Evaluatie
Voor evaluatie van het resultaat krijgt u direct na beëindiging van de fysiotherapeutische behandelingen weer een onderzoek door een ergotherapeut en eventueel een fysiotherapeut met gestandaardiseerde testen.
Voor evaluatie van het resultaat krijgt u direct na beëindiging van de fysiotherapeutische behandelingen weer een onderzoek door een ergotherapeut en eventueel een fysiotherapeut met gestandaardiseerde testen.
Tijdens het consult wordt bekeken of de behandelmethode PEPT geschikt voor u is en wordt nadere uitleg gegeven. Om de pijn en beperkingen die u ondervindt in kaart te brengen krijgt u voorafgaand aan de behandeling een vragenlijst en een onderzoek door een ergotherapeut met gestandaardiseerde testen. Bij problemen van het been neemt de fysiotherapeut soms ook testen af.
De behandeling vindt plaats door twee fysiotherapeuten.
De behandelingen zijn één keer per week en duren 30 tot 60 minuten. Als u een partner hebt, wordt deze uitgenodigd om bij de behandeling aanwezig te zijn. Tussen de behandelingen door moet u dagelijks thuis oefeningen doen, die u leert van de fysiotherapeuten.
Meestal zijn 4 tot 6 behandelingen voldoende voor een optimaal resultaat. Na deze fysiotherapeutische behandelingen is er zelden aanvullende behandeling door ergotherapeut en/of maatschappelijk werk nodig, maar dit kan zo nodig wel.
Wanneer u ergens last van hebt, gaat u naar uw huisarts. Als uw huisarts denkt dat u revalidatiemethode nodig heeft, krijgt u een verwijzing.
Met het Zorgdomeinnummer, dat u in de verwijsbrief vindt, maakt u een afspraak. U ontvangt een afspraakbevestiging. U kunt bellen om een afspraak te maken, of op onze website een afspraak plannen.
Klik hier om online een afspraak te maken
PEPT is een afkorting van de Engelse woorden Pain Exposure Physical Therapy. Vrij in het Nederlands vertaald: functiegerichte fysiotherapie waarbij ondanks eventuele toename van pijn wordt doorgeoefend. Deze methode werkt uiterst effectief bij crps-1 oftewel dystrofie.
In de behandeling staat het weer normaal leren gebruiken van arm of been centraal. Vaak zijn er bewegingsbeperkingen die het normale gebruik belemmeren. In de behandeling wordt geprobeerd deze bewegingsbeperkingen op te heffen. De verbeterde beweging wordt direct toegepast in een zo normaal mogelijk gebruik van de arm of been. De fysiotherapeut hanteert bepaalde technieken waardoor de beweeglijkheid van verschillende gewrichtjes in hand/arm of voet/been verbetert en/of de verkramping vermindert. Direct daarna vraagt hij u uw arm of been te gebruiken.
De behandeling kan flink pijnlijk zijn: dat kan helaas niet anders. Meestal neemt de pijn in het dagelijks leven vanzelf snel af als u uw arm of been weer meer gebruikt.
De behandelmethode is nog weinig wetenschappelijk onderzocht. Het onderzoek dat wel is gedaan, laat zien dat men vaak aanvankelijk meer pijn krijgt, maar na de behandeling hebben de meeste mensen minder pijn en kunnen ze hun arm of been normaler gebruiken. Sommigen hebben zelfs helemaal geen pijnklachten meer.
De ervaring tot nu toe is dat ongeveer 85% van de behandelde patiënten een verbetering ondervindt.
Hoe snel word ik geholpen?
De huidige toegangstijd is 12 weken
Onze openingstijden
Vandaag open 08.30-16.30 uur
Maandag 08.30-16.30 uur
Dinsdag 08.30-16.30 uur
Woensdag 08.30-16.30 uur
Donderdag 08.30-16.30 uur
Vrijdag 08.30-16.30 uur
Route in het ziekenhuis