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen, te behandelen en mensen met kanker en hun naasten psychosociale ondersteuning te bieden.

Nieuw apparaat spoort borstkanker beter op

Route patiënt leidend bij herinrichting afdeling Radiologie

Belangrijke mijlpaal Antonius Ziekenhuis: Horizontaal Toezicht zorgverzekeringen en meerjarencontract De Friesland

Vanaf 1 januari 2020 is het Antonius Ziekenhuis over op Horizontaal Toezicht. Met De Friesland is bovendien een meerjarencontract overeen gekomen.

Versnelling innovatie door samenwerking Antonius Zorggroep en Philips

De Antonius Zorggroep kiest voor strategische samenwerking met Philips VitalHealth.  Op 19 december 2019 zetten Sandra Timmermans, Raad van Bestuur van de Antonius Zorggroep en Bert Verdonck, Business Category Leader bij Philips VitalHealth , hun handtekeningen onder een intentieverklaring om samen te werken. De samenwerking maakt het mogelijk om de ambities van de Antonius Zorggroep op het gebied van innovatie en e-health te versnellen.

Kerstactiviteiten in het Antonius Ziekenhuis

Rondom Kerstmis zijn er weer verschillende activiteiten in het Antonius Ziekenhuis. Kijk hier snel op welke activiteiten er op welke dagen zijn!

20 november zondagsdienst vanwege cao-onderhandelingen

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de ziekenhuizen hebben nog geen resultaat opgeleverd. De vakbonden hebben daarom bekendgemaakt dat aanstaande woensdag 20 november tussen 00.00 uur en 23.59 uur meerdere afdelingen in het Antonius een zondagsdienst gaan draaien. Het ziekenhuis heeft patiënten gebeld van wie de afspraak moest worden verplaatst in verband met deze cao-actie. Wij begrijpen dat dit voor de desbetreffende patiënten heel vervelend is. 

Afdelingen die een zondagsdienst draaien

 1. Operatieafdeling inclusief sedatiepraktijkspecialisten en CSA
 2. Radiologie (Sneek, Emmeloord en Lemmer)
 3. Poliklinieken (Sneek en Emmeloord)
  • Orthopedie
  • Dermatologie
  • Longgeneeskunde
  • Neurologie
  • Reumatologie
  • Gynaecologie
 4. Verpleegafdelingen
  • AB0, AB1, AB2
  • CD0, CD1 (Z0, betreffende de verpleegkundigen van CD1)
  • Dagverpleging Emmeloord
  • IC
 5. Fysiotherapie
 6. Activiteitenbegeleiding
 7. Bibliotheek en infopunt

 

Op de dag van de staking zijn deze afdelingen ook telefonisch niet bereikbaar.

Landelijke primeur: Eerste ziekenhuis in Nederland klaar voor uitwisseling via persoonlijke gezondheidsomgeving

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord maakt informatie uitwisseling via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) mogelijk. Patiënten kunnen via een PGO hun gezondheidsgegevens op één plek inzien, beheren en delen. Uit de resultaten van een audit die vorige week is gehouden, blijkt dat het Antonius Ziekenhuis het eerste ziekenhuis in Nederland is die dit aanbiedt. 

Acties CAO personeel Antonius Ziekenhuis op 16 oktober

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de ziekenhuizen hebben nog geen resultaat opgeleverd. De vakbonden hebben daarom bekendgemaakt dat op woensdag 16 oktober tussen 8:00 en 16:00 uur meerdere afdelingen in het Antonius Ziekenhuis in Sneek een zondagsdienst gaan draaien. Het ziekenhuis belt alle patiënten van wie de afspraak moet worden verplaatst in verband met deze cao-actie. De afspraken in Emmeloord gaan gewoon door. Alle spoedeisende zorg gaat eveneens gewoon door.

 De afdelingen die op deze woensdag een zondagsdienst draaien zijn

 • Operatiekamers (inclusief sedatie en CSA met betrekking tot het OK programma)
 • Radiologie
 • Technische Dienst

Uitzonderingen

Op de OK en bij Radiologie worden wél acute patiënten en oncologische patiënten behandeld. 

De poliklinieken en andere afdelingen in ons ziekenhuis zijn gewoon open.

Afspraak verplaatsen  
Patiënten die op woensdag 16 oktober een afspraak op de OK hebben, of een (combi)afspraak op een afdeling waar gewerkt wordt volgens een zondagsdienst, krijgen tijdig persoonlijk bericht. Er wordt dan een nieuwe afspraak gepland. Wij begrijpen dat dit voor de desbetreffende patiënten heel vervelend is. 

Voor patiënten die geen bericht van ons hebben ontvangen, geldt dat de afspraak gewoon doorgaat.
Zondagsdienst
Zondagsdienst betekent dat medewerkers van de betreffende afdelingen werken alsof het zondag is. Tijdens een zondagsdienst worden spoedgevallen wel behandeld. De veiligheid van patiënten en medewerkers blijft gewaarborgd.

Bijna 1.000 zonnepanelen op het dak van het Antonius Ziekenhuis

4 oktober 2019

 

Het dak van het Antonius Ziekenhuis in Sneek ligt binnenkort vol met zonnepanelen. Er worden de komende periode 996 zonnepanelen geplaatst die eind november worden aangesloten op het elektriciteitsnet. “We willen onze zorg voor mens en milieu op verantwoorde wijze vormgeven, ook voor de toekomstige generaties. We werken als Antonius Zorggroep hiermee concreet aan ons streven naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen” vertelt Marcel Kuin, voorzitter Raad van Bestuur.

Duizendste bevalling in Antonius Ziekenhuis

Maandag 30 september heeft de duizendste bevalling plaatsgevonden bij Antonius Ziekenhuis in Sneek. Daan Hiemstra kwam gezond ter wereld. Ouders Linda Willemse en Geart Hiemstra sloten hun eerste zoon maandagmiddag om 13.23 uur in de armen.

Prostaatklinieken in Oost- en Noord-Nederland bundelen hun krachten in een kwaliteitsnetwerk

Vijf prostaatklinieken uit Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Gelderland wisselen de resultaten van operaties uit om hiermee de kwaliteit van zorg te verhogen. Op initiatief van het Prostaatcentrum Noord Nederland (PCNN) zijn in 2018 prostaatkankernetwerken uit Friesland (MCL/UZF), Groningen/Drenthe (PCNN), Overijssel (RON Isala/Gelre) en Twente (ZGT/MST) bijeengebracht om zo de kwaliteit een extra impuls te geven. Sindsdien werken de klinieken nauw samen in het kwaliteitsnetwerk ‘Samenwerkende Prostaatcentra Oost- en Noord Nederland’ (SPONN). In 2019 is het Gelderse ARTZ Oncologisch Centrum op eigen initiatief bij de SPONN aangesloten.

Resultaat Antonius Zorggroep goede basis voor koerswijziging

Met een mooi resultaat van 4,8 miljoen euro over het afgelopen jaar is de Antonius Zorggroep voorbereid op nieuwe ontwikkelingen in de zorg. Ook  het jaar daarvoor was het resultaat van de zorggroep positief. In 2017 sloot de Antonius Zorggroep het jaar af met een positief resultaat van 4,5 miljoen euro. 

Verhuizing en uitbreiding spreekuren gynaecologie en verloskunde Antonius Ziekenhuis in Emmeloord

Op 28 mei 2019 is de poli gynaecologie en verloskunde van het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord verhuisd van Urkerweg 4 naar Urkerweg 1, het Dokter Jansencentrum. 

 

De Antonius Zorggroep trakteert haar medewerkers op live serious game

De Verzorgenden en verpleegkundige adviesraad (VVAR) van de Antonius Zorggroep organiseerde dit jaar op 15 mei in het kader van de dag van de zorg (12 mei) een live serious game in samenwerking met De Elastiekfabriek.

Antonius Zorggroep verleent nu ook zorg vanuit Dokter J.H. Jansencentrum

19-03-2019

 

Voor een deel van het zorgaanbod van de Antonius Zorggroep in Emmeloord wordt vanaf deze week gebruik gemaakt van het Dokter J.H. Jansencentrum.  Dit is een extra locatie voor de Antonius Zorggroep in Emmeloord, in aanvulling op het bestaande zorgaanbod op de Urkerweg 4. Zo verhuist de polikliniek dermatologie deze week naar het Dokter J.H. Jansencentrum in Emmeloord.  Voor bloedafname of inleveren van lichaamsmateriaal (bijvoorbeeld urine) kunnen inwoners van de Noordoostpolder en Urk nu ’s morgens ook in het Dokter J.H. Jansencentrum terecht. Ook kan er een MRI-scan worden gemaakt. De gemeente Noordoostpolder is sinds  afgelopen donderdag 14 maart officieel eigenaar geworden van het gebouw. Bij de overname heeft de gemeente alle bestaande huurovereenkomsten overgenomen.

Ontwikkeling verpleegkundig beroep: ‘Doen waarvoor je bent opgeleid

Het verpleegkundig beroep maakt een snelle verandering door.. “Ik wilde mensen helpen, voor mij past het beroep van verpleegkundige daar perfect bij!” vertelt hbo-verpleegkundige Marije Hogeterp uit het MCL enthousiast. “Als verpleegkundige ben ik er voor de patiënt. Samen met mijn team doe ik er alles aan om het verblijf van de patiënt zo prettig mogelijk te maken. In ons team werken we bijvoorbeeld met een buddysysteem: we werken in koppels en houden elkaar constant op de hoogte van de vorderingen die een patiënt maakt. Zo kunnen we snel en makkelijk op elkaar inspelen en zorgen we voor de best mogelijke continuïteit.” In dit systeem heeft de regieverpleegkundige het overzicht.

Hoogwaardige prostaatkankeroperaties in MCL door samenwerking urologen alle vier Friese ziekenhuizen

De urologen van de vier Friese ziekenhuizen slaan de handen ineen op het gebied van de oncologische prostaatchirurgie. Dit is onderdeel van de samenwerking tussen Antonius Zorggroep, MCL, Nij Smellinghe, Tjongerschans en De Friesland Zorgverzekeraar, met als doel de toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van medisch specialistische zorg in Fryslân te  garanderen. Nauwe samenwerking en centralisatie van de operaties, door urologen uit alle  Friese ziekenhuizen, waarborgen de kwaliteit en toegankelijkheid van de urologische zorg in Friesland.

Patiëntenstop bij reumatologie Antonius Zorggroep opgeheven per 1 maart 2019

De Antonius Zorggroep kan per 1 maart 2019 weer nieuwe patiënten ontvangen op de polikliniek Reumatologie in Sneek en Emmeloord. De zorggroep heft de patiëntenstop op na nauw overleg met de omliggende Friese ziekenhuizen.

 

Antonius lanceert unieke schouderpoli

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek is deze week gestart met een schouderpoli. Op dit spreekuur werken de orthopedisch chirurg en de fysiotherapeut nauw samen. Zij verrichten gezamenlijk lichamelijk onderzoek, stellen samen de diagnose en formuleren een behandeladvies op maat. ‘We delen onze expertise én patiënten weten sneller waar ze aan toe zijn’, verzekert Bart de Kramer, orthopedisch chirurg in het Antonius Ziekenhuis.

Antonius Zorggroep onderzoekt vakgroep Reumatologie

De Raad van Bestuur en het bestuur van de vereniging medisch specialisten van de Antonius Zorggroep gaan door met de voorbereidingen voor een onafhankelijk onderzoek naar het functioneren van de vakgroep Reumatologie.

Betere wondzorg door samenwerking zorgorganisaties in Friesland

 ‘Dankzij deze samenwerking zijn de lijnen korter en beschikken we over  meer deskundigheid ten aanzien van wondzorg. Cliënten met wonden worden zo beter geholpen en de wonden genezen sneller’, aldus de gezamenlijke zorgorganisaties.

Verbouwing bij verloskamers en op de Kinderafdeling

De hele maand februari wordt er verbouwd op afdeling Vrouw en Kind. 

 

Overeenstemming Antonius Zorggroep, gemeente Noordoostpolder en curatoren

De curatoren van de MC IJsselmeerziekenhuizen, de Antonius Zorggroep en de gemeente Noordoostpolder hebben overeenstemming bereikt over ziekenhuiszorg voor de inwoners. Het Antonius neemt de ziekenhuiszorg over en gemeente Noordoostpolder zal het voormalige Dokter Jansencentrum aankopen. De komende periode wordt de koopovereenkomst verder uitgewerkt. De overeenstemming met de curatoren geeft duidelijkheid voor patiënten in de regio.

Friese ziekenhuizen zijn goed voorbereid op griepgolf

Een gezamenlijk informatiepunt over de in de ziekenhuizen beschikbare opnamecapaciteit is één van de manieren waarop de ziekenhuizen samen zijn voorbereid.

Duizendste bevalling in het Antonius Ziekenhuis Sneek

In het Antonius Ziekenhuis was afgelopen maandag de duizendste bevalling van het jaar. 
’s Ochtends even na negen uur kwam Noëlle Novalynn ter wereld, dochter van Sharryll Schultz en Ludo Nsilu uit Sneek. Moeder Sharryll kijkt terug op een voorspoedige bevalling. ‘De dokters en verpleegkundigen waren heel betrokken en hebben mij geweldig gesteund.’

Kerst in het Antonius Ziekenhuis

Rond de kerstdagen zijn er in het Antonius Ziekenhuis in Sneek weer verschillende bijzondere activiteiten. Het doel hiervan is om de patiënten iets van het kerstgevoel mee te geven wat ze nu zo moeten missen,  als ze in het ziekenhuis liggen.

De Elfsteden beweegtocht voor patiënten en bezoekers

Wie in het ziekenhuis ligt, beweegt vaak weinig. Een verblijf van 2 weken in het ziekenhuis leidt tot 50% verlies aan spierkracht. Alle reden voor de fysiotherapeuten in het ziekenhuis om het belang van bewegen voor patiënten te benadrukken en hen hierbij te stimuleren. Op 18 december geeft Sandra Timmermans, lid Raad van Bestuur van de Antonius Zorggroep,  daarom om 9.45 uur het startschot voor de elfstedenbeweegtocht in het Antonius Ziekenhuis in Sneek.

Hulp in de huishouding van de Antonius Zorggroep wordt zelfstandig

De huishoudelijke hulp heeft een goede toekomst als de organisatie ervan zich volledig kan richten op huishoudelijke hulp. Dit blijkt uit het onderzoek dat de Antonius Zorggroep heeft gedaan naar de manier waarop de huishoudelijke hulp in de toekomst het best georganiseerd kan worden.

Friese ziekenhuizen slaan handen ineen om kinderen op gevaren van vuurwerk te wijzen

De jaarwisseling moet een feestelijk moment zijn, maar toch eindigt de viering van oud en nieuw jaarlijks voor honderden mensen in het ziekenhuis. Het totaal aantal vuurwerkslachtoffers is de laatste jaren gedaald. Wel is er een flinke stijging in het aantal kinderen dat gewond raakt door vuurwerk. Oogletsel is daarbij al jaren één van de meest voorkomende letsels. De vier Friese ziekenhuizen zetten zich in voor een veilige jaarwisseling en organiseren dit jaar een gezamenlijke campagne om het gebruik van een vuurwerkbril te stimuleren en om meer bewustwording te creëren onder kinderen over de gevaren van vuurwerk.

Antonius Zorggroep trots op stijging in AD top 100

Het Antonius Ziekenhuis Sneek-Emmeloord  is trots op de sprong naar het linker rijtje in de AD ziekenhuis top 100. In de jaarlijkse ziekenhuisranglijst van de krant zag het ziekenhuis een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar. Het ziekenhuis staat nu op plaats 19 “Dit is een mooie stijging in deze lijst, waar we trots op mogen zijn,” aldus Marcel Kuin, voorzitter Raad van Bestuur van de Antonius Zorggroep.  Vorig jaar stond het ziekenhuis nog op de54ste plek in deze lijst.

Elektrische auto voor kinderafdeling Antonius Ziekenhuis in Sneek

Kinderen die in het Antonius Ziekenhuis in Sneek verblijven, kunnen zich sinds kort in het ziekenhuis verplaatsen met een elektrische auto. Ze kunnen met die auto naar de operatieafdeling rijden of ze kunnen met de auto spelen. De auto werd ter beschikking gesteld door automobielbedrijf Jaarsma uit Hartwerd.

 

Vulvapoli Antonius wint landelijke award

De vulvapoli van het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord heeft de Vulva Award 2018 gewonnen. Gynaecoloog Karin Veldkamp is ‘enorm trots’ op deze landelijke prijs. ‘Dit is een blijk van waardering voor alle energie die we als team in deze poli steken. Deze award is een compliment voor alle betrokkenen.’

Friese ziekenhuizen heroverwegen keurmerken

De Friese ziekenhuizen (Antonius Zorggroep, MCL, Nij Smellinghe en Tjongerschans) hebben afgesproken dat zij kritisch gaan kijken naar de verschillende keurmerken.

Friese ziekenhuizen intensiveren samenwerking kankerzorg in netwerk

Met een startsymposium op 1 november 2018 verstevigen de vier Friese ziekenhuizen de bestaande samenwerking op het gebied van kankerzorg met het in werking treden van het Oncologisch Netwerk Friesland (ONF).

Antonius Zorggroep ziet mogelijkheden voor goede zorg in Noordoostpolder en op Urk

De Antonius Zorggroep heeft de curator van de MC IJsselmeerziekenhuizen en de zorgverzekeraars nu ook formeel een aanbod gedaan om de medisch specialistische zorg in deze regio op zich te nemen.

Antonius Ziekenhuis 4e in jaarlijks BDO onderzoek

In het jaarlijkse onderzoek van BDO Accountants en Adviseurs krijgt het ziekenhuis een rapportcijfer 10, en staat het op de 4e plek. Voor het onderzoek worden de jaarcijfers van de ziekenhuizen bekeken en of ze financieel gezien tegen een stootje kunnen. Vorig jaar stond het Antonius Ziekenhuis op de 6e plek.

Ziekenhuiszorg Noordoostpolder/Urk

De Antonius Zorggroep bereidt zich voor op extra patiënten uit de Noordoostpolder en van Urk, nu de MC Groep in zwaar weer is gekomen. 

Moeder tilt zelf baby uit haar buik

Een bijzondere bevalling afgelopen vrijdag in het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Op 12 oktober tilde Tineke Zandstra haar zoontje Ceder Jack zelf uit haar buik. Een primeur voor het Antonius Ziekenhuis.

Ruim 4250 bezoekers open dag Antonius Zorggroep in Antonius Ziekenhuis Sneek

Het Antonius Ziekenhuis bestaat 115 jaar en Thuiszorg Zuidwest Friesland 70 jaar. Om 185 jaar zorg in de regio te vieren waren er verschillende feestelijke activiteiten. Op donderdag 13 september startten deze met een symposium voor beleidsmakers in de zorg. Op 14 september was er een jubileumfeest voor het personeel, waarna op zaterdag 15 september de deuren open gingen voor publiek. 

 

Roze lintje borstkankerzorg voor Friese ziekenhuizen

Drachten / Heerenveen / Leeuwarden / Sneek, 05/07/18

Alle vier Friese ziekenhuizen hebben opnieuw het Roze Lintje voor goede borstkankerzorg ontvangen van Borstkankervereniging Nederland (BVN).
 
Het roze lintje staat voor patiëntgerichte borstkankerzorg vanuit het perspectief van BVN. BVN heeft een lijst met criteria opgesteld die belangrijk zijn voor de patiënt. In de Monitor Borstkankerzorg zijn de ziekenhuizen die voldoen aan deze criteria met een roze lintje gemarkeerd. Het lintje is bedoeld als ondersteunende informatie voor patiënten, hun relaties en hun huisartsen.
 
De Friese ziekenhuizen Antonius, MCL, Nij Smellinghe en Tjongerschans werken sinds 2017 samen om te komen tot een provinciaal borstkankercentrum. Volgens plan moet dat in 2019 gestalte krijgen. De diagnose kan dan plaatsvinden op vier locaties. De operatie vindt voor alle patiënten plaats in Leeuwarden. Nazorg, chemo- of hormoontherapie kan in het ziekenhuis naar keuze worden geboden. Door de samenwerking zal de kwaliteit van de zorg overal van hetzelfde hoge niveau zijn.
 
‘Dat de vier Friese ziekenhuizen het roze lintje hebben en dus voldoen aan de criteria van de BVN is een flinke steun in de rug bij de samenwerking om te komen tot een Fries borstkankercentrum,’ meent Rob van Boxtel, manager van het Oncologisch Centrum Leeuwarden in het MCL. ‘We streven gezamenlijk naar medisch goede zorg én naar een benadering die de patiënt als positief ervaart. De BVN oordeelt met name op het laatste aspect. Goed om te zien dat alle partners van Borstkankercentrum Friesland in dat opzicht voldoende scoren.’

 


 

Antonius Zorggroep. Uw zorg, onze zorg.

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00
Contact
Contact
Antonius Ziekenhuis Sneek
 • Bezoekadres
 • Bolswarderbaan 1
 • 8601 ZK  Sneek
 • Postadres
 • Postbus 20000
 • 8600 BA  Sneek
 • Telefoon
 • 0515 - 48 88 88
Route Google Maps
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
 • Bezoekadres
 • Urkerweg 4
 • 8303 BX  Emmeloord
 • Postadres
 • Postbus 20.000
 • 8600 BA  Sneek
 • Telefoon
 • 0527 - 62 04 60
Route Google Maps
Thuiszorg Zuidwest Friesland
 • Bezoekadres
 • Bolswarderbaan 3
 • 8601 ZK  Sneek
 • Postadres
 • Postbus 20.000
 • 8600 BA  Sneek
 • Telefoon
 • 0515 - 46 11 00
Route Google Maps