Thuiszorg: meer dan steunkousen

Tijdens haar opleiding MBO V heeft Ilse stage gelopen in de ouderenzorg, ziekenhuis en bij de thuiszorg. De thuiszorg beviel zo goed dat ze na haar afstuderen direct aan de slag kon binnen team Joure Zuid. “De thuiszorg sprong er voor mij uit omdat er zoveel diversiteit is in de handelingen maar ook in de cliënten. Geen dag is hetzelfde. De thuiszorg is veel breder dan alleen steunkousen aantrekken!”

Samen staan we sterk

Ilse werkt op dit moment in Team Joure Zuid, een team met veel samenwerkingen. “Deze saamhorigheid is voor mij Antonius: Samen staan we sterk! We spelen als team goed op elkaar in. Ook al ben ik zelfstandig op pad, ik sta er nooit alleen voor en kan altijd terugvallen op mijn collega’s,” vertelt Ilse. “In het weekend werken we Joure breed en we hebben een goede samenwerking met het Team Technische Thuiszorg (TT-team).” Het Team Technische Thuiszorg is gespecialiseerd in complexe medisch-technische zorg thuis. Dankzij het TT-team kunnen cliënten na een ziekenhuisopname vaak eerder naar huis.

“De saamhorigheid binnen het team is voor mij Antonius: Samen staan we sterk! We spelen als team goed op elkaar in. Ook al ben ik zelfstandig op pad, ik sta er nooit alleen voor en kan altijd terugvallen op mijn collega’s,”

Zorg die meebeweegt

Om de cliënten te voorzien van de beste zorg thuis scholen de Team Technische Thuiszorg-verpleegkundigen hun collega’s in de thuiszorg. “Door de kennisoverdracht van het TT-team word ik getraind in complexere zaken. Deze verpleegtechnische handelingen bieden extra uitdaging binnen het brede takenpakket wat ik al heb.”

Thuis als het kan

Antonius biedt zorg die meebeweegt, op maat en op de juiste plek. Thuis als het kan, in het ziekenhuis als het moet. Ilse: “Als verpleegkundige in de thuiszorg zorg ik er dagelijks voor dat cliënten langer zelfstandig thuis kunnen functioneren. Ik vind het mooi dat ik vanuit mijn functie een bijdrage kan leveren.”

Tijd voor een praatje

“Naast de verpleegkundige handelingen hebben wij ook een bredere functie. De thuiszorg speelt een belangrijke rol binnen het sociale leven. We maken tijd voor een praatje en een kop koffie. De cliënten leven ook met ons team mee. Zo is er een cliënt die ons verraste met een stukje taart! Ik moet goed op mijn meisjes passen wordt er dan gezegd.”

Naast de sociale kant van haar werk draait het natuurlijk om de beste zorg voor de cliënt. “We hebben ook een belangrijke signaalfunctie: hoe gaat het met het huishouden, lukt het koken nog wel? Je doet altijd meer dan waarvoor je komt en dat levert dankbare cliënten op,” aldus Ilse.

Contact
Contact
HR Service & Advies
  • Bezoekadres
  • Bolswarderbaan 1
  • 8601 ZK  Sneek
  • Postadres
  • Postbus 20000
  • 8600 BA  Sneek
  • Telefoon
  • 0515-488292
Route Google Maps