Spoedeisende Hulp
8.4 142 waarderingen

Spoedeisende Hulp

Elk jaar komen hier ruim 16.000 patiënten. Sommige patiënten worden met de ambulance binnengebracht. De meeste mensen komen via de huisarts of op eigen gelegenheid.

De spoedeisende medische hulp die verleend wordt is heel uiteenlopend. Van het hechten van een kleine wond tot de opvang van een patiënt die betrokken is geweest bij een ongeluk.

Moet ik naar de huisarts, Spoedeisende Hulp (SEH) Sneek of Spoedpost Emmeloord?

Naar de huisarts

Als u met spoed medisch advies nodig heeft, is uw huisarts de zorgverlener bij uitstek die u kan helpen. De huisarts kan u zo nodig doorsturen naar de Spoedeisende Hulp. Neem daarom contact op met uw eigen huisarts. Buiten kantoortijden hoort u via de telefoonbeantwoorder van uw huisarts het nummer van de dienstdoende huisartsenpost bij u in de buurt. Ook als de klachten al langer bestaan en als u met deze klachten al eerder bij uw huisarts bent geweest, verzoeken wij u om eerst uw eigen (dienstdoende) huisarts te raadplegen. Op die manier blijven de wachttijden voor echte spoedpatiënten beperkt.

Spoedeisende Hulp Sneek

U kunt terecht bij de Spoedeisende Hulp wanneer er sprake is van spoed. Dat is indien u:

  • per ambulance wordt gebracht
  • verwezen bent door uw huisarts
  • als u écht met spoed hulp nodig heeft

Spoedpost Emmeloord

De Spoedpost in Emmeloord is 7 dagen in de week gedurende 24 uur per dag open. Gedurende deze openingstijden wordt u geholpen door een Spoedpost verpleegkundige. Elke dag is er een arts aanwezig van 7.30 tot 23.00 uur. ’s Nachts is de mogelijkheid om een huisarts op te roepen.

U kunt terecht bij de Spoedpost in Emmeloord indien u verwezen bent door uw huisarts met eenvoudige breuken en wonden. De onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden zijn:

  • aanleggen gips
  • aanleggen drukverband
  • hechten van kleine snijwonden

Wat neem ik mee?

Bij aankomst op de Spoedeisende Hulp meldt u zich aan de balie, waar de receptioniste u inschrijft. Dit verloopt sneller en gemakkelijker als u de volgende zaken meeneemt:

  • bij verwijzing door de huisarts: een verwijsbrief van uw huisarts;
  • verzekeringsgegevens / verzekeringspas;
  • legitimatiebewijs / identiteitsbewijs;
  • alle medicijnen die u gebruikt en uw medicijnkaart.

Hoe verloopt de behandeling?

Allereerst onderzoekt de Triage verpleegkundige u. Zij informeert naar uw klachten en onderzoekt het letsel. Ze bekijkt ook hoe ernstig het letsel is en stelt u vragen. Daarna geeft ze u een urgentiecategorie. Dit wordt met een kleurcode weergegeven. De urgentiecategorie bepaalt de mate van ‘spoed’.

Als u aan de beurt bent doet de Spoedeisende Hulp verpleegkundige (SEH-verpleegkundige) enkele onderzoeken. Bijvoorbeeld bloedafname of foto’s. Vervolgens wordt u onderzocht door een arts of een co-assistent van de Spoedeisende Hulp. De arts bepaalt daarna (in overleg met u) de verdere behandeling.

Word ik opgenomen of mag ik weer naar huis?

Vaak kunt u na een bezoek aan de Spoedeisende Hulp weer naar huis. Soms moet u in het ziekenhuis worden opgenomen. De receptioniste regelt dan de opname en de SEH-verpleegkundige brengt u vervolgens naar de afdeling.

Kunt u naar huis, dan is het soms nodig om een controle afspraak te maken. U hoort van de receptioniste van de SEH hoe u deze afspraak kunt maken. De behandelend arts schrijft een brief voor uw huisarts, zodat hij op de hoogte is van uw bezoek aan de Spoedeisende Hulp.

Meer informatie

Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met het Antonius Ziekenhuis via 0515 - 48 88 88 of kijk bij veel gestelde vragen.

Sneek
Vestiging Sneek
Routebeschrijving Bolswarderbaan 1
0515 - 48 88 88
Route 1
Onze openingstijden
Vandaag open 00.00 - 23.59
Maandag 00.00 - 23.59 Dinsdag 00.00 - 23.59 Woensdag 00.00 - 23.59 Donderdag 00.00 - 23.59 Vrijdag 00.00 - 23.59 Zaterdag 00.00 - 23.59 Zondag 00.00 - 23.59
Zie alle openingstijden
Veelgestelde vragen
Waarom moet ik wachten?
Mijn kind als patient op de SEH
Toon alle vragen

Bereikbaarheid

De afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Antonius Ziekenhuis Sneek is 7 dagen per week, 24 uur per dag open en bereikbaar via telefoonnummer 0515 - 48 88 88.

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00