Reumatologie

Reumatologie

Het specialisme reumatologie houdt zich bezig met klachten of aandoeningen van het bewegingsapparaat die zonder voorafgaand ongeval zijn ontstaan. Klachten en aandoeningen van het bewegingsapparaat komen (zeer) frequent voor en kunnen grote gevolgen hebben voor het functioneren.. Lees meer...

 Behandelingen/onderzoeken

 

Afspraak maken

De verwijzing via de huisarts of andere medisch specialist wordt door de reumatoloog beoordeeld op mate van spoed.

In de provincie Friesland zijn er te weinig reumatologen om de sterk groeiende vraag naar reumatologische zorg te beantwoorden. Wij werken daarom met een triage systeem, waarbij patiënten die op korte termijn zorg nodig hebben sneller gezien worden dan andere patiënten. De reumatoloog bepaalt de termijn op basis van medische urgentie.

Patiënten van buiten het zorggebied Sudwest Fryslan en omgeving Emmeloord moeten vanwege beperkte capaciteit rekening houden met lange tot zeer lange wachttijden.

 

U ontvangt uw afspraak zo spoedig mogelijk via de post van het secretariaat.

Telefonisch contact zoeken is daarom niet nodig, tenzij u na 3 weken nog niets heeft vernomen.

 

 Meer informatie

Uitgebreide informatie vindt u in de folders en op de websites aan de rechterzijde van de pagina. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met de afdeling via 0515 - 48 89 93 of kijk bij veel gestelde vragen.

Wie werken er op de (poli)kliniek reumatologie?

 

Reumatologen

Dr. E.N. Griep, drs J.R.M. Griep-Wentink, drs D.E.M. Sijpkens (CdC),

Zij werken allen in Sneek, drs J.R.M. Griep-Wentink en drs D.E.M. Sijpkens werken ook in Emmeloord.


Verpleegkundig ReumaConsulenten (VRC):

Anneke Jonker, Mirjam Dudok.

Zij  werken allen in Sneek en Emmeloord.

 

De reumaverpleegkundige of reumaconsulent (VRC) is een verpleegkundige gespecialiseerd in reumatologie, die werkt onder begeleiding/supervisie van de reumatoloog. De VRC ondersteunt de reumatoloog in het geven van uitleg/adviezen/begeleiding en het meten van de ontstekingsactiviteit bij ziekten als reumatoide artritis, artritis psoriatica en Bechterew.

Sneek Emmeloord
Vestiging Sneek
Routebeschrijving Bolswarderbaan 1
Zie hieronder bij bereikbaarheid
Route 96, 2e etage
Hoe snel word ik geholpen?
De huidige toegangstijd is 16 weken, LET OP: verwijzingen worden beoordeeld op urgentie door de reumatoloog. Hierdoor kan de toegangstijd langer zijn.
Onze openingstijden
Vandaag geen spreekuur
Maandag 08.30- 18.00 uur Dinsdag 08.30- 18.00 uur Woensdag 08.30- 18.00 uur Donderdag 08.30- 18.00 uur Vrijdag 08.30- 18.00 uur
Zie alle openingstijden

Telefonische bereikbaarheid

U kunt voor het wijzigen van een afspraak bellen met het secretariaat van de polikliniek Reumatologie op werkdagen van 08.30 uur tot 12.00 uur. Telefoonnummer: 0515 - 48 89 93. 

We verzoeken u - mede in het belang van uw gezondheid - alleen om zeer dringende redenen zoals ziekte uw vervolgafspraak te wijzigen daar deze steeds meerdere maanden vooruit volgeboekt zijn.

 

Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend om vragen over uw ziekte of medicijnen  te stellen tijdens de controle afspraak.

 

Is toch tussentijds contact over uw ziekte nodig dan kunt u het secretariaat bellen voor het inplannen van een afspraak bij de VRC. Ook bestaat de mogelijkheid om uw vraag te mailen (e-mailadres: polireumatologie@antonius-sneek.nl). U kunt bij tussentijdse vragen eerst bij uw huisarts terecht, deze kan dan beslissen of het nodig is om tussentijds contact op te nemen met uw reumatoloog. 

 

Ook kunt u voor vragen over medicatie of overleg met de VRC bellen op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 14.00 uur en 15.00 uur op 0515 - 48 83 89 (vanaf 1 januari). De telefoon zal dan beantwoord worden door de VRC.

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00