Exposities

Exposanten tot 11 januari 2019:  

 

Bascule Sneek

Tot 11 januari 2019, begane grond

Bascule

In het hart van watersportstad Sneek vindt u in de Peperstraat cadeauwinkel Bascule en Kunstverkoop/-uitleen Bascule Art.

Bascule is onderdeel van Talant die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, maar met bijzondere talenten.

Boven de winkel bevinden zich twee ateliers: een schildersatelier en een textielatelier.

In de winkel worden de kunstwerken en textielcreaties verkocht. Bovendien vindt u hier diverse artikelen gemaakt door collega’s in andere ateliers en werkplaatsen verspreid door Friesland.

Kunstatelier Bascule Art.

Bascule Art is het atelier boven de winkel waar de kunstwerken gemaakt worden om daarna beneden te worden verhuurd of verkocht. Ook wordt er geregeld geëxposeerd.

Van maandag t/m vrijdag zijn de kunstenaars in het atelier aan het werk.

Zij maken gebruik van verschillende teken- en schildertechnieken, vrij of aan de hand van een thema. De afbeeldingen ontstaan vaak direct uit hun beleving en/of fantasie, welke zij weten te vertalen in unieke kunstwerken.

Voor de kunstenaars geldt een persoonlijke ontwikkeling en een groei aan kwaliteit.

Voordat de kunstwerken in de collectie worden opgenomen worden ze getoetst door de kwaliteitscommissie. Hierin zitten een erkend kunstenaar/kunstcriticus en een kunstbegeleider van het atelier. De kunstwerken worden besproken en vervolgens wordt een keuze gemaakt welke werken in de collectie worden opgenomen. Mede hierdoor blijft het niveau van de kunst hoog.

 

Terug naar boven

Carin Bouma

 • Tot 11 januari 2019, 1e etage

Carin Bouma uit Idskenhuizen exposeert met haar schilderijen tot 11 januari 2019 in het Antonius Ziekenhuis in Sneek.

Opvallend in haar werk zijn de vele lichtdonker contrasten. Meeuwen in tegenlicht, doorvallend licht in een oude schuur, In de houten kistjes is het vormcontrast daarentegen het belangrijkst. Rechthoekige, ruwe kisten tegenover ronde, gladde en glanzende appels.

Ze wekt met olieverf op grote houten panelen. Carin Bouma is lid van de Hobbywerkplaats en Creatheek Sint Nyk, naast schilderen is ze daar aan het beeldhouwen.

  

 

Terug naar boven

 

Anneke Hoekstra-De Vries

Tot 11 januari 2019, 2e etage

Fotografie, de rode draad door mijn leven.

Rond mijn 14e levensjaar kocht ik mijn eerste camera, verdiend met het plukken van aardbeien. Het was een eenvoudig toestel, maar ik raakte wel in de ban van de fotografie. In eerste instantie werd hij vooral gebruikt tijdens vakanties en uitstapjes.

Op een gegeven moment heb ik een spiegelreflexcamera gekocht. Daar komt wel iets meer kennis aan te pas en daarom ben ik allerlei cursussen gaan volgen. Dit maakte dat ik meer ging fotograferen en ook met andere ogen naar mijn omgeving ging kijken. Ik werd me meer bewust van allerlei patronen, verschillende soorten licht, de combinatie van kleuren etc. etc.

En toen kwam de digitale camera op de markt.  Ik heb wel een poos geaarzeld voordat ik de overstap durfde te maken. Maar uiteindelijk heb ik een digitale spiegelreflexcamera aangeschaft, een Nikon D70. Dit gaf toch weer andere mogelijkheden, bijvoorbeeld dat je na het maken van een foto het resultaat op de display aan de geportretteerden kunt laten zien. Hier heb ik in Orissa vele leuke reacties door gekregen. De bevolking was zeer aangenaam verrast, wat je met zo’n kastje kunt doen en dat zij zichzelf ook nog eens op dat zelfde kastje konden bekijken………..Ja, dat moest het hele dorp zien wat weer prachtige taferelen opleverde. Alleen kon ik dat niet met de camera vastleggen, mijn camera was in handen van de bewoners! De oohhh’s en aaahhh’s waren niet van de lucht. Na ruim 51.000 foto’s gemaakt te hebben in 3 jaar tijd begaf de Nikon D70 het. Inmiddels heb ik een Nikon D300 en ik moet zeggen ook dat is weer wennen. Maar ik fotografeer nog steeds met plezier, vooral mensen, ze zijn zo boeiend. Elk mens is uniek en bijzonder.

In het voorjaar van 2008 kreeg ik uit twee geheel verschillende hoeken de vraag of ik ook zwangerschap – en babyfotografie kon doen. Na enig aarzelen heb ik me daar eens in verdiept, studiolampen aangeschaft etc. etc. Na een inloopperiode van ruim een half jaar, de resultaten waren dusdanig dat me dat vele complimenten opleverde, heb ik besloten dat ik hier wel iets meer mee wilde doen. Nu heb ik thuis een eigen fotostudio. Mijn specialiteit is zwangerschap – baby – en kinderfotografie. Daarnaast fotografeer ik ook volwassenen en tieners. De gezichtsuitdrukkingen, de ogen, ze kunnen een verhaal vertellen. Een prachtig vak. U kunt meer van mijn werk zien op www.annekehoekstra.nl.

Anneke Hoekstra- de Vries
Want 9
8502 BT Joure
Tel: 0513 - 41 99 91

Terug naar boven

 

 

Fiona van Netten

Tot 4 januari 2019, poli Neurologie

Wauw!'
Als dat de reactie is bij het zien van de foto's die ik maak, dan heb ik mijn doel
bereikt. Want met dat woord spreek je toch een soort waardering, verwondering of verbazing uit en het maakt in ieder geval een bepaalde positieve emotie los.
Maar laat ik beginnen met het voorstellen van mijzelf; mijn naam is Fiona van Netten-Dijkstra, ik woon in Scharnegoutum met man en kids, werk sinds het jaar 2000 op de Customer Service afdeling van Graphic Packaging International in Sneek en sinds kort noem ik mijzelf amateur fotograaf.

Ik geniet enorm van de natuur om mij heen in alle facetten en vind het heerlijk om dit genieten vast te leggen door middel van fotografie. Deze liefde voor mijn
leefomgeving deel ik graag met anderen, het afgelopen jaar zelfs bijna dagelijks via Facebook. Mijn voorkeur gaat uit naar natuur-, macro- en stadsfotografie. Ook maak ik graag (bruids-, zwangerschaps- en baby)reportages en (familie)portretten.
Met mijn foto's probeer ik mensen bewuster te laten kijken naar hun directe  omgeving. Ook is mijn doel een soort verbazings- of verrassingselement te stoppen in mijn foto's, waarbij mensen zich soms nauwelijks voor kunnen stellen dat de foto als het ware in hun achtertuin is gemaakt. Toch wil ik het geheel ook graag herkenbaar en zo natuurgetrouw mogelijk houden.
Graag werk ik met de verschillende mogelijkheden die fotografie biedt om de natuur om mij heen te laten zien; donkere of juist lichte kleuren, helder en scherp of soms zacht aangezet, kleurrijk of in een rustige kleurstelling.

Alle foto's die op mijn expositie in het Antonius Ziekenhuis te zien zijn, zijn
geproduceerd op 3 mm. dik aluminium dibond en zijn voorzien van een stevig
ophangprofiel. Voor mij persoonlijk een prachtig materiaal om de foto's op te laten drukken, zodat ze goed tot hun recht komen. Voor meer informatie, vragen,
opmerkingen of het aankopen van een foto, kunt u altijd contact met mij opnemen.
Ik hoop dat ik ook ú kan laten meegenieten!

Fioto Fotografie
Fiona van Netten
Trekskûte 3
8629 PV Scharnegoutum
E-mail: fiona.van.netten@ziggo.nl
Telefoon: 06 - 374 55 933

 

Iris Duchateau

Tot 4 januari 2019, Poli Cardiologie

26/12/69

Gestudeerd aan het Rotterdams conservatorium, afgestudeerd violiste 1996

Kunstschilder full time sinds 2008Terug naar boven

Antonius Zorggroep. Uw zorg, onze zorg.

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00
Contact
Contact
Antonius Ziekenhuis Sneek
 • Bezoekadres
 • Bolswarderbaan 1
 • 8601 ZK  Sneek
 • Postadres
 • Postbus 20000
 • 8600 BA  Sneek
 • Telefoon
 • 0515 - 48 88 88
Routebeschrijving
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
 • Bezoekadres
 • Urkerweg 4
 • 8303 BX  Emmeloord
 • Postadres
 • Postbus 20.000
 • 8600 BA  Sneek
 • Telefoon
 • 0527 - 62 04 60
Routebeschrijving
Thuiszorg Zuidwest Friesland
 • Bezoekadres
 • Bolswarderbaan 3
 • 8601 ZK  Sneek
 • Postadres
 • Postbus 20.000
 • 8600 BA  Sneek
 • Telefoon
 • 0515 - 46 11 00
Routebeschrijving