Over de Antonius Zorggroep

Vuurwerkbril om oogletsel te voorkomen

Om de kans op vuurwerkletsel te verkleinen, is het dringende advies om rond de jaarwisseling een vuurwerkbril te dragen. Vuurwerkbrillen zijn vanaf nu weer verkrijgbaar bij de afdeling Oogheelkunde van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. De brillen kosten €1,00 per stuk en zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Omdat vuurwerk ook slachtoffers maakt onder toeschouwers en toevallige voorbijgangers, is het voor iedereen aan te raden om tijdens Oud en Nieuw een vuurwerkbril te dragen. Uit cijfers van het Nederlands  Oogheelkundig Gezelschap (NOG) blijkt dat tijdens de laatste jaarwisseling nog steeds meer dan 40% van de vuurwerkslachtoffers niet zelf vuurwerk afstak.

De vuurwerkbril is een stuk veiliger dan een 'normale' bril. Van een normale bril kan het glas makkelijk breken en er kan vuurwerk tussendoor schieten. Een vuurwerkbril is gemaakt van polycarbonaat. Dit betekent dat de bril heel erg sterk is. Ook sluit de vuurwerkbril goed aan op het gezicht, zodat er bijna geen vonkjes of rondvliegende stukjes tussen het hoofd en de vuurwerkbril passen. Mensen die een normale bril dragen kunnen de vuurwerkbril over hun eigen bril zetten. De vuurwerkbril is ook verkrijgbaar in de meeste optiekwinkels en bij alle vuurwerkverkooppunten.

Voor de pers

Vragen van de pers beantwoorden we graag.
Journalisten kunnen hun vragen stellen aan de afdeling Communicatie van de Antonius Zorggroep.
Bent u journalist en wilt u onze persberichten ontvangen? Stuur ons dan gerust een mail.

T: 0515 - 48 89 21
E: communicatie@antoniuszorggroep.nl

Om op de hoogte te blijven over de Antonius Zorggroep, het Antonius Ziekenhuis en Thuiszorg Zuidwest Friesland kunt u ons ook volgen op twitter of Facebook.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten?

 

Dan kunt u hier uw gegevens achterlaten

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00