Coschappen Antonius

Coschappen in een prettige omgeving

Coschappen lopen kan bij vrijwel alle specialismen binnen het ziekenhuis. Als coassistent krijg je alle kansen om je vaardigheden te vergroten en heb je een grote zelfstandigheid. In ons ziekenhuis werken geen arts-assistenten, behalve op de spoedeisende hulp, wat maakt dat je veel zelf mag doen en er korte lijnen zijn met de medisch specialisten. Onze artsen zijn opleidingsminded en goed benaderbaar voor vragen. Je kunt niet alleen je M2 coschappen in het ziekenhuis lopen, maar er zijn in overleg ook mogelijkheden voor een eventueel 11e coschap in het ziekenhuis. Ook kun je in het Antonius terecht voor M3 coschappen. In de meeste gevallen wordt er per coschap 1 coassistent geplaatst. Je hoeft je leermomenten daarom niet te delen. Na je coschappen zijn er eventuele mogelijkheden voor doorstoom voor een ANIOS op de Spoed Eisende Hulp.

Jaarlijks bieden wij ongeveer 20 coassistenten de gelegenheid om praktijkervaring in ons ziekenhuis op te doen in een leerzame en veilige leeromgeving. Antonius is een regionaal ziekenhuis met goede onderlinge contacten binnen de afdelingen. We zijn een laagdrempelige organisatie en Antonius staat bekend om de persoonlijke en gemoedelijke sfeer, waarin door de medewerkers met grote betrokkenheid hoogwaardige zorg wordt verleend. Kies je voor Antonius dan kies je voor professionaliteit, flexibiliteit en ruime kennis en ervaring binnen veel verschillende specialismen.

Wat bieden wij?

Naast een goede opleidingsplek waar je veel zelf mag doen en veel begeleiding krijgt bieden we ook allerlei faciliteiten o.a.

 • Gezellige huiskamer voor coassistenten met computers en waar de lekkerste tosti’s gemaakt kunnen worden
 • Co-huis in het centrum van Sneek met 4 aparte zit-slaapkamers
 • Gezellige activiteiten

Ook PA-ers in opleiding zijn van harte welkom. Vanuit de coschappen zijn er doorstroommogelijkheden als ANIOS.

Antonius

Antonius is een ondernemend organisatie met een ziekenhuis in Sneek en Emmeloord met alle basisspecialismen.Binnen Antonius staat Voortdurend Verbeteren centraal. Er worden nieuwe zorgvormen ontwikkeld die aansluiten bij de behoeften van patiënten. We onderscheiden ons door zowel ziekenhuiszorg als thuiszorg te bieden aan patiënten en cliënten. Medewerkers van Antonius zijn toegewijd en werken er iedere dag aan om de zorg beter en veiliger te maken. Wij vinden het dan ook van belang om te investeren in vakmanschap, persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid voor onze betrokken en bevlogen collega’s. Daarnaast werken we samen aan succesvolle oplossingen en creëren we een werkomgeving waar onze medewerkers en studenten kunnen groeien en presteren. Dit alles biedt een mooie plek om te werken en jezelf te blijven ontwikkelen.

Wonen in bruisend Sneek

Sneek is een bruisende stad met veel gezelligheid en toonaangevende voorzieningen op het gebied van (water)sport, cultuur en toerisme. Sneek is gelegen bij het Sneekermeer en is bekend vanwege de historische binnenstad met onder meer de Waterpoort en vanwege de Sneekweek. De stad bruist van evenementen, cultuur en unieke hotspots en leuke winkels. De stad vervult een centrale functie in de regio Zuidwest Friesland. Water en vooral weidse uitzichten kenmerken de regio, waarbij de bossen van Gaasterland alom bekend en gewild zijn om te bezoeken.

In het centrum van Sneek heeft het ziekenhuis een appartement voor maximaal 4 coassistenten beschikbaar. Het appartement heeft de beschikking over vier aparte zit-slaapkamers, een gezamenlijke woonkamer, een eetkeuken en een groot dakterras. Daarnaast zijn er in Sneek verschillende particuliere mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Sneek is gelegen aan de A7 en daardoor goed en snel bereikbaar. Daarnaast is er een goede verbinding via het openbaar vervoer.

Plaatsing van coassistenten

De organisatie rondom coassistenten, semi-artsen en PA-ers in opleiding loopt via de coördinator van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). De collega’s bij het MCL in Leeuwarden zorgen voor de verdeling en coördinatie van coassistenten over de diverse ziekenhuizen in Friesland.

Co assistenten 2013.jpg

Meer weten?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden binnen Antonius. Voor vragen kun je terecht bij Leren & ontwikkelen via het mailadres opleidingen@mijnantonius.nl.

Contact
Contact
HR Service & Advies
 • Bezoekadres
 • Bolswarderbaan 1
 • 8601 ZK  Sneek
 • Postadres
 • Postbus 20000
 • 8600 BA  Sneek
 • Telefoon
 • 0515-488292
Route Google Maps