Kinderafdeling foto

Blijven slapen op de kinderafdeling

Ga snel naar

Op welke kamer kom ik te liggen?

In welk bed je mag liggen, hangt af van hoe oud je bent. Bekijk op de pagina 'Rondleiding om de kinderafdeling' om een kijkje te nemen.

 

Terug naar boven

 

Wat moet ik meenemen?

 

Als je in het ziekenhuis moet blijven slapen, dan neem je natuurlijk je pyjama en je toilettas mee. Handdoeken en washandjes hebben we in het ziekenhuis, anders wordt je tas te zwaar! Want je neemt ook je ondergoed, pantoffels, gewone kleren en misschien een knuffel mee.


Terug naar boven 

 

De kinderverpleegkundige wil graag meer over je

weten

 

Als je opgenomen wordt stelt de kinderverpleegkundige jou ook allerlei vragen. Dat zijn andere vragen dan bij de dokter. Zij wil net als de kinderarts ook weten hoe je je voelt en hoe je ziek bent geworden. Maar we vinden het ook belangrijk om te weten waar je op school zit, wat je hobby’s zijn, wat je thuis gewend bent te eten en hoe laat je gaat slapen.

Terug naar boven 

 

Eén van je ouders mag blijven slapen

 

Je ouders mogen natuurlijk de hele dag bij je blijven. Als je vader of moeder blijft slapen zetten we een stretcher naast jouw bed. Er is een grote badkamer waar ook vaders en moeders gebruik van mogen maken. Zij zullen wel hun eigen pyjama en toiletspullen mee moeten nemen.

lezenouders_Beterboek_2012_01_06_064.jpg


Terug naar boven 

 

 

Rondleiding en informatie

Op de dag van opname geeft de kinderverpleegkundige jullie een rondleiding over de afdeling. Je krijgt ook een informatieboekje over de kinderafdeling. Over de meeste onderzoeken en operaties zijn folders verkrijgbaar.

Terug naar boven 

 

Evaluaties

 

Omdat we graag willen weten hoe je het op onze afdeling hebt gevonden houden we voordat je naar huis gaat een evaluatiegesprek. Daarvoor hebben wij een formulier dat je samen met je ouders of met de kinderverpleegkundige in kan vullen.

Terug naar boven 

 

Hoe lang moet ik blijven?

 

Als jij je beter voelt, en als jij en je vader en moeder en de kinderverpleegkundigen denken dat je wel weer mee naar huis kan, dan bespreken wij dat met de dokter. Meestal krijg je een paar dagen van tevoren te horen of je naar huis mag, maar ook wel eens op de dag zelf. Voordat je naar huis gaat zal de kinderverpleegkundige nog een gesprek hebben met jou en je ouders/verzorgers om te kijken of er nog iets geregeld moet worden voor thuis. Ook krijg je een enquêteformulier mee, die je thuis mag invullen en opsturen.

Terug naar boven 

 

Eten en drinken

 

Natuurlijk krijg je ook eten en drinken in het ziekenhuis. Je krijgt van ons een menukaart met allemaal soorten eten en een drankenkaart met allemaal smaakjes drinken.  

Je ouders zijn de hele dag en nacht welkom op de kinderafdeling

Als één van je ouders wil blijven slapen, kan dat op een inklapbaar bed naast jouw bed. Het maakt niet uit of je alleen of met meerdere kinderen op een kamer ligt.

 

Voor ander bezoek kun je kijken bij bezoektijden.

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00