Orthopedie

Kijkoperatie (arthroscopie knie)

Het kniegewricht bestaat uit drie botdelen: het scheenbeen, het dijbeen en de knieschijf. De uiteinden daarvan zijn bedekt met een laagje kraakbeen, zodat de knie soepel beweegt. Deze kraakbeenlaag is elastisch en kan schokken en stoten opvangen.

De bedoeling van een kijkoperatie (arthroscopie) is om de diagnose (vaststellen van de aandoening) beter te kunnen doen. Via drie kleine gaatjes brengen we een camera en diverse fijne instrumenten in. Verschillende aandoeningen in de knie, zoals scheuren in de knieschijf, losse stukjes bot of kraakbeen, kruisbandscheuren, kraakbeenbeschadigingen en slijmvliesontsteking, kunnen direct gezien worden zonder de knie helemaal open te maken.

2 - 6 weken

Verwijzing door uw huisarts

Wanneer u last hebt van uw knie, gaat u naar uw huisarts. Als uw huisarts denkt dat er sprake is van een afwijking of letsel, krijgt u een verwijzing voor de polikliniek Orthopedie. Met het zorgdomeinnummer in de verwijsbrief maakt u telefonisch een afspraak voor het onderzoek.

U ontvangt daarna een afspraakbevestiging. 

Neem naar uw afspraak het volgende mee:

  • een geldig legitimatiebewijs; 
  • uw Zorgpas / verzekeringsbewijs;
  • ziekenhuisstickers;
  • een actueel overzicht van al uw medicijnen. 
15 minuten

Eerste gesprek orthopeed

Tijdens de eerste afspraak maakt u kennis met een orthopeed. De orthopeed voert onderzoek uit en stelt vast wat er aan de hand is. Samen met u neemt de orthopeed  een besluit welke behandeling daar het beste bij aansluit.

>

Opname en operatie

De verpleegkundige neemt eerst uw gegevens met u door, waaronder de medicijnen die u gebruikt. Daarna bereidt de verpleegkundige u voor op de operatie.

 

De anesthesioloog brengt u eerst onder narcose. Uw orthopedisch chirurg voert de kijkoperatie uit. Meestal duurt de ingreep ongeveer 30 minuten. Na de operatie verblijft u in de verkoeverruimte: een speciale ruimte om bij te komen van de operatie en de narcose.

1 dag

Verblijf in het ziekenhuis

U verblijft 1 dag in het ziekenhuis. Hier start uw herstel, na uw verblijf gaat u naar huis om verder te herstellen. U krijgt een informatiefolder mee waarin oefeningen beschreven staan.

>

Meer informatie

Uitgebreide informatie vindt u in de folders. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met het Antonius Ziekenhuis via 0515 - 48 89 91 of kijk bij veel gestelde vragen.

J.L. Bron Orthopedisch chirurg Aandachtsgebieden

Chef de clinique

hokwerda
S.T. Hokwerda Orthopedisch chirurg Aandachtsgebieden

Naast algemene orthopedie zoals heup- en kniearthroplastiek: complexe prothesiologie van heup en knie inclusief revisie chirurgie, sportorthopedie scopische chirurgie van de knie.

de kramer
B.J. de Kramer Orthopedisch chirurg Aandachtsgebieden

Naast algemene orthopedie zoals heup- en kniearthroplastiek als specifiek aandachtsgebied: sportorthopedie, bovenste extremiteit; schouder.

onderwater
J.P.A.H. Onderwater Orthopedisch chirurg Aandachtsgebieden

Naast algemene orthopedie zoals heuparthroplastiek als specifiek aandachtsgebied: voet en enkel, orthopaedische traumatologie, scopische behandeling van knie en schouder, sportorthopedie.

van steijnen
B. van Steijnen Orthopedisch chirurg Aandachtsgebieden

Naast algemene orthopedie zoals heup- en kniearthroplastiek als specifiek aandachtsgebied: complexe heup- en knieprothesiologie.

Sneek Emmeloord
Vestiging Sneek
Routebeschrijving Bolswarderbaan 1
0515 - 48 89 91 (keuzemenu)
Route 7
Hoe snel word ik geholpen?
De huidige toegangstijd is 2 weken
Onze openingstijden
Vandaag open 8.00 - 16.30 uur
Maandag 8.00 - 16.30 uur Dinsdag 8.00 - 16.30 uur Woensdag 8.00 - 16.30 uur Donderdag 8.00 - 16.30 uur Vrijdag 8.00 - 16.30 uur
Zie alle openingstijden

Uitgelicht!

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00