Kom kennismaken met onze digitale zorg

Op dinsdag 21 november aanstaande organiseren wij de Antonius DigiMarkt.

Digitale zorg geeft mensen meer regie over hun eigen gezondheid. Bij Antonius gebruiken we verschillende apps ter ondersteuning van de zorgprocessen in het ziekenhuis en de thuiszorg. Denk hierbij aan appen met uw arts, altijd op tijd medicatie innemen met behulp van de medicijndispenser, thuis je bloeddruk en hartslag meten en via een app direct doorgeven aan uw zorgverlener. En nog vele andere toepassingen.

We laten u graag kennis maken met onze digitale mogelijkheden.

In ons vernieuwde digipunt helpen we u graag op weg met een antwoord op al uw digitale vragen, zoals ‘Hoe maak ik een afspraak op het online patiëntenportaal’, ‘Wat staat er in mijn Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)’.

Wanneer? Dinsdag 21 november 2023

Hoe laat? 10:00 uur tot 16:00 uur
Waar? Ziekenhuis van Antonius aan de Bolswarderbaan 1 in Sneek

Binnenkort vindt u hier het gehele programma. De volgende leveranciers zijn in elk geval aanwezig:

FocusCura

FocusCura

FocusCura werkt met diverse deurtoegangssystemen. Deze zorgen er voor dat medewerkers van Thuiszorg Antonius op een veilige manier in uw woning kunnen komen als u zorg nodig heeft of als u een oproep via uw personenalarmering doet. Het C-key Doorsysteem (voorheen Phoniro) is van oorsprong een Zweeds systeem dat ervoor zorgt dat de medewerkers van Thuiszorg Antonius met behulp van een smartphone in uw woning kunnen komen. Bijvoorbeeld wanneer u (thuis)zorg of verpleging krijgt of na een alarmoproep.
Lees meer
Medxpert

Medxpert

Krijg gratis toegang tot uw medische gegevens. Met de medxpert app kunt u uw huisarts- en medicijngegevens inzien. Wel zo handig als u die altijd bij u heeft! In een 100% beveiligde omgeving op uw telefoon heeft u op ieder moment van de dag inzicht in uw medisch verleden, heden en toekomst.
Lees meer
Zorgdoc

Zorgdoc

Zorgdoc is uw persoonlijk gezondheidsdossier, speciaal voor medicatie. Gemaakt met nieuwe normen voor privacy en gemak. Maar ook voor contact over medicijnen met alleen uw eigen zorgverleners. Online direct inzicht. Persoonlijk contact met de zorgverlening
Lees meer
Quli

Quli

Quli is een Persoonlijke GezondheidsOmgeving, afgekort PGO. In een PGO heb je al jouw zorggegevens bij elkaar zodat je op de hoogte bent. Zo kan je dingen die je tijdens een gesprek met jouw huisarts hebt besproken teruglezen en kijken hoe het met jouw behandeling gaat. Je regelt zelf met wie je de zorggegevens deelt. Niet elke keer alles uitleggen, maar nieuwe zorgverleners via Quli informeren. Stel jouw eigen doelen. Bewaar meetwaarden of je gevoelens per dag. Makkelijk delen hoe het met je gaat in video, foto of tekst via het dagboek. Afspraken komen gelijk in je agenda. Vergeet nooit meer je oefeningen of medicijnen met herinneringen. Jij bent de baas over wie wat mag zien.
Lees meer
Antonius DigiPunt

Antonius DigiPunt

Ervaart u problemen met het inloggen op MijnAntonius? Heeft u vragen over het invullen van een digitale vragenlijst of heeft u hulp nodig bij het zelf online inplannen van een afspraak? Onze medewerkers van de Helpdesk MijnAntonius staan voor u klaar om u te helpen. Hier hoeft u geen afspraak voor te maken.
Lees meer
Medido

Medido

Slikt u meerdere medicijnen per dag? Dan kan het lastig zijn om bij te houden welke medicatie u op welk moment in moet nemen. Medido helpt u hierbij. De automatische medicijndispenser stuurt op het juiste moment een herinneringssignaal en ondersteunt u bij het juist gebruik van medicatie. De automatische medicijndispenser van Medido ondersteunt de cliënt dus bij het gebruik van medicatie. Ook voor cliënten die door een beperkte handfunctie de medicatiezakjes niet open krijgen, is Medido een waardevol hulpmiddel. Zo is de cliënt niet langer afhankelijk van onze thuiszorg voor het aanreiken van de medicatie.
Lees Meer
Luscii

Luscii

Bij Antonius werken we met de Thuismeten App van Luscii. Met dit systeem kunnen we patiënten COPD en Hartfalen op afstand monitoren, waardoor ze minder vaak naar het ziekenhuis hoeven te komen. Bovendien is het mogelijk om binnen het thuismonitoringsprogramma aanvullende educatie aan te bieden, waardoor patiënten meer inzicht in hun aandoening krijgen en hoe hiermee om te gaan. Bij Antonius werken we met de Thuismeten App van Luscii. Met dit systeem kunnen we patiënten COPD en Hartfalen op afstand monitoren, waardoor ze minder vaak naar het ziekenhuis hoeven te komen. Bovendien is het mogelijk om binnen het thuismonitoringsprogramma aanvullende educatie aan te bieden, waardoor patiënten meer inzicht in hun aandoening krijgen en hoe hiermee om te gaan. Thuismonitoring houdt in dat wij de patiënt op afstand in de gaten houdt. Antonius gebruikt daarvoor een systeem waarmee de patiënt thuis een aantal vitale waarden meet en deze via de app doorgeeft aan het ziekenhuis. Denk aan bloeddruk en gewicht. Deze waarden zijn door de patiënt in te vullen in de Luscii Thuismeten App en worden meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis. Als een waarde afwijkt, krijgt de betreffende consulent in het ziekenhuis automatisch een seintje en kan er indien nodig direct geschakeld worden met de patiënt. Maar thuismonitoring is veel meer dan de controle van vitale functies. Patiënten vullen gelijktijdig ook een korte vragenlijst in over hun gezondheid en eventuele klachten, zoals hoesten en benauwdheid. Om (letterlijk) een goed beeld van de patiënt te krijgen, kan de consulent een videogesprek voorstellen.
Lees Meer
Indiveo

Indiveo

Antonius maakt, naast de patiëntenfolders, ook gebruik van Indiveo. Indiveo is patiëntinformatie waarbij gebruik gemaakt wordt van animaties (beeld en geluid) in combinatie met tekst. Deze animaties met tekst worden divi’s genoemd. Een divi kan gaan over een onderzoek, ziektebeeld of behandeling. Beelden zijn vaak beter te begrijpen en te onthouden dan tekst. U kunt de informatie bekijken op het moment dat het u het beste uitkomt en zo vaak als u wilt. U kunt de divi van tevoren bekijken zodat u zich goed kunt voorbereiden en beter weet wat u te wachten staat.
Lees meer
BeterDichtbij

BeterDichtbij

Antonius maakt gebruik van de app BeterDichtbij. Voor kleine zorgvragen of een persoonlijk gesprek hoeft u niet altijd naar uw zorgverlener in ons ziekenhuis toe. Via appen en beeldbellen kunt u eenvoudig en veilig op afstand persoonlijk contact hebben met uw zorgverlener. Vanuit huis of een andere plek, met uw eigen mobiele telefoon of tablet én op een moment dat het u past. Binnen ons ziekenhuis maken we hiervoor gebruik van de app BeterDichtbij. Met BeterDichtbij kunt u via de app bijvoorbeeld medische vragen stellen over uw ziekte of behandeling, een herhaalrecept aanvragen of een afbeelding delen. De zorgverlener reageert hierop binnen de termijn die jullie hebben afgesproken. De correspondentie wordt bewaard en is op elk moment nog eens rustig terug te lezen. Wilt u uw zorgverlener liever zien en spreken? Via BeterDichtbij kunt u met beeldbellen het gesprek vanuit huis aangaan. Vaak is beeldbellen een aanvulling op de zorg die u al gewend bent of vervangt het een afspraak op de polikliniek.
Lees meer

Antonius. Zorg die meebeweegt.

Ziekenhuis in Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Ziekenhuis in Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Zorg bij u thuis
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00
Contact
Contact
Ziekenhuis in Sneek
 • Bezoekadres
 • Bolswarderbaan 1
 • 8601 ZK  Sneek
 • Postadres
 • Postbus 20000
 • 8600 BA  Sneek
 • Telefoon
 • 0515 - 48 88 88
Route Google Maps
Ziekenhuis in Emmeloord
 • Bezoekadres
 • Urkerweg 4
 • 8303 BX  Emmeloord
 • Postadres
 • Postbus 20000
 • 8600 BA  Sneek
 • Telefoon
 • 0527 - 62 04 60
Route Google Maps
Zorg bij u thuis
 • Bezoekadres
 • Bolswarderbaan 1
 • 8601 ZK  Sneek
 • Postadres
 • Postbus 20000
 • 8600 BA  Sneek
 • Telefoon
 • 0515 - 46 11 00
Route Google Maps