Wonen in ons zorggebied

Sneek en weidse omstreken

Sneek, oftewel Snits zoals we in Friesland zeggen, is dé watersportstad van Nederland. Jaarlijks vindt in Sneek het grootste, op binnenwater georganiseerde, zeilwedstrijdevenement van Europa plaats; de Sneekweek. Sneek is echter meer dan alleen de Sneekweek. De stad bruist van evenementen, cultuur en unieke hotspots en leuke winkels. Sneek is gelegen bij het Sneekermeer en is bekend vanwege de historische binnenstad met onder meer de Waterpoort.

De stad vervult een centrale functie in de regio Zuidwesthoek. Water en vooral weidse uitzichten kenmerken de regio, waarbij de bossen van Gaasterland alom bekend en gewild zijn om te bezoeken. Voor wie buiten Sneek wil wonen, ook zijn er op het platteland betaalbare woningen te vinden.

Het ziekenhuis van Antonius is uitstekend te bereiken per openbaar vervoer, maar kom je met de auto (via de A7 of A6) dan kun je gebruik maken van de gratis parkeervoorzieningen bij het ziekenhuis.

Het is prettig wonen in Sneek (en omstreken). Het is een stad die je verrast met bruisende evenementen. Bekijk alle mogelijkheden op de site van de VVV Waterland van Friesland.

Noordoostpolder en Emmeloord

De drooglegging van de Noordoostpolder begon in 1936 en werd voltooid in 1942, waarbij nieuw land werd gecreëerd voor landbouw en bewoning. De Noordoostpolder is nu een belangrijk landbouwgebied in Nederland, waar verschillende gewassen worden verbouwd. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte vlaktes en karakteristieke boerderijen. Daarnaast is een druk verenigingsleven en in het voorjaar de prachtige tulpenvelden kenmerkend voor de regio. Emmeloord is de grootste stad in het gebied, daarnaast zijn er verschillende dorpen verspreid over de polder, die samen een hechte gemeenschap vormen.

Het voormalige eiland Urk, dat nu via een dijk verbonden is met het vaste land, is een vissersdorp met een rijke geschiedenis en een eigen unieke cultuur. Urk staat bekend om haar traditionele klederdracht, karakteristieke
vuurtoren en de levendige haven. Urk is een populaire toeristische bestemming vanwege de schilderachtige charme en authentieke sfeer.

De spoedpost van Antonius in Emmeloord is uitstekend te bereiken per openbaar vervoer, maar kom je met de auto (via de A6) dan kun je gebruik maken van de gratis parkeervoorzieningen van het ziekenhuis.

 

Het is prettig wonen in de Noordoostpolder waar rust, groen en ruimte centraal staan. De Noordoostpolder biedt volop mogelijkheden voor betaalbare woningen.


Contact
Contact
HR Service & Advies
  • Bezoekadres
  • Bolswarderbaan 1
  • 8601 ZK  Sneek
  • Postadres
  • Postbus 20000
  • 8600 BA  Sneek
  • Telefoon
  • 0515-488292
Route Google Maps