Meer informatie
Uitgebreide informatie vindt u in de folders en bij veelgestelde vragen. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons ziekenhuis via 0515 - 48 89 92.
Komt u binnenkort naar ons ziekenhuis of krijgt u zorg thuis van ons? U leest hier welke extra maatregelen Antonius heeft getroffen om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen.
Lees meerUitgebreide informatie vindt u in de folders en bij veelgestelde vragen. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons ziekenhuis via 0515 - 48 89 92.
Ongeveer acht weken na de behandeling heeft u een afspraak op de polikliniek. Uw pijnspecialist bespreekt dan het resultaat van de behandeling met u. Als het nodig is bespreekt uw pijnspecialist een verdere behandeling met u.
Ongeveer acht weken na de behandeling heeft u een afspraak op de polikliniek. Uw pijnspecialist bespreekt dan het resultaat van de behandeling met u. Als het nodig is maakt u een afspraak voor een verdere behandeling.
N.B. Wanneer u bent behandeld voor gordelroos belt de polikliniek assistente u, na ongeveer een week op. U vertelt dan welk effect de behandeling op uw pijn heeft. Als het resultaat niet goed genoeg is, herhalen we eventueel de behandeling.
U wordt eerst plaatselijk verdoofd. Uw specialist gebruikt röntgendoorlichting tijdens de behandeling.
Tijdens de behandeling ligt u op de rug. Uw hoofd wordt vastgezet met tape om onverwachte bewegingen tijdens de behandeling te voorkomen. Via de wang brengt de arts een naald in op de plaats waar de aangezichtszenuw door de schedelbasis naar buiten komt. Via deze naald worden medicijnen ingespoten die de zwelling van de zenuw en daarmee ook de pijn moeten wegnemen.
Na de behandeling rust u nog een halfuur op bed uit.
Wij raden u aan de rest van de dag rustig aan te doen. De volgende dag mag u zich weer inspannen, maar niet overbelasten.
Alle behandelingen door de pijnspecialist gebeuren in dagopname. Dit betekent dat u een dagdeel in het ziekenhuis bent. Daarna gaat u naar huis. U mag na de behandeling niet zelf actief aan het verkeer deelnemen, zoals autorijden of fietsen. Regel iemand die u brengt en haalt.
Tijdens het eerste bezoek aan de polikliniek maakt u kennis met uw pijnspecialist. Deze bespreekt uw klachten met u en doet een lichamelijk onderzoek. Daarna doet hij een voorstel voor een behandeling en geeft hij uitleg over deze behandeling. Hierna gaat u naar de doktersassistent(e) om een afspraak te maken voor de behandeling.
Wanneer u last hebt van aangezichtspijn of pijn door gordelroos (acute herpes zoster) aan het hoofd, gaat u naar uw huisarts. Uw huisarts kan u voor behandeling verwijzen naar een pijnspecialist. U maakt dan een afspraak voor een spreekuurbezoek. Houd de verwijsbrief van uw huisarts/specialist bij de hand.
Neem naar uw afspraak het volgende mee:
U hebt aangezichtspijn of pijn door gordelroos (acute herpes zoster) aan het hoofd. De huisarts of specialist kan u voor behandeling verwijzen naar een pijnspecialist.
De pijnspecialist kan de klachten behandelen door medicijnen in te spuiten rond de aangezichtszenuw.
Hieronder leest u wat u ongeveer van de behandeling kunt verwachten.
Hoe snel word ik geholpen?
De huidige toegangstijd is 13 weken
Onze openingstijden
Vandaag geen spreekuur
Maandag 8.30 - 16.00 uur
Dinsdag 8.30 - 16.00 uur
Woensdag 8.30 - 16.00 uur
Donderdag 8.30 - 16.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur
Route in het ziekenhuis
Behandeling van pijn door middel van een ganglion impar blokkade