Leren bij Antonius

Bij Antonius maken we de zorg iedere dag beter. De zorg verandert snel en we vinden het dan ook van belang om te investeren in onze medewerkers om vakbekwaam te blijven en de ruimte te geven voor persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen investeren we in onze eigen medewerkers, maar ook in de toekomst. We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om een goed leerbedrijf voor de regio te zijn. Jaarlijks bieden we daarom plek aan zo’n 200 studenten om binnen onze organisatie kennis en ervaring op te doen. Daarnaast zoeken we de samenwerking op met opleidingsinstellingen en met collega organisaties in het noorden om goede zorg te kunnen blijven leveren, nu en in de toekomst. 

Onze strategische koers voor Leren & Ontwikkelen kent drie pijlers:

Interne ontwikkelingsmogelijkheden

We bieden onze medewerkers veel mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen en hun loopbaan vorm te geven. Zo bieden we intern verschillende opleidingen, specialisaties en traineeships aan. Ook bieden we een breed aanbod aan trainingen, e-learnings en zetten we in op praktijkleren in ons skillslab. Benieuwd hoe wij meedenken met jouw persoonlijke ontwikkeling? Kijk hier.

Opleidingen gespecialiseerd verpleegkundigen en medisch ondersteunende zorgprofessionals CZO

De opleidingen voor gespecialiseerde verpleegkundigen en medisch ondersteunend personeel, zoals bijvoorbeeld voor operatieassistent, zijn sinds 2023 modulair ingericht. In plaats een vast curriculum dat resulteert in een bepaald diploma, zijn de opleidingen opgeknipt in losse modules: een Entrustable Professional Activity (EPA). Medewerkers bij Antonius hebben de mogelijkheid een keuze te maken voor één of meerdere CZO erkende verpleegkundige vervolgopleidingen, medisch ondersteunende opleidingen en initiële zorgopleidingen. Door verkorte leermodules aan te bieden stimuleren we jou als professional om je te blijven ontwikkelen. 

We werken hierbij samen met CZO erkende opleidingsinstituten, voornamelijk met het Wenckebach instituut in Groningen. Verder werken we samen met andere landelijke opleidingsinstituten, dit kan per opleiding verschillen.

Antonius biedt steeds meer opleidingsmogelijkheden aan voor combinatiefuncties. Denk bijvoorbeeld aan een Intensive Care (IC) verpleegkundige die ook een Spoedeisende Hulp
(SEH) of een Coronary Care Unit (CCU) opleiding volgt. Ook is dit te combineren met een functie van Anesthesiemedewerker, een mooie uitdaging om in verschillende teams afwisselend werkzaam te zijn. Bovendien verbreedt dit je ontwikkelmogelijkheden als zorgprofessional voor nu en in de toekomst.

Lees hier het verhaal van de combinatiefunctie van IC Verpleegkundige en Anesthesiemedewerker.

Stage

Jaarlijks bieden we een grote verscheidenheid aan stagemogelijkheden binnen alle onderdelen van de organisatie op zowel MBO, HBO als universitair niveau. Kijk voor alle mogelijkheden op onze  stage pagina.

Coschappen

Jaarlijks bieden wij ongeveer 20 coassistenten de gelegenheid om praktijkervaring in ons ziekenhuis op te doen in een leerzame en veilige leeromgeving. Antonius is een regionaal ziekenhuis met goede onderlinge contacten binnen de afdelingen. Coschappen lopen kan bij vrijwel alle specialismen binnen het ziekenhuis. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Leren op locatie

Antonius wil een uitdagende leeromgeving bieden voor eigen medewerkers en toekomstige zorgmedewerkers in de regio. Wij vinden het belangrijk om goede leer- werkplekken te bieden dichtbij de praktijk. Daarom werkt Antonius samen met Firda volgens het concept ‘Leren op locatie’. Lees hier meer over Leren op locatie. 

Traject voor zij-instromers

Antonius leidt ook zelf mensen op voor het werken in de zorg. Samen met Firda is er een opleidingstraject samengesteld voor zij-instromers voor het diploma Verzorgende IG.

Kijk voor meer informatie op onze pagina: Antonius als leerbedrijf

Zorg voor het Noorden

Zorg voor het Noorden is een netwerkorganisatie van negen ziekenhuizen en drie ambulancediensten, waarbij Antonius zich heeft aangesloten. Wij werken samen omdat we in Noord-Nederland de beste zorgprofessionals aan ons willen (blijven) binden. Alleen zo kunnen we de beste ziekenhuis- en ambulancezorg blijven bieden. Ben jij zorgprofessional? Dan is Zorg voor het Noorden voor jou hét platform om de baan of opleiding te vinden die past bij jouw talenten en ambities. Kijk hier voor meer informatie over Zorg voor het Noorden.

 

Contact
Contact
HR Service & Advies
  • Bezoekadres
  • Bolswarderbaan 1
  • 8601 ZK  Sneek
  • Postadres
  • Postbus 20000
  • 8600 BA  Sneek
  • Telefoon
  • 0515-488292
Route Google Maps