Psychiatrie
8.4 142 waarderingen

Psychiatrie

Ieder mens komt in het leven problemen tegen. Soms zijn die problemen zo ingewikkeld, dat het niet meer lukt de problemen zelf op te lossen. Het specialisme psychiatrie kan bij deze problemen hulp bieden op psychisch, sociaal en medisch vlak.

De Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) van het Antonius Ziekenhuis bestaat uit een open klinische afdeling met 20 bedden, waarvan 8 voor ouderen, dagbehandeling, polikliniek (Sneek en Emmeloord), psychiatrische thuisbegeleiding (in samenwerking met team Thuisbegeleiding van Thuiszorg Zuidwest Friesland) en consultatieve- en liaisonpsychiatrie (ziekenhuispsychiatrie). Lees meer...

 Behandelingen

Het is belangrijk dat u een behandeling krijgt die is afgestemd op uw persoonlijke situatie en problemen. De type behandeling is afhankelijk van de ernst van de klachten en kan verlopen via poliklinische afspraken, dagbehandeling of via een opname. Te denken valt aan een combinatie van medicatie, psycho-educatie, gesprekstherapie (waaronder cognitieve gedragstherapie) en overige behandelingen zoals lichttherapie, EMDR en elektroconvulsieve therapie (ECT).

 


Opname en verwijzing 

Opname en verwijzing voor behandeling gebeurt via de psychiatrische polikliniek, via andere ziekenhuisafdelingen, op verzoek van de huisarts, specialist, een GGZ-instelling of de crisisdienst. 

U ontvangt u automatisch via het secretariaat een uitnodiging voor een intakegesprek. Wanneer u in behandeling bent op de PAAZ, kunt u afspraken inplannen of afspraken wijzigen door telefonisch contact op te nemen met het secretariaat van de PAAZ. 

 Meer informatie

Uitgebreide informatie vindt u in de folders en op de websites aan de rechterzijde van de pagina. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met de afdeling via 0515 - 48 80 60 of kijk bij veel gestelde vragen.

_MG_0103 Anna Krikke
A.L. Krikke Psychiater Aandachtsgebieden

Ouderen- en ziekenhuispsychiatrie.

Mertens
J.B.C. Mertens Psychiater Aandachtsgebieden

Ziekenhuispsychiatrie; EMDR; Neuropsychiatrie.

Sneek Emmeloord
Vestiging Sneek
Routebeschrijving Bolswarderbaan 1
0515 - 48 80 60
Hoe snel word ik geholpen?
De huidige toegangstijd is Intake: 2 wkn.Wachttijd tussen intake en behandeling: 0 wkn.
Onze openingstijden
Vandaag geen spreekuur
Maandag 8.30 uur - 16.30 uur Dinsdag 8.30 uur - 16.30 uur Woensdag 8.30 uur - 16.30 uur Donderdag 8.30 uur - 16.30 uur Vrijdag 8.30 uur - 16.30 uur
Zie alle openingstijden
Veelgestelde vragen
Hoe kan ik herhaalmedicatie aanvragen?
Hoe worden de kosten van een behandeling berekend?
Kan ik direct een afspraak maken voor een behandeling?
Wat zijn de bezoektijden van de kliniek van psychiatrie?
Met welke klachten kan ik onder behandeling bij de PAAZ?
Wat kan de familie vertrouwenspersoon betekenen?
Toon alle vragen
Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00