Voorbereiding op een operatie
U meldt zich voor het preoperatief spreekuur (POS) bij de balie op route 3. Hier worden uw patiëntengegevens gecontroleerd. Indien u een ingevulde papieren vragenlijst heeft kunt u die hier afgeven. Als u een uitnodiging heeft gekregen de vragenlijst digitaal in te vullen kunt u de vragenlijst digitaal invullen.
Op deze pagina leest u meer over:
Het gesprek
Op het POS heeft u een gesprek met een verpleegkundige en een anesthesioloog. Dit kan een andere anesthesioloog zijn dan degene die u treft op de dag van uw operatie. Tijdens dit gesprek wordt de door u ingevulde vragenlijst met u doorgenomen. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten.
De apothekersassistent neemt telefonisch contact met u op over het gebruik van uw medicatie.
Lichamelijk onderzoek
Tijdens het eerste gesprek doen we een lichamelijk onderzoek. Zo nodig wordt aanvullend onderzoek verricht, zoals bloedonderzoek, een hartfilmpje (ECG) of een onderzoek aangevraagd bij een andere specialist, bijvoorbeeld een cardioloog.
Aanvullend onderzoek
Wanneer een aanvullend onderzoek door een andere specialist nodig is, krijgt u hiervoor een aparte afspraak. Als het kan kiest u samen met de anesthesioloog de meest geschikte vorm van anesthesie. U krijgt daar uitleg over.
Medicijnen
Neemt u medicijnen? U kunt een overzicht van de medicijnen die u gebruikt bij uw apotheek halen. De anesthesioloog vertelt welke u wel of niet kunt blijven gebruiken. De afspraken die met u worden gemaakt leggen we vast in uw elektronische patiëntendossier. Zo is de anesthesioloog die u helpt op de dag van uw operatie hier ook van op de hoogte.
Ongeveer een half uur voordat u naar de operatiekamer gaat krijgt u van de verpleegkundige op de afdeling pijnstillers (vaak is dat paracetamol).
Operatie in Dagbehandeling
Wanneer u in Dagbehandeling wordt geopereerd, zorg er dan voor dat u paracetamoltabletten of zetpillen in huis heeft. De verpleegkundige van de Dagbehandeling geeft u bij ontslag uitleg over het gebruik daarvan. Soms krijgt u van de verpleegkundige aanvullende pijnmedicijnen mee naar huis voor de eerste 24 uur na de operatie.
Kijk hieronder naar de video hoe je als patiënt ontvangen wordt en via de afdeling naar de nieuwe operatiekamer wordt gebracht.
Of neem hier een kijkje in de nieuwe OK en CSA van het ziekenhuis van Antonius.
Folder
U krijgt een folder mee van de medewerker van de planning/opname waar u voor opname bent ingeschreven. De anesthesioloog of verpleegkundige kan dan eventueel de met u gemaakte afspraken over uw medicijngebruik en de gekozen vorm van verdoving noteren.