Warm welkom voor nieuwe collega’s

Een nieuwe baan is voor iedereen spannend. Antonius heeft daarom een onboarding programma waarmee we onze nieuwe collega’s een warm welkom geven. We vinden het van belang om je goed voor te bereiden op de nieuwe baan, een band op te bouwen en je kennis te laten maken met onze organisatie. Door middel van het onboardingprogramma krijg je als nieuwe collega alle benodigde hulp, begeleiding en informatie die je in de eerste periode nodig hebt om goed kennis te maken met je nieuwe baan én met Antonius. In de onderstaande infographic is te lezen hoe deze periode wordt vormgegeven. 

Klaar voor de start

We zijn blij dat je bij ons komt werken! We heten je dan ook hartelijk welkom met een verassing die je thuis van ons ontvangt. Via de mail ontvang je digitale informatie, zodat jij je alvast goed kunt voorbereiden. In onze digitale introductiegids lees je onder andere over onze koers, de structuur van de organisatie, praktische zaken zoals kleding en de personeelspas en met welke systemen we werken. Daarnaast zijn er een aantal zaken die geregeld moeten worden voordat je start. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal verplichte E-learnings die van belang zijn om voor de start te doorlopen op het Antonius Leerplein. We helpen je hier in door goed en duidelijk te informeren.

"Door te investeren in een warm welkom hopen we dat je snel vertrouwd raakt, zodat jij je kunt inzetten voor de beste zorg. Maak jij ons beter?"

Je eerste werkdag

Op je eerste werkdag word je hartelijk ontvangen door je collega’s. Wanneer je een personeelspas laat maken bij onze receptie staat er opnieuw een leuke verassing op je te wachten. Daarnaast staat er een mail voor je klaar waarin we je verder informeren over zaken die op je eerste dag handig en belangrijk zijn om te weten.

Eerste periode bij Antonius

In de eerste periode bij Antonius houden we je op de hoogte via de mail en ontvang je regelmatig nieuws over de organisatie en over praktische zaken. Zo zorgen we ervoor dat je op allerlei gebieden wordt ondersteund en geholpen om zo je werk goed te kunnen doen én snel vertrouwd te raken met Antonius.

Ongeveer een maand na indiensttreding ontvang jij als nieuwe medewerker een uitnodiging voor de introductiebijeenkomst. Tijdens de introductiebijeenkomst maak je kennis met onze organisatie: Wie is Antonius? Wat zijn onze actuele thema’s? Hoe ziet ons ziekenhuis en thuiszorg eruit? Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om kennis te maken met andere (nieuwe) collega’s, geven we je een kijkje achter de schermen binnen de thuiszorg en krijg je een echte ‘Antoniustour’ door het ziekenhuis. Je wordt tijdens deze bijeenkomst van harte welkom geheten door de Raad van Bestuur en afvaardiging namens het Managementteam.


Binnen Antonius begrijpen we dat iedereen anders is. Juist door de verschillen, vullen we elkaar aan. We bieden daarom ál onze nieuwe collega’s een training aan vanuit het programma Voortdurend Verbeteren. In deze training krijg je inzicht in de gedragsstijl en drijfveren die horen bij jou als persoon en hoe je de gedragsstijlen en drijfveren kunt herkennen bij collega’s. We vinden het van belang hierin te investeren. 

Blijf jezelf verwonderen

De ‘onboarding’ bij Antonius wordt afgesloten met een verwonderbijeenkomst. Als nieuwe collega kijk je met een frisse blik naar onze organisatie. Voortdurend verbeteren zit in het DNA van Antonius en daarom horen we dan ook graag waar onze nieuwe collega’s zich over verwonderen. Waar mogen wij trots op zijn en wat kan er beter? Tijdens iedere bijeenkomst sluit onze Raad van Bestuur aan. Zij vinden het belangrijk kennis te maken met onze nieuwe collega’s en om te horen wat er beter kan.

 

Contact
Contact
HR Service & Advies
  • Bezoekadres
  • Bolswarderbaan 1
  • 8601 ZK  Sneek
  • Postadres
  • Postbus 20000
  • 8600 BA  Sneek
  • Telefoon
  • 0515-488292
Route Google Maps