Mond, Kaak en Aangezichtschirurgie (MKA)
8.4 142 waarderingen

Behandelingen Mond, kaak en aangezichtschirurgie

Ga naar:

 

 

Tandheelkundige chirurgie

 

Onder de tandheelkundige chirurgie valt het verwijderen van verstandkiezen en wortelresten, het vrijleggen van niet doorgebroken tanden en wortelpuntbehandelingen.

 

 

Slijmvliesafwijkingen

 

Diagnostiek en behandeling van afwijkingen van tong- en  mondslijmvlies, zoals witte en gekleurde afwijkingen, ontstekingen en blaren.

 

Speekselklierafwijkingen

 

Diagnose stellen en behandelen van speekselklierafwijkingen, zoals ontstekingen, zwellingen, speekselstenen, te veel of te weinig speeksel. 

 

 

Tandheelkundige Implantologie

 

Bij mensen die al een tijd een kunstgebit hebben, kunnen implantaten nodig zijn. Na het trekken van de tanden en kiezen slinkt de kaak. Het kunstgebit heeft dan geen houvast meer. Implantaten geven het gebit weer houvast.

 

Ook als u een tand of kies kwijt bent, bijvoorbeeld door een ongeval of ontsteking, kan die vervangen worden door een implantaat. Als er veel kaakbot verloren is gegaan moet soms een verhoging worden gemaakt met eigen bot of kunstbot (zie www.omnimed.nl).

 

Kaakcorrecties

 

De meeste afwijkingen van de stand van de kaken, worden door een orthodontist (beugeltandarts) met beugels gecorrigeerd. Het kan voorkomen dat een orthodontische behandeling geen goed resultaat geeft. Dan is een operatieve kaakcorrectie nodig. Ook op latere leeftijd kan een kaakoperatie nog gedaan worden.

 

Aangezichtsletsel 

 

Bij verkeersongevallen, geweldsdelicten en sporten komt beschadiging van het hoofd vaak voor. Behalve neusfracturen, behandelt de kaakchirurg de breuken van het jukbeen, de oogkas, de onder- en de bovenkaak.

 

Slaapstoornissen

 

Snurken en vooral het obstructief slaapapneu syndroom (OSAS) komen steeds meer voor. Met een antisnurkapparaat (mandibulair repostie apparaat) of wel MRA kan snurken en milde vormen van OSAS voorkomen worden. Via de longartsen of KNO-artsen wordt dan eerst onderzoek gedaan met een neusendoscopie en een slaaponderzoek. Dit maakt duidelijk of een MRA kan helpen. Of de verzekering de behandeling betaalt hangt af van de ernst van het probleem.

 

Onderzoek en behandeling van goedaardige en kwaadaardige gezwellen

 

Binnen de maatschap worden de kwaadaardige aandoeningen in de mond en kaken in teamverband besproken en behandeld. De vaak uitgebreide behandelingen gebeuren in het ziekenhuis MCL in Leeuwarden door collega’s de Visscher en v/d Meij.

 

Onderzoek en behandeling van kaakgewrichtsafwijkingen.

 

Kaakgewrichtsklachten komen overwegend bij vrouwen voor. Het zijn klachten van pijn en knappen in de kaakgewrichten. Dit begint rond het 20e levensjaar en wordt veroorzaakt door afwijkingen in het kraakbeen. Over het algemeen duren de klachten een tijdje en verdwijnen dan weer. Ontzien van de gewrichten helpt: zo weinig mogelijk de mond wijd open doen en geen hard voedsel eten.

 

Terug naar boven

 

Sneek
Vestiging Sneek
Routebeschrijving Bolswarderbaan 1
0515 - 48 89 88
Route 25
Hoe snel word ik geholpen?
De huidige toegangstijd is 9 weken
Veelgestelde vragen
Kan ik gebruik maken van Wi-Fi in het ziekenhuis?
Heb ik altijd een verwijzing nodig van mijn huisarts?
Mag ik roken in het ziekenhuis?
Ik wil graag mijn medisch dossier opvragen. Waar kan ik terecht?
Wat zijn de wachttijden en de toegangstijden van het ziekenhuis?
Ik ben slecht ter been. Kan ik voor de deur parkeren?
Kan ik in het ziekenhuis geld pinnen?
Is het mogelijk om 's avonds een afspraak te maken op de poli?
Mag ik mijn huisdier meenemen naar het ziekenhuis?
Is het mogelijk 's avonds een afspraak te maken bij Radiologie?
Toon alle vragen
Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00