Pijnpoli
8.4 142 waarderingen

Over Pijnpoli

Pijn is een belangrijke reden voor mensen om naar een (huis)arts te gaan. Bij chronische pijn, pijn bij kanker, maar ook bij bepaalde acute pijnklachten kunt u via uw huisarts of behandelend specialist doorverwezen worden naar de pijnpoli.

 

Pijn

Acute pijn is een natuurlijke manier om ons lichaam te beschermen. Het waarschuwt ons dat iets in ons lichaam wordt beschadigd of overbelast. Pijn zorgt ervoor dat we maatregelen nemen om onszelf te beschermen en de oorzaak van de pijn te bestrijden. U probeert bijvoorbeeld het betreffende lichaamsdeel te ontlasten zodat deze in alle rust kan herstellen of u zoekt hulp bij een zorgprofessional om te zoeken naar de oorzaak voor de pijn.

 

Bij chronische pijn is deze waarschuwingsfunctie niet meer aanwezig. Soms ervaren we pijn zonder dat er weefselschade is of zonder dat de pijn in verhouding staat tot het letsel. Pijn kan dus aanwezig zijn zonder dat er een duidelijke oorzaak is aan te wijzen.

 

Oorzaken voor chronische pijn kunnen zijn:

  • Slijtage (artrose)
  • Beknelling met soms beschadiging van zenuwen (bijv. een hernia)
  • Zenuwschade bij ziekten als bijvoorbeeld Diabetes Mellitus en Multiple Sclerose
  • Overbelasting, bijvoorbeeld door verkeerde houding en gebruik
  • Littekenpijn na een operatie
  • Kanker

 

Gevolgen van pijn

Chronische pijn is een complex fenomeen waar verscheidene factoren op van invloed kunnen zijn. De ervaring leert dat hoe langer pijn bestaat, hoe groter de gevolgen ervan kunnen zijn voor uw manier van leven; en deze gevolgen kunnen de pijn weer op een nadelige wijze beïnvloeden. Pijn kan namelijk beïnvloed worden door gedachten en gevoelens en door de manier waarop iemand met de pijn omgaat.

Samenwerking met andere specialisten, zoals psychologen en revalidatieartsen, is daarom cruciaal om in een aantal gevallen te zorgen voor een betere kwaliteit van leven.

 

Ons team

Op de polikliniek pijnbestrijding werken 2 pijnspecialisten, 2 physician assistants in opleiding en 3 doktersassistenten. 

 

Sneek
Vestiging Sneek
Routebeschrijving Bolswarderbaan 1
0515 - 48 89 92
ROUTE 60 1E ETAGE
Hoe snel word ik geholpen?
De huidige toegangstijd is 3 weken
Onze openingstijden
Vandaag geen spreekuur
Maandag 8.30 - 16.30 uur Dinsdag 8.30 - 16.30 uur Woensdag 8.30 - 16.30 uur Donderdag 8.30 - 16.30 uur Vrijdag 8.30 - 16.30 uur
Zie alle openingstijden
Veelgestelde vragen
Toon alle vragen
Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00