Over de Antonius Zorggroep

Moeder tilt zelf baby uit haar buik

Een bijzondere bevalling afgelopen vrijdag in het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Op 12 oktober tilde Tineke Zandstra haar zoontje Ceder Jack zelf uit haar buik. Een primeur voor het Antonius Ziekenhuis.

Ruim 4250 bezoekers open dag Antonius Zorggroep in Antonius Ziekenhuis Sneek

Het Antonius Ziekenhuis bestaat 115 jaar en Thuiszorg Zuidwest Friesland 70 jaar. Om 185 jaar zorg in de regio te vieren waren er verschillende feestelijke activiteiten. Op donderdag 13 september startten deze met een symposium voor beleidsmakers in de zorg. Op 14 september was er een jubileumfeest voor het personeel, waarna op zaterdag 15 september de deuren open gingen voor publiek. 

 

Roze lintje borstkankerzorg voor Friese ziekenhuizen

Drachten / Heerenveen / Leeuwarden / Sneek, 05/07/18

Alle vier Friese ziekenhuizen hebben opnieuw het Roze Lintje voor goede borstkankerzorg ontvangen van Borstkankervereniging Nederland (BVN).
 
Het roze lintje staat voor patiëntgerichte borstkankerzorg vanuit het perspectief van BVN. BVN heeft een lijst met criteria opgesteld die belangrijk zijn voor de patiënt. In de Monitor Borstkankerzorg zijn de ziekenhuizen die voldoen aan deze criteria met een roze lintje gemarkeerd. Het lintje is bedoeld als ondersteunende informatie voor patiënten, hun relaties en hun huisartsen.
 
De Friese ziekenhuizen Antonius, MCL, Nij Smellinghe en Tjongerschans werken sinds 2017 samen om te komen tot een provinciaal borstkankercentrum. Volgens plan moet dat in 2019 gestalte krijgen. De diagnose kan dan plaatsvinden op vier locaties. De operatie vindt voor alle patiënten plaats in Leeuwarden. Nazorg, chemo- of hormoontherapie kan in het ziekenhuis naar keuze worden geboden. Door de samenwerking zal de kwaliteit van de zorg overal van hetzelfde hoge niveau zijn.
 
‘Dat de vier Friese ziekenhuizen het roze lintje hebben en dus voldoen aan de criteria van de BVN is een flinke steun in de rug bij de samenwerking om te komen tot een Fries borstkankercentrum,’ meent Rob van Boxtel, manager van het Oncologisch Centrum Leeuwarden in het MCL. ‘We streven gezamenlijk naar medisch goede zorg én naar een benadering die de patiënt als positief ervaart. De BVN oordeelt met name op het laatste aspect. Goed om te zien dat alle partners van Borstkankercentrum Friesland in dat opzicht voldoende scoren.’

 


 

Positief resultaat voor Antonius Zorggroep

De Antonius Zorggroep heeft 2017 afgesloten met een positief resultaat van 4,5 miljoen euro. Het Antonius Ziekenhuis laat een resultaat van 5 miljoen euro zien. Thuiszorg Zuidwest Friesland heeft 0,5 miljoen euro verlies geleden. Vorig jaar sloot de Antonius Zorggroep het jaar af met een positief resultaat van 2 miljoen euro.

Behandeling vruchtbaarheidsproblemen volgens de hoogste eisen in het Antonius

Afdeling Vrouw en Kind van het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord ontvangt opnieuw Pluim voor kwaliteit fertiliteitszorg

 

De afdeling Vrouw en Kind van het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord heeft op 16 mei 2018 de Pluim 2018 – 2019 ontvangen van de Monitor Fertiliteitszorg van vereniging Freya. De Pluim wordt uitgereikt aan klinieken die fertiliteitszorg bieden volgens de kwaliteitscriteria van Freya. “Voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen betekent deze pluim dat ze ervan verzekerd kunnen zijn dat we volgens de criteria van de patiëntenvereniging werken. Zo is er in ons behandeltraject volop ruimte voor praktische en psychosociale aspecten, tijdens en na de behandelingen,“ aldus gynaecologe Monic Wortelboer.

 

 

Antonius zoekt gerichter naar prostaatkanker

4 mei 2018  

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek heeft een nieuwe vorm van prostaatkankeronderzoek geïntroduceerd. Door MRI-scans van de prostaat te combineren met echobeelden neemt de betrouwbaarheid van de diagnostiek toe. 'Dit is een aanwinst voor patiënten in deze regio én daarbuiten', verzekert dr. Hildo Ananias, uroloog in het Antonius Ziekenhuis.

Antonius Ziekenhuis en CliniClowns tekenen voor kwaliteit

21-03-2018

 

Op woensdag 21 maart hebben het Antonius Ziekenhuis en CliniClowns afspraken vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. 

De CliniClowns spelen wekelijks in het Antonius Ziekenhuis. Sandra Timmermans van de Raad van Bestuur van de Antonius Zorggroep geeft aan dat het ziekenhuis heel tevreden is over de samenwerking: “De CliniClowns komen hier al vele jaren en geven altijd afleiding en ontspanning aan de kinderen. De sfeer op de hele afdeling verandert in positieve zin wanneer de CliniClowns er zijn. Er is dan soms ineens weer veel mogelijk voor kinderen, los van de ziekte of lichamelijk ongemak. In je fantasie kun je immers overal naar toe.”

 

Polikliniek Gynaecologie gerenoveerd en verhuisd

12 februari 2018

 

De polikliniek Gynaecologie van het Antonius Ziekenhuis is gerenoveerd en verhuisd. De afdeling werd geopend door Jeroen van de Riet, gynaecoloog, Greet Couperus, spreekuurassistente en Sandra Timmermans, lid van de Raad van Bestuur.

Contracten Antonius Zorggroep met alle zorgverzekeraars

21 december 2017

 

De Antonius Zorggroep heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars contracten afgesloten voor de zorg in 2018. Voor de ziekenhuiszorg is voor de belangrijkste zorgverzekeringen een overeenkomst bereikt.

Alleen voor enkele budgetpolissen is geen contract afgesloten. Ook voor thuiszorg is met de meeste verzekeraars  een akkoord bereikt. Er is geen contract voor thuiszorg afgesloten met Promovendum, BeSured en National Academic. Ook voor thuiszorg geldt dat er geen budgetpolissen gecontracteerd zijn. Deze polissen bieden cliënten minder keuzevrijheid.

Prima scores Antonius in Elsevier

1-12-2017

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek/Emmeloord laat wederom zien dat de medische zorg er goed is en dat het ziekenhuis patiëntgericht is. Dit blijkt uit de jaarlijkse ziekenhuistest van weekblad Elsevier. Het Antonius haalde, net als in de afgelopen jaren, op beide items hoge scores. De test laat zien dat het Antonius hoger dan gemiddeld scoort op medische zorg en patiëntgerichtheid.

 

 

Spreekuur wordt ook luisteruur

Een reportage in de Volkskrant van 27 november 2017 met Maarten Joosten, cardioloog van het Antonius Ziekenhuis. 

 

"De tijd dat alleen de arts de wijsheid in pacht had, ligt achter ons. In steeds meer spreekkamers doet de mening van de patiënt er ook toe. Maar dan moet die wel zijn huiswerk doen." - de Volkskrant, 27 november 2017

 

Lees hier het artikel: 'Spreekuur wordt ook luisteruur'

Phéron Memory Box bij verlies baby

Afgelopen jaar overleden voor, tijdens  of na de bevalling, gemiddeld meer dan vijf baby’s per dag in Nederland.  Phéron helpt om ouders en naasten te steunen en in beweging te brengen bij het verlies én afscheid van een baby. Dit doet zij onder andere door ook in het Antonius Ziekenhuis Sneek memory boxen

Hippe auto’s voor zusters Thuiszorg Zuidwest Friesland klaar voor de start!

16 november 2017

Binnenkort starten de zusters van Thuiszorg Zuidwest Friesland hun nieuwe auto’s! De oude auto’s rijden al een poosje rond en zijn nu toe aan pensioen. De nieuwe auto’s zijn in een nieuw jasje gestoken en in november gepresenteerd. In totaal kun je straks zo’n 60 hippe auto’s tegenkomen in de regio Zuidwest-Friesland, overdag én ’s nachts. Overdag komen onze verzorgenden en verpleegkundigen voorrijden. Als er onverwacht ’s nachts zorg nodig is, is ons ambulante nachtzorgteam altijd beschikbaar én snel bij de cliënt thuis. Zéker met deze nieuwe auto.

 

Let maar ‘ns op, je ziet er vast één langskomen! 

Ook in 2018 akkoord Thuiszorg Zuidwest Friesland met zorgverzekeraars

Sneek, 14 november 2017 

 

Afgelopen weekend werden de klanten van Zilveren Kruis, Avéro Achmea, Prolife en Interpolis opgeschrikt door een brief van hun verzekeraar. In deze brief berichtte de zorgverzekeraar dat hun klanten in 2018 geen thuiszorg meer konden krijgen van onder andere Thuiszorg Zuidwest Friesland. De zorgverzekeraars bieden hun cliënten en de thuiszorgorganisatie hun excuses aan voor deze storende fout. Klanten ontvangen deze week een rectificatie van hun zorgverzekeraar, per e-mail of brief.

Antonius start verbouwing

Sneek, 14 november 2017 

 

De polikliniek Gynaecologie, afdeling Verloskunde en de couveuseafdeling van het Antonius Ziekenhuis in Sneek worden de komende maanden ingrijpend verbouwd en aangepast aan de nieuwste inzichten. De bouw is deze week gestart met de polikliniek Gynaecologie. Daarna volgen de verloskamers, kraamkamers en de couveuse afdeling. In het voorjaar van 2018 zijn deze verbouwingen afgerond.

Antonius Zorggroep sluit meerjarencontract met Menzis

Sneek/Emmeloord, 25 oktober 2017

 

De Antonius Zorggroep, met het Antonius Ziekenhuis Sneek en Emmeloord en Thuiszorg Zuidwest Friesland , heeft met  Zorgverzekeraar Menzis een meerjarencontract voor het ziekenhuis afgesloten. De organisaties hebben voor 2 jaar afspraken gemaakt over de medisch specialistische zorg in het Antonius Ziekenhuis Sneek voor Menzis verzekerden.

Oprichting Apotheek Service Punt Antonius Ziekenhuis

Sneek, 13 oktober 2017

 

De spoedapotheek in de centrale hal van het Antonius Ziekenhuis wordt per 6 november a.s. als Apotheek Service Punt (ASP) ingericht. Hiermee wordt de service uitgebreid. Bij de start van de spoedapotheek in 2011 was de apotheek gericht op optimale service en kwaliteit voor patiënten die tijdens de avond- en nachturen en in het weekend  farmaceutische zorg nodig hebben. Het Apotheek Service Punt is 7 dagen in de week van 8:00 tot 23:00 geopend.

Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis 2017-2018

Goede zorg voor ouderen in Antonius Ziekenhuis

 

Ouderen die naar het ziekenhuis moeten, kunnen goed terecht in het Antonius Ziekenhuis in Sneek of Emmeloord. Het ziekenhuis krijgt opnieuw het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis van de ouderenorganisaties KBO-PCOB, NOOM en NVOG. Een seniorvriendelijk ziekenhuis houdt rekening met ouderen bij de zorg die ouderen krijgen, de inrichting van het ziekenhuis en de voorzieningen in het ziekenhuis voor ouderen en hun naasten.

Meer regie en gemak voor thuiszorgcliënten door online zorgnetwerk

10 oktober 2017

 

Iedereen die thuis zorg en ondersteuning heeft van Thuiszorg Zuidwest Friesland kan nu gratis gebruik maken van Caren, een veilig zorgnetwerk waarin informatie beschikbaar is over de zorgverlening. Zo kunnen cliënten en hun dierbaren  via Caren bijvoorbeeld hun zorgdossier inzien via de computer of tablet en zien ze welke zorgverlener er bij hen thuis komt. Thuiszorg Zuidwest Friesland wil met Caren de formele- en informele zorg beter op elkaar afstemmen.

Vulvapoli Antonius Sneek en Emmeloord genomineerd voor landelijke award

De vulvapoli van het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord is door de patiëntenvereniging  Stichting Lichen Sclerosus genomineerd voor de verkiezing tot beste vulvapoli van 2017, samen met drie andere poli’s uit Nederland. De winnaar van deze verkiezing wint de VulvAward 2017. ‘We zijn blij met deze erkenning en roepen mensen nu op om op ons te stemmen op https://www.lsnederland.nl/verkiezing-beste-vulvapoli-2017/ ,’ meldt gynaecoloog Tineke Schukken trots.

Thuiszorg Zuidwest Friesland doet mee met MeeleefGezin

Deze zomer is Thuiszorg Zuidwest Friesland in Sneek en omgeving met het project MeeleefGezin gestart. Het is een samenwerking tussen GGZ, GGD Fryslân, Thuiszorg Zuidwest Friesland en gemeente Súdwest-Fryslân. MeeleefGezin is een programma waarbij ouders met psychiatrische problemen ondersteund worden. Hierbij gaat het vooral om de zorg voor het kind. MeeleefGezinnen vangen tijdelijk een extra kind op. Dit voor een dag in de week en een weekend in de maand. Vanuit Thuiszorg Zuidwest Friesland verleent een begeleider van team Thuisbegeleiding ondersteuning. 

Animatievideo’s helpen bij patiëntenvoorlichting longgeneeskunde

8 september 2017,

 

Patiënten die met longklachten naar het Antonius Ziekenhuis in Sneek of Emmeloord gaan, worden sinds kort vooraf geïnformeerd met behulp van animatievideo’s. In de video’s worden aankomende onderzoeken en behandelingen uitgelegd in animaties met gesproken voice-overs, pictogrammen en met korte teksten.

Antonius: duizendste heupoperatie 2.0

Vijf jaar geleden introduceerde het Antonius Ziekenhuis een nieuwe operatietechniek in Sneek voor patiënten met een totale heupprothese. Deze nieuwe methode, kortweg ASI, bevordert het herstel en voorkomt spierzwakte na de operatie. 'Patiënten zijn sneller op de been', verzekert orthopedisch chirurg Bob van Steijnen. Na de zomervakantie wordt de ASI-techniek voor de duizendste keer in het Antonius Ziekenhuis toegepast.

Uitbreiding Raad van Bestuur Antonius Zorggroep

Sandra Timmermans is door de Raad van Commissarissen van de Antonius Zorggroep benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Met ingang van 16 september 2017 zal de Raad van Bestuur van de Antonius Zorggroep bestaan uit de voorzitter Raad van Bestuur, de heer Marcel Kuin en het lid Raad van Bestuur. Hiermee is de Raad van Bestuur compleet, na het besluit in het najaar van 2016 om over te gaan van een één- naar een tweehoofdige Raad van Bestuur.  

Roze lintjes voor borstkankerzorg Friese ziekenhuizen

De Friese ziekenhuizen hebben ook dit jaar elk afzonderlijk het roze lintje ontvangen van de landelijke Borstkanker Vereniging (BVN). Dat betekent dat de patiënten in Friesland kunnen rekenen op borstkankerzorg op het hoogste niveau. Om die goede zorg ook in de toekomst te kunnen bieden, hebben de ziekenhuizen vorige week aangekondigd dat ze nog intensiever gaan samenwerken op het gebied van borstkankerzorg.

Vervolg  samenwerking ziekenhuizen Noordoostpolder en Urk

Antonius Zorggroep en MC Groep onderzoeken om vanuit één gebouw ziekenhuiszorg aan te bieden aan de regio Noordoostpolder/Urk. Uit een analyse is gebleken dat het Dokter J.H. Jansencentrum daar het meest geschikt voor is. Nieuwbouw en de locatie van de Antonius Zorggroep zijn onhaalbaar of ongeschikt gebleken. Het onderzoek richt zich dan ook op samenwerking vanuit het Dokter J.H. Jansencentrum in Emmeloord.

Minder slapeloze nachten door samenwerking Friese ziekenhuizen bij borstkanker

Patiënten met verdenking op borstkanker kunnen straks binnen 24 uur terecht in het Fries Borstkankercentrum. In dit centrum, met locaties bij alle vier de Friese ziekenhuizen, kunnen patiënten binnen een werkdag terecht voor onderzoek en de uitslag: wel of geen borstkanker. Ervaring leert dat duidelijkheid hierover helpt en leidt tot minder “slapeloze nachten”. Het overleg tussen betrokken specialisten en de operatieve ingreep wordt geconcentreerd en alleen aangeboden bij het MCL in Leeuwarden. Dit is de uitkomst van onderzoek dat door een speciaal opgerichte projectgroep is gedaan.

Antonius Zorggroep sluit 2016 goed af

De Antonius Zorggroep sluit 2016 af met een positief resultaat van bijna 2 miljoen euro. Dit blijkt uit de jaarrekeningen 2016. In 2015 is voor zowel het Antonius Ziekenhuis als Thuiszorg Zuidwest Friesland een ombuigingsprogramma gestart, om de organisatie financieel toekomstbestendig te maken. Ook in 2016 is deze ombuiging doorgezet. In 2016 boekte het ziekenhuis een winst van 3,3 miljoen euro. De thuiszorg sloot het jaar nog af met 1,3 miljoen euro verlies. Het verlies bij de thuiszorg is voornamelijk veroorzaakt doordat een aantal gemeenten voor de hulp in de huishouding en begeleiding een te lage vergoeding betaalden. Deze tarieven zijn inmiddels aangepast.

Antonius Ziekenhuis transparant over kwaliteit

Het Antonius Ziekenhuis is transparant over de kwaliteit van zorg. In het Kwaliteitsvenster staat onafhankelijke en betrouwbare informatie over de kwaliteit van zorg in ziekenhuizen en revalidatie-instellingen.

 

Bekijk hier de resultaten van het Antonius Ziekenhuis 

 

In het Kwaliteitsvenster van ziekenhuizen en revalidatiecentra staan dertig onderwerpen en behandelingen. Bezoekers kunnen op die website nu niet alleen de meest recente cijfers vinden over algemene kwaliteit van zorg en revalidatiezorg, maar ook van tien veelvoorkomende of planbare behandelingen. Nieuw zijn onder andere cijfers over prostaatoperaties, longkanker, geboortezorg, de operatie aan een verwijde buikslagader en staaroperaties.

Meer cliënten kiezen voor Thuiszorg Zuidwest Friesland in Joure

Steeds meer mensen die zorg thuis nodig hebben, weten in Joure de weg naar Thuiszorg Zuidwest Friesland te vinden. Het aantal cliënten in Joure is de afgelopen periode flink toegenomen. Om hen de juiste zorg met persoonlijke aandacht te kunnen blijven bieden, is ook het aantal medewerkers in Joure gegroeid. In Joure zijn vanaf nu vier teams van Thuiszorg Zuidwest Friesland actief.

Opnieuw kwaliteitscertificaat NIAZ-Qmentum voor de Antonius Zorggroep

Sneek/Emmeloord, 21 april 2017

 

De zorgverlening door het Antonius Ziekenhuis en Thuiszorg Zuidwest Friesland staat op een hoog peil. Vandaag kreeg de Antonius Zorggroep van het NIAZ het bericht dat de accreditatie wederom behaald is. Begin dit jaar is het Antonius Ziekenhuis en Thuiszorg Zuidwest Friesland bezocht door het Nederlands Instituut Accreditatie in de Zorg (NIAZ) en getoetst op de kwaliteitsnorm Qmentum.

Kom langs in Sneek en Emmeloord op de huidkankerdag

Kom langs in Sneek en Emmeloord op de huidkankerdag

Laat gratis je huid controleren in het Antonius Ziekenhuis

 

Op zaterdag 20 mei 2017 doet het Antonius Ziekenhuis weer mee met de jaarlijkse ‘Huidkanker’dag. Met deze dag in Sneek en Emmeloord willen de dermatologen mensen bewust maken van de gevaren van de zon en het belang van huidcontrole om zo huidkanker in een vroeg stadium te herkennen.

Samenwerking Voedingszorg Antonius Zorggroep en horecaopleiding ROC Friese Poort

20 april 2017

 

De horecaopleidingen van ROC Friese Poort en het Antonius Ziekenhuis in Sneek starten een samenwerking op het gebied van voeding. Deze week was de kick-off, 90 mbo studenten kregen een rondleiding in het ziekenhuis en volgden de eerste les. De lessen worden verzorgd door de koks, diëtisten en andere medewerkers van het ziekenhuis.  Daarnaast krijgen de studenten praktijklessen en lopen ze stage in de ziekenhuisrestaurants en in de keuken. Ook voor de ontwikkeling van een koffiecorner, nieuwe gerechten en nieuwe ideeën voor maaltijden in het ziekenhuis en thuis wordt gebruik gemaakt van elkaars kennis en ervaring.

Pluim apotheek Antonius Ziekenhuis: Barcode ziekenhuismedicatie vergroot patiëntveiligheid

05-04-2016 

 

De ziekenhuisapotheek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek kreeg een pluim van GS1 in de categorie “gezondheidszorg”. GS1 is een wereldwijde organisatie gericht op het ontwerp en de invoering van standaarden op het gebied van elektronische communicatie tussen bedrijven. Eén van hun meest bekende producten is de barcode. Door de barcode op elk geneesmiddel te scannen, wil het Antonius Ziekenhuis zoveel mogelijk fouten met medicatie voorkomen. Door het consequent toepassen van scanbare barcodes, waarbij menselijke fouten nog meer worden uitgesloten, heeft de ziekenhuisapotheek een grote stap richting 100% medicatieveiligheid gezet. “Deze ziekenhuisapotheek vervult een voortrekkersrol in Nederland,” aldus het juryrapport. Met de pluimen wil GS1 succesvolle projecten voor het voetlicht brengen, andere organisaties in de sector inspireren en organisaties die het goed doen in het zonnetje zetten.

 

Mutsen voor chemopatiënten in het Antonius Ziekenhuis

Sneek, 28-03-2017

 

Vrijwilligers van ‘Fighting Cancer’ bieden het Antonius Ziekenhuis mutsen aan voor patiënten die chemotherapie ondergaan om ze een hart onder de riem te steken. Vrijwilliger Riet van der Meulen bracht samen met een patiënt onlangs de eerste 50 mutsen langs.

Blaaskanker sneller ontdekt met nieuwe methode

16-02-2017

 

Een nieuwe scopietechniek die het Antonius Ziekenhuis in Sneek sinds kort in huis heeft, stelt urologen in staat om blaaskanker in een vroeg stadium aan het licht te brengen. Met NBI (narrow band imaging) worden tumoren in de blaas eerder zichtbaar dan met de tot nu toe gebruikelijke technieken. De kans dat blaaskanker vroeg ontdekt wordt, neemt zienderogen toe, en daarmee ook de kans op succesvolle behandeling.

Tjongerschans en Antonius slaan handen ineen voor kwetsbare ouderen

Tjongerschans en Antonius slaan handen ineen voor optimale zorg voor kwetsbare ouderen

 

Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen en Antonius Ziekenhuis in Sneek gaan samenwerken op het vakgebied Klinische Geriatrie. Het doel is het creëren van een optimaal behandelaanbod voor de (kwetsbare) oudere die tweedelijnszorg nodig heeft.  Met deze samenwerking zorgen de ziekenhuizen ervoor dat deze patiënten optimale zorg krijgen.

Antonius Ziekenhuis krijgt certificaat voor ooglidcorrecties

02-02-2017

 

De afdeling Oogheelkunde van het Antonius Ziekenhuis in Sneek heeft een kwaliteitscertificaat van Het Oogzorgnetwerk ontvangen, voor de uitvoering van ooglidcorrecties (oculoplastische chirurgische ingrepen). De afdeling ontvangt het certificaat omdat het hoog scoort op het gebied van medische techniek, kwaliteit en veiligheid.

Overlevingskansen bij prostaatkanker nemen toe

 01-02-2017

 

Hoewel prostaatkanker de meest voorkomende kankersoort is bij Nederlandse mannen, kan de ziekte in meer dan zeventig procent van de gevallen worden genezen.

 

Dat werd afgelopen dinsdag duidelijk bij het Antonius College van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Uroloog dr. Evert Barten en Physician Assistant Urologie Vivian Nijenhuis gingen daarbij respectievelijk in op prostaatkanker zelf en de behandeling er van. Daarnaast was ook de belangenvereniging Prostaat Kanker Stichting aanwezig en konden vragen worden gesteld aan de cliëntenraad en aan een wijkverpleegkundige van Thuiszorg Zuidwest Friesland.

Huisartsen Lemmer behandelen botbreuken zelf

01-02-2017

 

Lemsters die een bot breken of een schouder of ander gewricht uit de kom hebben, hoeven voor een behandeling hiervan niet langer naar het ziekenhuis. Dit scheelt hen tijd en geld. Patiënten krijgen de keus voorgelegd of ze door de speciaal opgeleide huisartsen of in het ziekenhuis behandeld willen worden.

5 jaar levensboeken, 150 prachtige verhalen

27-01-2017

 

Vijf jaar geleden startte het project levensboeken van Thuishotel. Het vijfjarig bestaan van het project werd gevierd met een feestelijke bijeenkomst in Lewinski in Sneek, met verschillende sprekers en workshops. Inmiddels zagen 150 levensboeken, van evenzovele ouderen, het levenslicht. De boeken werden geschreven door ruim 100 vrijwilligers. De vrijwillige schrijvers en de verhalenvertellers hoorden hoe Gea Akkerman, wethouder van de gemeente Súdwest- Fryslân, vertelde uit eigen ervaring hoe waardevol herinneringen van ouderen zijn. Voor henzelf, maar ook voor de mensen om hen heen. Dat is precies de kracht van een levensboek. Hierin staan de persoonlijke en unieke herinneringen over het leven van een oudere. Verteld door hem- of haarzelf, opgeschreven en vormgegeven door vrijwilligers.

 

Meer regie en meer gemak voor patiënten in Friese ziekenhuizen door aanmeldzuilen

23-01-2017

 

Iedereen die binnenkort een afspraak heeft in het Antonius Ziekenhuis in Sneek of Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen, meldt zich eerst met zijn legitimatiebewijs bij een aanmeldzuil in de centrale hal van het ziekenhuis.

 

Vanaf begin februari werken deze beide ziekenhuizen met de zogenoemde aanmeldzuilen. In de werkwijze zit per ziekenhuis wel enig verschil maar in grote lijnen is het proces hetzelfde.

Voor de pers

Vragen van de pers beantwoorden we graag.
Journalisten kunnen hun vragen stellen aan de afdeling Communicatie van de Antonius Zorggroep.
Bent u journalist en wilt u onze persberichten ontvangen? Stuur ons dan gerust een mail.

T: 0515 - 48 89 21
E: communicatie@antoniuszorggroep.nl

Om op de hoogte te blijven over de Antonius Zorggroep, het Antonius Ziekenhuis en Thuiszorg Zuidwest Friesland kunt u ons ook volgen op twitter of Facebook.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten?

 

Dan kunt u hier uw gegevens achterlaten

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00