Meer informatie
Uitgebreide informatie vindt u in de folders. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons ziekenhuis via 0515 - 48 81 53 of kijk bij veelgestelde vragen.
Uitgebreide informatie vindt u in de folders. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons ziekenhuis via 0515 - 48 81 53 of kijk bij veelgestelde vragen.
Bij een staaroperatie wordt een kunstlens geplaatst in een vliesje. Het kan soms voorkomen dat er over dit vliesje een waas ontstaat. Dit kan ook jaren na de operatie nog gebeuren. Dit wordt ook wel nastaar genoemd. Nastaar kan worden weggehaald met een laserbehandeling. Hiervoor maakt u een afspraak op de polikliniek Oogheelkunde. De laserbehandeling duurt een paar minuten.
Het geopereerde oog wordt door de assistent van de oogarts nagekeken. Als u een bril heeft wordt de nieuwe sterkte opgemeten. U krijgt dan de brilsterkte mee. Als u aan uw andere oog ook last van staar hebt, dan kunt u een afspraak maken om dit oog ook te laten opereren.
U krijgt na de operatie een brief met instructies en de vervolgafspraak mee naar huis. De eerste 3 weken gebruikt u 2x per dag oogdruppels in het geopereerde oog, tenzij dit anders besproken is met de oogarts. Als u gewend bent vanwege glaucoom of droge ogen te druppelen, kunt u hier gewoon mee doorgaan. Houd er rekening mee dat uw bril niet meer past bij de sterkte van uw lens, deze wordt bij de laatste controle opnieuw opgemeten.
Uw oog wordt gedruppeld ter voorbereiding op de operatie. Uw medicijnen worden zo nodig met u doorgenomen. In de voorbereidingsruimte geeft een anesthesioloog u de verdoving. Als u druppelverdoving krijgt, wordt uw oog alleen gedruppeld en krijgt u geen verdere verdoving. Daarna gaat u naar de operatiekamer. Na de operatie mag u via de voorbereidingsruimte en/of via de afdeling direct naar huis.
Voordat u een operatie mag ondergaan wordt u gescreend op het preoperatief spreekuur. Tijdens dit spreekuur neemt de apothekersassistente uw medicatie met u door, meet een verpleegkundige uw bloeddruk, lengte en gewicht en geeft uitleg wat er allemaal moet gebeuren voordat u wordt geopereerd. De anesthesioloog beoordeelt uw gezondheid en bespreekt de mogelijke anesthesietechnieken met u. In sommige gevallen worden uw lenssterkte nogmaals gemeten. Kijk voor meer informatie op de pagina 'voorbereiding op een operatie'.
De assistent van de oogarts doet de meting voor de lenzen die geplaatst worden tijdens de operatie, de oogarts bepaalt de sterkte.
U wordt op de wachtlijst geplaatst voor de operatie.
Wanneer u staar hebt, krijgt u een afspraak met uw oogarts. De oogarts bepaalt dan samen met u of u in aanmerking komt voor een operatie. De oogarts bespreekt met u de verschillende mogelijkheden voor verdoving en de procedure.
Wanneer u last hebt van wazig zien, gaat u naar een opticien. Wanneer een bril de problemen niet oplost gaat u naar uw huisarts. Wanneer de huisarts denkt dat u staar heeft, krijgt u een verwijzing.
Met het Zorgdomeinnummer, dat u in de verwijsbrief vindt, maakt u een afspraak. U ontvangt een afspraakbevestiging. U kunt bellen om een afspraak te maken, of op onze website een afspraak plannen.
Direct online een afspraak maken
Neem naar uw afspraak het volgende mee:
Staar is een vertroebeling van de lens van uw oog. Hierdoor gaat u wazig zien. Wanneer u hier veel last van heeft dan kan de oogarts een staaroperatie bij u uitvoeren. Bij deze operatie wordt de lens uit uw oog verwijderd. De lens wordt vervangen door een kunstlens.
Hoe snel word ik geholpen?
De huidige toegangstijd is 17 weken
Onze openingstijden
Vandaag open 8.00 - 16.30 uur
Maandag 8.00 - 16.30 uur
Dinsdag 8.00 - 16.30 uur
Woensdag 8.00 - 16.30 uur
Donderdag 8.00 - 16.30 uur
Vrijdag 8.00 - 16.30 uur
Route in het ziekenhuis