Exposities

Exposanten tot 19 oktober 2020:

 • Jitske van der Gaast (begane grond)
 • Arie van der Burg (1e verdieping)
 • Diana den Boon (2e verdieping)
 • Goos Vermooten (polikliniek Cardiologie)
 • Dicky Stroetenga - De Graaf (polikliniek Neurologie)

 

Expositie

 

Er zijn in het ziekenhuis in Sneek nieuwe exposities dit tot 19 oktober in het ziekenhuis hangen. Er zijn 3 nieuwe exposanten: Arie van der Burg, Dicky Stroetenga - de Graaf en Diana den Boon. De foto’s van Jitske van der Gaast (benedenverdieping) en de schilderijen van Goos Vermooten (polikliniek Cardiologie) zijn blijven hangen.

Jitske van der Gaast  (Begane grond)

Ik ben Jitske van der Gaast, 26 jaar en woonachtig in Hommerts.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als verpleegkundige op afdeling AB1 in het Antonius ziekenhuis in Sneek. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad om te fotograferen. Inmiddels is dit een uit de hand gelopen hobby geworden waar ik alweer een aantal jaren actief mee ben. Met enige regelmaat doe ik een vroeg blokje om. Dit is meestal rondom zonsopkomst omdat de natuur dan vaak erg ‘’sprookjesachtig’’ kan zijn met nevel en mist. Daarnaast zijn er dan vaak dieren te zien die je overdag niet zo snel ziet. Dit betekenen soms wel ‘’korte’’ nachtjes, maar je moet er natuurlijk wat voor over hebben. Naast mijn eigen woonomgeving bezoek ik ook regelmatig natuurgebieden om foto’s te maken.

De foto’s die ik maak plaats ik meestal op sociale media zoals facebook en instagram.

Daarnaast stuur ik wel eens een foto in naar het weer die dan, als ik ‘’geluk’’ heb langskomt in het weerpraatje van één van de televisiezenders. Onlangs heb ik meegedaan aan een fotowedstrijd van ‘’Waterland van Friesland’’ waarbij je foto’s kon insturen voor onder een brug in de gemeente zuidwest friesland en de friese meren. Één van mijn foto’s is daarbij uitgezocht en hangt momenteel onder de brug van Osingahuizen.

Mocht u het nou leuk vinden om één van mijn foto’s te kopen dan kunt u contact met mij opnemen.

 

Jitske van der Gaast

Jeltewei 63 8622DE Hommerts

Email: Jits13@live.nl

Telefoonnummer: 0611616090

 

Materiaal

Alle foto’s zijn afgedrukt op aluminium.

Foto op Aluminium bestaat uit composietpanelen van vederlichte maar harde kunststof en aluminium bladen. Deze afdrukken op metaal worden professioneel behandeld om UV-schade te vermijden.

Arie van der Burg  (1e verdieping)

HERFSTEXPLOSIE "

Arie van der Burg uit Emmeloord houdt onder deze titel in het Antonius Ziekenhuis te Sneek een foto-expositie van 17 augustus 2020 tot en met 19 oktober 2020.

De in deze expositie tentoongestelde  foto's (formaat 60cmx40cm) geven in  expressionistische beelden de kleurrijke sfeer van de herfst weer. De fotograaf wordt elk herfstseizoen weer getroffen door de uitbarsting van de herfstkleuren, in de meest uiteenlopende kleurencombinaties. Hij heeft de afgelopen jaren deze uitbarsting van herfstkleuren gevangen in dynamische fotobeelden waar de kleuren "als een explosie" vanaf spatten.

De foto's die in deze expositie worden getoond zijn ook te koop. Informatie over prijzen van de foto's e.d. ligt ter inzage bij de expositie.

Ook kan contact worden opgenomen met de fotograaf:

E -mail: a.vander.burg@ziggo.nl

Tel.: 0527 699110 /  06 82874122.

Diana den Boon  (2e verdieping)

Diana den Boon is zo'n 7 jaar geleden begonnen met schilderen, zonder specifieke opleiding, behalve de mode academie in Den Haag. Diana heeft het schilderen eigen gemaakt door veel te oefenen en te kijken. ,,Mijn specialisatie was een paar jaar geleden het portretteren van koeien”, vertelt Diana. Ook het in opdracht schilderen van geliefde huisdieren is een specialisme. Ze weet het karakter en de typische uitdrukking precies vast te leggen.

De laatste jaren is Diana bezig geweest met het maken van portretten van mensen. Het vastleggen van een emotie in een portret is de grootste uitdaging, maar dat komt altijd goed. De gelijkenis is wonderbaarlijk.

Het mooiste vindt ze het combineren van realistisch met abstract (een specialiteit van haar vader) waardoor er iets heel anders gecreëerd wordt. Emotie in het portret en in het abstracte, een unieke combinatie vindt ze zelf.

De portretten van houtskool dateren uit haar tijd van de mode academie. Daar leerde ze model tekenen. Alleen het verschil met toen en nu is wel heel groot. ,,Ik heb veel geleerd de afgelopen jaren zonder les. Ik groei elke keer weer”, zegt Diana. De verschillende portretten leveren het bewijs.

Diana den Boon heeft in Lemmer aan de Spaanderbank 17 haar eigen atelier.

Hier geeft ze workshops (Dikke Dames) en diverse schilder feestjes (Party with Paint).

Diana: ,,Van kinderpartijtjes, vrijgezellen feestjes tot teambuilding uitjes en alles wat er maar tussen zit. Het is heerlijk om mensen met schilderen een leuk feestje te bezorgen.”

Diana den Boon exposeert tot eind december haar werk in het Antonius Ziekenhuis. De Lemster schilderes stelt vooral uiterst realistisch werk tentoon.

 

E-mail: info@ddbdesign.nl

www.dianadenboon.nl

www.ddbdesign.nl

Goos Vermooten (polikliniek Cardiologie)

Mijn naam is Goos Vermooten-Schuurman woonachtig Sneek. Met veel plezier ben ik lid van de kunstcommissie van het Antonius Ziekenhuis. Zelf schilder ik ook en ben al jaren lid van schilderclub Zuidwest-Friesland, waar ik les heb gekregen van Ben Vernimmen en momenteel van Rein de Vries. Het contrast licht-donker fascineert en inspireert mij en zijn dus ook veelvuldig terug te vinden in mijn schilderijen.

 1. Sneekweek
 2. Bloei
 3. Auvergne
 4. Illusie
 5. Ierland
 6. Impressie
 7. Begin
 8. Noorwegen

E-mail: g.vermooten@home.nl

Dicky Stroetenga-de Graaf  (polikliniek Neurologie)

Sinds 1991 ben ik bezig met schilderen.

In de begin jaren heb ik les gehad van de Franeker kunstenaar Peter Vassilev, die helaas al niet meer onder ons is.

We begonnen met tekenen en werken in houtskool, om de technieken wat onder de knie te krijgen, hetgeen best lastig was. Vervolgens gingen we werken in aquarel en acryl. Na enige jaren les te hebben genomen heb ik me thuis verder ontwikkeld en veel geleerd van andere kunstenaars door het bezoeken van exposities. Nog steeds bezoek ik exposities om van te leren en/of nieuwe ideeën op te doen.

Regelmatig heb ik zelf in die jaren ook geëxposeerd, waaronder ook enige keren in het Antonius Ziekenhuis.

Vanaf 2018 heb ik les van Gea Koevoets en werk ik hoofdzakelijk in olieverf, meestal op een paneel of doek wat ik soms eerst voorbehandel met acrylverf.

Mijn onderwerpen zijn vrij divers, van landschappen tot stillevens dorpsgezichten, bloemen en afbeeldingen van dieren etc. De laatste tijd waag ik me ook af en toe aan een abstract werk.  

Voor deze expositie heb ik geprobeerd een keuze te maken uit verschillende technieken en werken. Veel van mijn werken maak ik aan de hand van zelfgemaakte foto’s en ook werk ik in opdracht meestal vanaf een foto.

Mocht u informatie willen, of mogelijk een van de werken aanschaffen, dan kunt u mij telefonisch bereiken, of via mijn email.

Ik wens u veel kijkplezier!!

 

Voor informatie

Dicky Stroetenga-de Graaf

Tel.nr. 06 2460 8580

Emailadres: dgstroetenga@hotmail.comTerug naar boven

Antonius. Zorg die meebeweegt.

Ziekenhuis in Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Ziekenhuis in Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Zorg bij u thuis
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00
Contact
Contact
Ziekenhuis in Sneek
 • Bezoekadres
 • Bolswarderbaan 1
 • 8601 ZK  Sneek
 • Postadres
 • Postbus 20000
 • 8600 BA  Sneek
 • Telefoon
 • 0515 - 48 88 88
Route Google Maps
Ziekenhuis in Emmeloord
 • Bezoekadres
 • Urkerweg 4
 • 8303 BX  Emmeloord
 • Postadres
 • Postbus 20.000
 • 8600 BA  Sneek
 • Telefoon
 • 0527 - 62 04 60
Route Google Maps
Zorg bij u thuis
 • Bezoekadres
 • Bolswarderbaan 1
 • 8601 ZK  Sneek
 • Postadres
 • Postbus 20000
 • 8601 ZK  Sneek
 • Telefoon
 • 0515 - 46 11 00
Route Google Maps