Pijnpoli
8.4 142 waarderingen

Injectie ganglion van Gasser (aangezichtspijn of gordelroos)

U hebt aangezichtspijn of pijn door gordelroos (acute herpes zoster) aan het hoofd.  De huisarts of specialist kan u voor behandeling verwijzen naar een pijnspecialist.

De pijnspecialist kan de klachten behandelen door medicijnen in te spuiten rond de aangezichtszenuw.

Hieronder leest u wat u ongeveer van de behandeling kunt verwachten.

De stappen bij 'Injectie ganglion van Gasser (aangezichtspijn of gordelroos)'

>

Verwijzing huisarts/specialist

Wanneer u last hebt van aangezichtspijn of pijn door gordelroos (acute herpes zoster) aan het hoofd, gaat u naar uw huisarts. Uw huisarts kan u voor behandeling verwijzen naar een pijnspecialist. U maakt dan een afspraak voor een spreekuurbezoek. Houd de verwijsbrief van uw huisarts/specialist bij de hand. 

Neem naar uw afspraak het volgende mee:

  • een geldig legitimatiebewijs; 
  • uw Zorgpas / verzekeringsbewijs;
  • ziekenhuisstickers;
  • een actueel overzicht van al uw medicijnen. 
>

Eerste gesprek pijnspecialist

Tijdens het eerste bezoek aan de polikliniek maakt u kennis met uw pijnspecialist. Deze bespreekt uw klachten met u en doet een lichamelijk onderzoek. Daarna doet hij een voorstel voor een behandeling en geeft hij uitleg over deze behandeling. Hierna gaat u naar de doktersassistent(e) om een afspraak te maken voor de behandeling.

1 dag

Voorbereiding dagopname

Alle behandelingen door de pijnspecialist gebeuren in dagopname. Dit betekent dat u een dagdeel in het ziekenhuis bent. Daarna gaat u naar huis. U mag na de behandeling niet zelf actief aan het verkeer deelnemen, zoals autorijden of fietsen. Regel  iemand die u brengt en haalt.

1 dag

De behandeling

U wordt eerst plaatselijk verdoofd. Uw specialist gebruikt röntgendoorlichting tijdens de behandeling.

Tijdens de behandeling ligt u op de rug. Uw hoofd wordt vastgezet met tape om onverwachte bewegingen tijdens de behandeling te voorkomen. Via de wang brengt de arts een naald in op de plaats waar de aangezichtszenuw door de schedelbasis naar buiten komt. Via deze naald worden medicijnen ingespoten die de zwelling van de zenuw en daarmee ook de pijn moeten wegnemen. 

Na de behandeling rust u nog een halfuur op bed uit.

Wij raden u aan de rest van de dag rustig aan te doen. De volgende dag mag u zich weer inspannen, maar niet overbelasten.

6 - 8 weken

Resultaat van de behandeling

Ongeveer acht weken na de behandeling heeft u een afspraak op de polikliniek. Uw pijnspecialist bespreekt dan het resultaat van de behandeling met u. Als het nodig is maakt u een afspraak voor een verdere behandeling.

N.B. Wanneer u bent behandeld voor gordelroos belt de polikliniek assistente  u, na ongeveer een week op. U vertelt dan welk  effect  de behandeling op uw pijn heeft.  Als het resultaat niet goed genoeg is,  herhalen we eventueel de behandeling.

8 - 10 weken

Polikliniek controle

Ongeveer acht weken na de behandeling heeft u een afspraak op de polikliniek. Uw pijnspecialist bespreekt dan het resultaat van de behandeling met u. Als het nodig is bespreekt uw pijnspecialist een verdere behandeling met u. 

Sneek
Vestiging Sneek
Routebeschrijving Bolswarderbaan 1
0515 - 48 89 92
ROUTE 60 1E ETAGE
Hoe snel word ik geholpen?
De huidige toegangstijd is 3 weken
Onze openingstijden
Vandaag geen spreekuur
Maandag 8.30 - 16.30 uur Dinsdag 8.30 - 16.30 uur Woensdag 8.30 - 16.30 uur Donderdag 8.30 - 16.30 uur Vrijdag 8.30 - 16.30 uur
Zie alle openingstijden
Veelgestelde vragen
Toon alle vragen
Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00