Werken bij Antonius Zorggroep

Vrijwilligerswerk

In de Antonius Zorggroep werken veel vrijwilligers en daar zijn we enorm blij mee. Vrijwilligers zijn actief op verschillende afdelingen en leveren daar een belangrijke bijdrage aan de zorg. Hun werk heeft grote waarde voor de patiënten en cliënten én medewerkers! Vrijwilligers worden zeer gewaardeerd en zijn onmisbaar binnen onze organisatie. Ook u bent van harte welkom!

 

Vrijwilligers leveren vanuit hun rol een belangrijke bijdrage aan onze organisatie door activiteiten/taken uit te voeren welke niet in de reguliere functies opgenomen zijn. Binnen de Antonius Zorggroep zijn er t.a.v. onderstaande werkgebieden/activiteiten vrijwilligers werkzaam:

 

Gastvrouwen/gastheren (Locatie Sneek en Emmeloord)

De voornaamste functie van gastvrouwen en gastheren is het begeleiden en wegwijs maken van patiënten in het ziekenhuis. U begeleidt patiënten naar de juiste afdeling en ondertussen stelt u de patiënt op zijn/haar gemak en maakt u een praatje. Ook heeft u oog voor patiënten die zoekend rondlopen en wellicht hulp nodig hebben bij het vinden van de juiste polikliniek.

 

Polikliniekservices (Locatie Sneek en Emmeloord)

De vrijwilligers brengen koffie en thee rond in de wachtkamers en maken een praatje met de patiënten en stellen ze op hun gemak. 

 

’t Roefke (Locatie Sneek)

't Roefke is de cafetaria van het ziekenhuis. Vrijwilligers brengen de bestelde hapjes en drankjes naar de patiënten, begeleiden de patiënten naar een tafeltje en maken een praatje met ze.

 

Bibliotheek/Patiënteninformatie (Locatie Sneek)

Als vrijwilliger van het het informatiecentrum staat u de bezoekers te woord en worden boeken uitgeleend of ingenomen. Ook zorgt de vrijwilliger ervoor dat de registratie hiervan op orde is. Tevens wordt ervoor gezorgd dat alle patiënteninformatiefolders op voorraad zijn en worden zowel telefonisch als via e-mail vragen beantwoordt. Bij de bibliotheek zorgen de vrijwilligers ervoor dat er eenmaal per week langs de afdelingen wordt gegaan met een boekenkar. Ook zijn het vrijwilligers die ervoor zorgen dat in de wachtkamers recente tijdschriften liggen die gelezen kunnen worden door patiënten.

 

Pastoraat (Locatie Sneek)

De pastorale vrijwilligers nodigen op zaterdag de patiënten uit voor de dienst op zondag. Zij delen de liturgie uit aan de patiënten en regelen deelname voor avondmaal of communie. De pastorale vrijwilligers zorgen zondags voor het ziekenvervoer.

 

Activiteitenbegeleiding (Locatie Sneek)

Als vrijwilliger helpt u patiënten bij de creatieve activiteiten die op deze afdeling georganiseerd worden en maakt u het gezellig voor de patiënten. Ook brengt u de patiënten terug naar hun afdeling.

 

Thuishotel (Regio Zuidwest Friesland)

Thuishotel heeft het project levensboeken. Als vrijwilliger kunt u hieraan meehelpen door naar de abonnees/cliënten te gaan en ze hun verhaal te laten vertellen om hier later een mooi, leesbaar boek van te maken.


Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met Thuishotel, 0515 - 46 12 34. Of kijk op de website van Thuishotel bij Levensboekenproject.

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00