Gezonde en duurzame keuzes centraal in Week van de Goede Zorg Proef Je

1 december 2025

Tijdens de Week van de Goede Zorg Proef Je konden patiënten, bezoekers en medewerkers bij Antonius kennismaken met gezonde en duurzame voeding. Van oesterzwambitterballen van Fryslân Fungies en de vernieuwde broodserveerwagen tot plantaardige en suikervrije ijsjes, de week liet zien hoe smakelijk gezonde keuzes kunnen zijn.

Als onderdeel van het landelijke programma Goede Zorg Proef Je®, uitgevoerd door de Alliantie Voeding in de Zorg, zet Antonius zich in voor een voedingsaanbod dat bijdraagt aan herstel, vitaliteit en welzijn. Ons aanbod wordt stap voor stap aangepast: eind dit jaar valt 60% van het aanbod binnen de Schijf van Vijf, aangevuld met gezondere dagkeuzes en meer plantaardige eiwitten.

Met deze activiteiten laten we zien dat gezonde keuzes lekker, toegankelijk én duurzaam kunnen zijn. Samen werken we aan een voedingsaanbod dat patiënten, bezoekers en medewerkers ondersteunt bij een gezonde leefstijl en bijdraagt aan de landelijke doelstellingen voor 2030.