Fysiotherapie
8.4 119 waarderingen

Hartrevalidatie

U heeft hartklachten en wordt hiervoor behandeld. Omdat een hartstoornis grote lichamelijke en psychische gevolgen kan hebben, kunt u zich angstig en onzeker voelen. U kent uw mogelijkheden (nog) niet en weet (nog) niet waar uw grenzen liggen.

 

Het vanzelfsprekende vertrouwen in het eigen lichaam is verminderd. Uw arts adviseert u om een hartrevalidatieprogramma te volgen.

 

Hieronder kunt u lezen wat hartrevalidatie is.

Start

Verwijzing door cardioloog

De cardioloog, verpleegkundige of de fysiotherapeut heeft met u over hartrevalidatie gesproken. In overleg met u melden zij u aan bij de verpleegkundig consulent cardiologie. De consulente coördineert het revalidatieprogramma. Tijdens dit gesprek bepaalt u samen met de consulente welke programmaonderdelen het beste bij u passen. Uw ziektebeeld, eigen behoefte, algehele conditie en thuissituatie spelen hierbij een belangrijke rol.

>

Intake fysiotherapie

De intake bestaat uit een kennismakingsgesprek en een looptest.

Tijdens de intake worden samen met u doelen opgesteld. Binnen de hartrevalidatie kan aan de volgende doelen gewerkt worden, deze kunnen per persoon verschillen.

 

  • Conditie verbeteren
  • Grenzen leren kennen
  • Bewegingsangst verminderen
  • Vertrouwen herwinnen
  • Gezonde leefstijl

 

Na de looptest maakt de fysiotherapeut een keuze in welke groep u komt. Zo komt u in een groep die zo goed mogelijk bij uw niveau van functioneren past.

>

Behandeling fit module

Onder begeleiding van een fysiotherapeut verbeteren we door middel van conditietraining en sport- en spelactiviteiten de lichamelijke conditie. Het verkennen van uw eigen grenzen komt ook aan de orde.

 

U volgt dit programma zonder partner, in groepsverband

>

Behandeling ontspanning

Er is een mogelijkheid om gebruik te maken van de ontspanningsmodule. Deze module bestaat uit 5 sessies, waarin u op een praktische manier leert om beter te ontspannen en naar uw lichaam te luisteren.

>

Evaluatie

Aan de hand van vooraf gestelde doelen evalueren we samen met u de hartrevalidatie. De revalidatie kan dan in samenspraak met u worden afgerond of vervolgd (kortdurend binnen onze setting of bij de sportschool of sportclub).

>

Meer informatie

 

Uitgebreide informatie vindt u in de folders. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met het Antonius Ziekenhuis via 0515 - 48 81 70 of kijk bij veel gestelde vragen.

 

Sneek Emmeloord
Vestiging Sneek
Routebeschrijving Bolswarderbaan 1
0515 - 48 81 70
Route 33
Onze openingstijden
Vandaag geen spreekuur
Maandag 8.00 - 17.30 Dinsdag 8.00 - 17.30 Woensdag 8.00 - 17.30 Donderdag 8.00 - 17.30 Vrijdag 8.00 - 17.30
Zie alle openingstijden
Veelgestelde vragen Fysiotherapie
Worden de behandelingen bij de handtherapeut ook vergoed?
Hoe snel kan de behandeling van de handtherapeut starten?
Toon alle vragen
Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00