Spoedzorgplein

Spoedzorgplein

Inhoud

 

 

 

Spoedzorgplein Sneek

 

Patiënten die spoedzorg nodig hebben, kunnen via de ingang van het Spoedzorgplein naar de zorgverlener die ze nodig hebben.

  

 

 

Terug naar boven

  

 

Partners

Het Spoedzorgplein in Sneek is een initiatief van verschillende partners, waaronder de Antonius Zorggroep, Dokterswacht Friesland, Samenwerkend apothekers, Tandartsen, en UMCG Ambulancezorg.  De nadruk ligt op samenwerking tussen de regionale zorgverleners, waarbij de patiënt centraal staat.

 

 

 

tegels

 

  

Terug naar boven

 

 

 

Duidelijkheid voor patiënten

 

Die samenwerking binnen het Spoedzorgplein heeft verschillende voordelen: inwoners  van de regio hebben direct duidelijkheid over waar ze naartoe moeten in geval van spoedeisende zorgvragen. De toegang tot spoedzorg wordt daarmee toegankelijker en veiliger.  Door de samenwerking van verschillende specialismen is 24 uur per dag, 7 dagen per week adequate hulp aanwezig is op één locatie. De zorgverleners kunnen bovendien efficiënter werken en is er een goede overdracht. Dit vergroot de service en de veiligheid. 

 

 

duim

 

 

 

 

Terug naar boven

 Huisartsenpost

 

Inwoners en bezoekers van Zuidwest-Friesland kunnen op Avond & Weekendtijden voor huisartsen-spoedzorg terecht op het Spoedzorgplein in Sneek.  

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Spoedzorg op één locatie

 

Op het Spoedzorgplein Sneek komen alle spoedhulpvragen uit de regio binnen. Al naar gelang de hulpvraag gaat de patiënt daarna naar de juiste zorgverlener, die op dezelfde locatie aanwezig is.
Elke patiënt meldt zich bij één balie, die gezamenlijk bemenst wordt. Van daaruit worden verder de benodigde acties ondernomen om de zorgvrager die zorg te geven, die nodig is.

 

 

_MG_0053Bew

 

 

Terug naar boven

 

 

 

Zelfverwijzers

 

Voor de zelfverwijzer betekent dit dat na melden bij de balie van het Spoedzorgplein, deze gedurende de ANW-uren altijd getrieerd wordt door een triagist van Dokterswacht Friesland. Na de triage wordt de zelfverwijzer dan de zorg aangeboden die past bij de hulpvraag. Dit betekent in veel gevallen dat de zelfverwijzer wordt gezien door een huisarts, maar ook direct kan worden doorverwezen naar de SEH of de tandarts.

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Ervaringen eerste bewoners

 

De SEH mocht als eerste bewoner de deuren openen voor patiënten. Dit vond plaats op donderdag 11 juni 2015. Terwijl het werk op de SEH gewoon doorging en de patiënten gewoon werden geholpen, is die dag het overgrote deel verhuisd. Lees hier over de ervaringen rond de verhuizing en het werken op het nieuwe Spoedzorgplein

 “Om 8 uur konden we die donderdag de 1e patiënten verwelkomen op het nieuwe Spoedzorgplein. Een mega klus, maar dankzij alle hulp liep het als een trein,” zo vertelt Brigitte Bijen, unitleider Spoedeisende hulp  verheugd. “En nu we hier dan al weer ruim 4 maanden zitten, wachten we met spanning de komst van de overige bewoners af.”

 “We kijken al jaren uit naar dit heugelijke feit! Samenwonen met diverse partijen in een gloednieuw Spoedzorgplein! Samenwerken, overleggen en elkaar consulteren lukte ook al wel in de oude setting, maar het feit dat we met zijn allen dicht bij elkaar onder het zelfde dak huizen, maakt die samenwerking waarschijnlijk een stuk eenvoudiger.”

 “We zijn nu al erg tevreden en heel blij met ons nieuwe onderkomen. De vlag gaat uit op het moment dat alle bewoners van het Spoedzorgplein hun intrek hebben genomen en we er met elkaar voor kunnen zorgen dat de opvang van de patiënten die spoedzorg nodig hebben goed is, zodat patiënten zich welkom voelen en tevreden ons pand weer verlaten,”  zo vertelt het SEH-team.

 

seh2

 

 

Terug naar boven

 

 

Ambulancezorg: ‘Sluitstuk’ van het Spoedzorgplein

 

Vele jaren aan voorbereiding heeft het gekost om te komen tot een Spoedzorgplein Sneek. Onderwerpen van bouwsteen tot aan samenwerkingsvormen zijn voorbijgekomen. En in januari 2016 was Ambulancezorg  het sluitstuk zijn van het Spoedzorgplein. 

Behoort de ambulance dan niet tot het ziekenhuis? “Die vraag krijgen we vaker,” aldus Christina Westerbeek, Manager Ambulancezorg voor o.a. de post in Sneek. “Het antwoord op die vraag is  ‘nee’ ”. 

“Ambulancediensten staan los van ziekenhuizen. De ambulancedienst in Sneek is jaren lang wel onderdeel van het Antonius Ziekenhuis geweest, maar in 2010 overgegaan naar Ambulancezorg Fryslân. Per 2016 gaat deze organisatie verder onder de naam UMCG Ambulancezorg. Veel van onze medewerkers hebben jaren vanuit het Antonius Ziekenhuis gewerkt. Vanuit dit verleden zijn er nog steeds goede contacten met de Spoedeisende Hulp. Nu zijn we gaan samenwonen met niet alleen de SEH, maar ook Dokterswacht Friesland, tandartsen en apothekers. Vanuit ervaringen uit het verleden, ervaringen vanuit andere ziekenhuizen en vanuit verwachtingen van de verschillende stakeholders biedt dit nieuwe kansen. Beter en meer samenwerken!”

 

ambu

 

 

Terug naar boven

 

 

Informatie voor professionals

De meeste items op dit onderdeel van de website zijn publiek toegankelijk. Bij sommige delen zult u merken dat u een inlogcode nodig heeft. Gezondheidswerkers die toegang hebben, hebben hiervoor inlogcodes ontvangen.

Als u meent ook toegang te moeten hebben, maar geen inloggegevens heeft gekregen, neem dan contact op met Helga Burgers via h.burgers@antoniuszorggroep.nl.

Smoelenboek

In het smoelenboek vindt u alle informatie over de specialisten en consulenten van de Antonius Zorggroep, daarnaast vindt u een overzicht van werkzame huisartsen in het werkgebied van de Antonius Zorggroep. 

 

Bekijk het smoelenboek

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00