Over de Antonius Zorggroep

Exposities

Exposanten tot 5 januari 2018: 

 

 

Jelly Terpstra

  • Tot 5 januari 2018
  • Eerste etage Antonius Ziekenhuis Sneek

 

Ik ben autodidact schilderes en heb lessen en workshops gedaan bij gerenomeerde schilders o.a. Doet Boersma,Hendrik Elings, Anneke Feenstra en Eke Beetsma.

 

Ik schilder zo’n 20 jaar en heb mijn eigen stijl ontwikkeld door dagelijks te schilderen.

 

Mijn thema is in deze expositie WADDEN. Jaren heb ik met man en kinderen gezeild op de Wadden, het zout zit in mijn bloed, dit vertaal ik mijn schilderijen.

 

De prachtige luchten, eindeloze stranden en woeste golven, het blijft me boeien.

 

Jelly Terpstra

tel 0515413627 of  0630773335

website www.jellyterpstra.nl

 


Tatyana Murova

  • Tot 5 januari 2018
  • Poli Neurologie Antonius Ziekenhuis Sneek

 

Kunst met flair

Tatyana, geboren in 1961 in Ivano-Frankivsk, groeide op in het landschappelijk prachtige westelijke deel van de Oekraïne. Haar opleiding volgde ze in Kiev en Odessa. In 1996 vestigde ze zich in Praag waar ze samen met een collega een kunstgalerie opende. Hier ontmoette ze haar Nederlandse echtgenoot, waarmee ze sinds 2000 in Groningen woont.

 

Werk om vrolijk van te worden, vol fantasie en sprookjesachtig

Tatyana heeft een heel eigen herkenbare stijl. Zij schildert in expressieve kleurcombinaties, mengt fantasie met werkelijkheid en daarin komt met name haar Praagse periode sterk tot uiting. De beschouwer beleeft de Oost Europese sfeer in haar werk en wordt meegenomen in een sprookjeswereld die tijdloos is.  Tatyana  gebruikt verschillende materialen voor haar werk zoals acryl en olieverf en oliepastel. Zij exposeert met zeer grote regelmaat: van Groningen tot Amsterdam en van Alkmaar tot Maastricht.

 

https://murova.website/ 

 

 


 

Marianne van Tricht

  • Tot 5 januari 2018
  • Poli Cardiologie Antonius Ziekenhuis Sneek

 

Mijn naam is Marianne van Tricht- van der Ploeg (1976) en ik woon in Sneek.

 

Al van jongs af aan ben ik graag creatief bezig. Ik kon mij goed uiten in tekenen, knutselen en vooral muziek maken. Sinds mijn 9e speel ik gitaar.

In 1994 heb ik HAVO-examen gedaan in Handvaardigheid en kunstgeschiedenis en daarna heb ik me voornamelijk gericht op het maken van muziek.

 

In 2003 werd ik voor het eerst moeder en heb ik de jaren die volgden geweid aan het zorgen voor mijn 3 zoons. Toen de jongste in 2012 naar school ging, groeide het verlangen om weer meer met muziek en schilderen te gaan doen.

Ik ben begonnen schilderijen te maken en me gaan bekwamen in het schilderen met acrylverf.

Dit is uitgegroeid in het verlangen met mijn schilderijen wat voor anderen te betekenen.

Ik heb gemerkt dat ik graag mensen wil raken en hoop wil geven.

Laat je inspireren door wat je ziet en misschien mag het je een beetje optillen vandaag.

 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen via Email mari-arte@ziggo.nl 

Of kijk ook eens op mijn website Mari-arte.simpsite.nl

 

 

 


Els de Laaf (allan)

  • tot 5 januari 2018
  • 2e etage Antonius Ziekenhuis Sneek

 

Els de Laaf heeft sinds 1970 een woning in Britswert. Ze was daar eerst alleen in de vakanties en de weekenden te vinden, maar woont er nu permanent. In de zeventiger jaren maakte Els grote wandkleden van touw en metaal, totdat zij in 1989 besloot om haar baan als secretaresse bij de VU op te zeggen om zich toe te leggen op schilderen en tekenen. Els is autodidact; ze heeft geen schildersopleiding gevolgd.

Favoriete onderwerpen zijn architectuur, machines en oerbeesten zoals neushoorns en bizons, maar ook vogels. “Ik gebruik hun beeld om kracht en spanning op te voeren in mijn werk. Dat is mijn beeldtaal geworden”, zo vertelt Els de Laaf. “Ik houd van het spelen met vorm. Ik plaats ze meestal in een landschap, die de kijker naar binnen moet lokken. Ik geef de schilderijen daarom ook een titel; dan kijkt men even langer. Het werk dat ik maak is kleurrijk; daar houd ik van. Ik hoop dat mijn werk blijdschap brengt, iets van het gevoel dat ik zelf heb als ik het maak”, aldus Els.

 

Els de Laaf (allan)

Buorren 2

8636 VA Britswert

06 30387460

edelaaf@me.com

www.elsdelaaf.nl

 

 


Alie Kielstra

  • Tot 5 januari 2018 
  • Begane grond Antonius Ziekenhuis Sneek

 

Alie Kielstra beschikt in Menaldum over een eigen atelier. Tussen haar overige werkzaamheden door is ze hier regelmatig te vinden.
Ze werkt hier aan haar opdrachten of is hier bezig met haar vrije werk.
Opdrachten worden door Alie Kielstra geschilderd aan de hand van foto's of afbeeldingen. Het liefst neemt ze hiervoor zelf de benodigde foto's, maar soms is dit niet mogelijk en werkt ze met beeldmateriaal van de opdrachtgever zelf (dit kan alleen wanneer de foto's van voldoende kwaliteit zijn).
In overleg met de opdrachtgever wordt daarna de grootte van het doek bepaalt en de prijs afgesproken. Vervolgens gaat ze aan de slag.
Hoe lang het duurt voordat een schilderij klaar is, is afhankelijk van vele factoren en variëert van enkele weken tot enkele maanden.    
In het atelier is tevens een deel van haar schilderijen op afspraak te bezichtigen is.
Bel voor info 0518-451296 of stuur een e-mail naar info@aliekielstra.nl.

 

 

 

Kwaliteitsvenster

 

Het kwaliteitsvenster geeft in één oogopslag een betrouwbaar beeld van de kwaliteit van onze zorg. Wij vinden het belangrijk om u hierover te informeren. Het is voor het eerst dat patiënten in heel Nederland op dezelfde manier informatie over bijvoorbeeld risicovolle operaties, infecties, sterftecijfers en patiëntervaringen kunnen opvragen.

 

Kwaliteitsvenster

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00