Hulp in de Huishouding

Hulp in de Huishouding

Stofzuigen, afwassen, bedden opmaken, boodschappen doen, de maaltijd klaarmaken of ramen wassen zijn bijvoorbeeld taken die onze hulp in de huishouding voor u kan doen. U bespreekt met uw eigen huishoudelijke hulp hoe de hulp ingevuld wordt. U hebt zelf de regie over de hulp die u krijgt.

Deskundig

De huishoudelijke hulpen van Thuiszorg Zuidwest Friesland zijn deskundig en werken ordelijk en hygiënisch. Ze leveren niet alleen zorg van goede kwaliteit, ze doen meer. Ze luisteren naar u en kijken hoe het met u gaat. Omdat wensen en behoeften kunnen veranderen, overleggen ze regelmatig met u.

Huishoudelijke hulp

Om huishoudelijke hulp te ontvangen heeft u een beschikking van uw gemeente nodig. Hoe het precies werkt verschilt per gemeente. In de gemeenten Súdwest  Fryslân, Littenseradiel en Heerenveen ontvangt u een beschikking waarin staat op hoeveel uur hulp u per week recht heeft.

In de gemeente De Fryske Marren krijgt u een beschikking waarin geen uren genoemd staan. Wij gaan met u in gesprek over wat er precies nodig is en hoeveel uur hulp daarvoor ingezet moet worden. Indien u meent aanspraak te kunnen doen op huishoudelijke hulp vanuit de WMO kunt u daarvoor terecht bij het WMO-loket van uw gemeente:

Wmo loket Gemeente Súdwest Fryslân

Wmo loket Gemeente De Fryske Marren

Eén aanspreekpunt

Als u alleen Hulp in de Huishouding hebt van Thuiszorg Zuidwest Friesland, is uw eigen hulp uw aanspreekpunt. Alles rondom de hulp bespreekt u met haar. Als u ook andere soorten thuiszorg van ons krijgt, hebt u ook altijd één aanspreekpunt. Dit is een medewerker uit het zorgteam in de buurt. Dit kan een verzorgende of verpleegkundige zijn. Zij komt ook regelmatig bij u thuis. U vertelt uw verhaal, zij denkt met u mee en regelt alles voor u.

Zorgteam in de buurt

Al onze huishoudelijke hulpen werken in het zorgteam bij u in de buurt. Zij hebben regelmatig contact met de medewerkers van bijvoorbeeld Verzorging & Verpleging.

Als er andere wensen zijn op het gebied van thuiszorg, kan dit zorgteam alle soorten thuiszorg voor u regelen. 1 telefoontje naar het team is voldoende.

Particuliere Hulp in de Huishouding zonder indicatie

Zonder indicatie of aanvullend op uw indicatie kunt u via Thuishotel-particuliere hulp in de huishouding (extra) hulp in de huishouding regelen.

Veelgestelde vragen Thuiszorg
Wat is jullie werkgebied?
Kom ik na een operatie in het ziekenhuis in aanmerking voor thuiszorg?
Wanneer kom ik in aanmerking voor thuiszorg?
Hoe kan ik thuiszorg aanvragen?
Wat zijn de kosten voor huishoudelijke hulp?
Wat zijn de kosten voor thuiszorg?
Wat is het verschil tussen thuiszorg en huishoudelijke hulp?
Toon alle vragen
Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00