Over de Antonius Zorggroep

Vulvapoli Antonius Sneek en Emmeloord genomineerd voor landelijke award

De vulvapoli van het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord is door de patiëntenvereniging  Stichting Lichen Sclerosus genomineerd voor de verkiezing tot beste vulvapoli van 2017, samen met drie andere poli’s uit Nederland. De winnaar van deze verkiezing wint de VulvAward 2017. ‘We zijn blij met deze erkenning en roepen mensen nu op om op ons te stemmen op https://www.lsnederland.nl/verkiezing-beste-vulvapoli-2017/ ,’ meldt gynaecoloog Tineke Schukken trots.

 

De vulvapoli wordt verzorgd door een gynaecoloog en een dermatoloog, voor vrouwen met

klachten aan hun uitwendige geslachtsdelen, ook wel vulva genoemd. 'De klachten variëren van pijn en jeuk tot een branderig gevoel', verduidelijkt Schukken. De vulvapoli van het Antonius Ziekenhuis kan uitkomst bieden.

 

Huidaandoeningen van de vulva worden vaak veroorzaakt door lichen sclerosus. Dit kan leiden tot witte verkleuringen en verharding van de huid.  De schaamlippen kunnen kleiner worden en soms zelfs helemaal verdwijnen. De vulvapoli in het Antonius Ziekenhuis biedt een gezamenlijk spreekuur door een gynaecoloog en een dermatoloog, waardoor een patiënt maar één bezoek aan het ziekenhuis hoeft te brengen. De klachten worden vaak effectief verholpen. 'Meld je daarom bij de huisarts, je bent echt niet de enige.'

Voor de pers

Vragen van de pers beantwoorden we graag.
Journalisten kunnen hun vragen stellen aan de afdeling Communicatie van de Antonius Zorggroep.
Bent u journalist en wilt u onze persberichten ontvangen? Stuur ons dan gerust een mail.

T: 0515 - 48 89 21
E: communicatie@antoniuszorggroep.nl

Om op de hoogte te blijven over de Antonius Zorggroep, het Antonius Ziekenhuis en Thuiszorg Zuidwest Friesland kunt u ons ook volgen op twitter of Facebook.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten?

 

Dan kunt u hier uw gegevens achterlaten

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00