Werken en leren

Stageplaatsen MBO Verzorgende-IG

Stageplaats MBO Verzorgende-IG voor studenten ROC Friese Poort

 

Ben jij op zoek naar een stageplaats MBO Verzorgende IG?

Wij werken voor de opleiding MBO Verzorgende-IG samen met ROC Friese Poort. Samen zorgen we ervoor dat je de mogelijkheid krijgt om je te ontwikkelen tot een deskundige Verzorgende IG. Wil je graag een stageplaats in een van de V&V teams binnen Thuiszorg Zuidwest Friesland, meld dit dan bij de stagecoördinator van ROC Friese Poort. De stagecoördinator is op de hoogte van de beschikbare stageplaatsen bij Thuiszorg Zuidwest Friesland en zal jou hier zo mogelijk plaatsen. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de bereikbaarheid van de stageplaats vanuit je woonplaats.

 

Wie zoeken wij?

Je bent een enthousiaste en gemotiveerde student van de opleiding Verzorgende IG. Je volgt je opleiding bij ROC Friese Poort en bent op zoek naar een stageplaats bij Thuiszorg Zuidwest Friesland. Je wilt alles leren en weten over het beroep. Je hebt al enige ervaring met basiszorg, je kunt goed communiceren en je hebt een cliëntvriendelijke houding. Je neemt zelf initiatief en je bent eerlijk en betrokken. Je wilt deze vaardigheden verder ontwikkelen gedurende de stage en neemt zelf verantwoordelijkheid voor je leerproces.

 

Welke werkzaamheden zijn er?

Afhankelijk van je studiejaar en de zorgvraag van de cliënt, zijn onderstaande werkzaamheden onderdeel van je stage:

  •  Het geven van basiszorg in de thuissituatie
  •  Het uitvoeren van verpleegkundige vaardigheden
  •  Het stimuleren van de zelfredzaamheid van de cliënt
  •  Het onderhouden van contacten met mantelzorgers en andere zorgverleners
  •  Bijhouden van het zorgplan

Wat bieden wij?

Wij bieden een stageplaats in één van de V&V teams. Je maakt kennis met het beroep van Verzorgende IG in de thuiszorg. Tijdens de stage heb je één of twee vaste werkbegeleiders bij wie je met al je vragen terecht kunt. Zij zijn ook aanwezig bij de gesprekken met de coach van school. De werkbegeleiders zijn geschoold in het methodisch begeleiden van stagiaires, je krijgt feedback en reflectie op het functioneren en er wordt regelmatig geëvalueerd.

Gedurende de stage ontvang je een stagevergoeding conform CAO VVT.

 

Contactinfo

Voor vragen kun je contact opnemen met de stagecoördinator van ROC Friese Poort of neem contact op met de afdeling Opleiding en Ontwikkeling. Omdat ROC Friese Poort de plaatsing verzorgt, kan je sollicitatie niet bij ons in behandeling worden genomen.

De Antonius Zorggroep staat voor kwalitatief goede en betrokken zorg, persoonlijk en op maat. De Antonius Zorggroep bestaat uit het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord en Thuiszorg Zuidwest Friesland met 36 teams in Zuidwest-Friesland. Wij zijn hét thuiszorgziekenhuis en bieden een breed pakket aan zorg; ziekenhuiszorg, thuiszorg, spoedzorg, zorgbemiddeling en services aan huis. Wij werken nauw samen met de zorgverleners in de regio en de mensen om u heen. Samen zorgen wij voor de beste zorg, veilig en dichtbij.

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00