mammapoli
8.4 135 waarderingen

Radiotherapie

Radiotherapie is een behandeling met bestraling. Met röntgenstraling probeert de radioloog kankercellen die zijn achtergebleven te vernietigen. De bestraling begint meestal binnen 4 weken na de operatie.

 

De Radiotherapie vindt niet plaats in het Antonius Ziekenhuis. U gaat naar het Radiotherapeutisch Instituut Friesland (RIF) in Leeuwarden. Wanneer u in de Noord Oost Polder woont is het ook mogelijk naar het Isala Ziekenhuis in Zwolle te gaan. 

 

Wanneer?

Bij een borstsparende operatie is bestraling nodig om achtergebleven kankercellen te vernietigen. Als de borst helemaal is weggehaald, is bestraling alleen nodig als er uitlopertjes van de tumor bij de snijvlakken zitten. Bij uitzaaiingen in de oksel wordt dat gedeelte na de operatie bestraald.

 

Hoe vaak?

Radiotherapie bestaat uit 16 tot 21 bestralingen. Deze vinden elke werkdag plaats.

 

Follow up

Na de behandeling volgt een periode van nacontroles, de follow-up. De verpleegkundig consulent mammacare en de chirurg voeren deze controles uit op de polikliniek Chirurgie. Lees meer...

 

Meer informatie

Uitgebreide informatie vindt u op de websites aan de rechterzijde van de pagina. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met de verpleegkundig consulent mammacare via telefoonnummer 0515 - 48 83 70 (Wanneer we in gesprek zijn, kunt u een voicemailbericht inspreken).

 

KuipersM
M.M. Kuipers Chirurg Aandachtsgebieden

algemene chirurgie; oncologische chirurgie; traumachirurgie; handchirurgie;

Borstkankervereniging Nederland (BVN)  heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg aangescherpt. Ons ziekenhuis voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Daarom zijn wij beloond met het roze lintje. Via de Monitor (www.monitorborstkanker.nl) zijn alle gegevens in te zien.

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00