Wij werken veilig en gezond

We werken veilig en gezond

Gezond en veilig werken bij de Antonius Zorggroep

De Antonius Zorggroep is zichtbaar bezig met de gezondheid en het welzijn van haar medewerkers. Dit merk je overal en altijd in de organisatie. 

Binnen de Antonius Zorggroep zijn diverse afdelingen bezig met arbeidsomstandigheden en goede inzetbaarheid van medewerkers. We hebben een interne arbodienst met verschillende deskundigen die ingeschakeld kunnen worden bij beoordelingen, advies en voorlichting op het gebied van arbeidsomstandigheden en inzetbaarheid. De arbodienst werkt hierbij nauw samen met andere afdelingen als kwaliteit, het facilitaire bedrijf, hygiëne en infectiepreventie en fysiotherapie. Zorg voor goede werkomstandigheden zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid, niet in de laatste plaats ook een verantwoordelijkheid van de medewerkers zelf.

We stimuleren medewerkers kritisch te blijven kijken naar hun werkomstandigheden en hun werkomgeving en eventuele knelpunten te melden. Medewerkers zijn vaak het meest deskundig over de risico’s van hun functie. Onze ergocoaches geven training en instructie over bijvoorbeeld een goede werkhouding, het voorkomen van overbelasting, het gebruik van hulpmiddelen in je werk en het instellen van je bureau en beeldscherm. 

Wil je meer achtergrondinformatie over arbeidsomstandigheden in de zorg? Kijk dan op www.betermetarbo.nl.

Arboplaatjes.PNG

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00