Neurologie
8.4 142 waarderingen

Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

De klachten bij het Carpaal Tunnel Syndroom worden veroorzaakt door beknelling van de middelste armzenuw in het verloop van de pols en bestaan uit een tintelend of pijnlijk gevoel in de hand en de vingers. Ook kan een verdoofd gevoel van de vingertoppen ontstaan en een verminderde kracht waardoor gemakkelijk dingen uit de hand kunnen vallen. De pijn kan uitstralen via de onderarm en de elleboog tot in de schouder. In de nacht nemen de klachten vaak in ernst toe waardoor men er wakker van kan worden, maar ook overdag kunnen de klachten optreden bij bijvoorbeeld autorijden, het lezen van de krant en fietsen. Ook na stevige handenarbeid kan verergering optreden. Schudden van de handen of wapperen kan verlichting geven.

De stappen bij 'Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)'

Start

Verwijzing door huisarts of specialist

Wanneer u last hebt van uw hand, gaat u naar uw huisarts. Als uw huisarts denkt dat u Carpaal Tunnel Syndroom heeft, krijgt u een verwijzing.

Met het Zorgdomeinnummer, dat u in de verwijsbrief vindt, maakt u een afspraak. U ontvangt een afspraakbevestiging. U kunt bellen om een afspraak te maken, of op onze website een afspraak plannen.

 

Klik hier om online een afspraak te maken 

 

 

Neem naar uw afspraak het volgende mee:

  • een geldig legitimatiebewijs; 
  • uw Zorgpas / verzekeringsbewijs;
  • ziekenhuisstickers;
  • een actueel overzicht van al uw medicijnen. 
>

Afspraak neuroloog

Tijdens uw afspraak maakt u kennis met de neuroloog, worden de klachten besproken en wordt, indien nodig, lichamelijk onderzoek verricht. Op grond van het klachtenpatroon kan de diagnose worden vermoed. In sommige gevallen is het afdoende om gedurende een aantal weken een polsspalk te dragen.

>

EMG-onderzoek

Als het nodig is, kan de neuroloog een zenuwgeleidingsonderzoek laten doen (EMG). Zo kan een vertraging van de zenuwgeleiding gemeten worden over het deel dat in de pols ligt. Het onderzoek duurt ongeveer een kwartier.

 

>

Polsspalk

De neuroloog kan besluiten u een polsspalk mee te geven.

>

Depo-Medrol injectie

Het kan zijn dat de neuroloog een injectie geeft met Depo-Medrol aan de binnenzijde van de pols. Het medicijn vermindert de zwelling in de pols zodat de zenuwbeknelling afneemt. Depo-Medrol is een corticosteroïd (ontstekingsremmer). Het effect van de injectie wordt na verloop van tijd geëvalueerd.

>

Operatieve behandeling Carpaal Tunnel Syndroom

Als de diagnose zeker is kan er gekozen worden voor een operatie, gebruik antistolling/allergieën dan graag vermelden. Voor verdere uitleg betreffende de operatie verwijzen wij u naar de folder carpaletunnel syndroom.

Boreas, Neuroloog
A.M.H.P. Boreas Neuroloog Aandachtsgebieden

Algemene neurologie Vasculaire neurologie Hoofdpijn

JMTH_Oen
J.M.T.H. Oen Neuroloog Aandachtsgebieden

Botulinetoxine behandeling Bewegingsstoornissen

gemma vonk
G.J.H. Vonk Neuroloog Aandachtsgebieden

Epilepsie Kinderneurologie

Sneek Emmeloord
Vestiging Sneek
Routebeschrijving Bolswarderbaan 1
0515 - 48 89 89
Route 28
Hoe snel word ik geholpen?
De huidige toegangstijd is 5 weken
Onze openingstijden
Vandaag geen spreekuur
Maandag 8.30 uur tot 16.30 uur Dinsdag 8.30 uur tot 16.30 uur Woensdag 8.30 uur tot 16.30 uur Donderdag 8.30 uur tot 16.30 uur Vrijdag 8.30 uur tot 16.30 uur
Zie alle openingstijden
Veelgestelde vragen
Heb ik een verwijsbrief nodig voor het maken van een afspraak bij de neuroloog?
Toon alle vragen
Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00