Over de Antonius Zorggroep

Opnieuw kwaliteitscertificaat NIAZ-Qmentum voor de Antonius Zorggroep

Sneek/Emmeloord, 21 april 2017

 

De zorgverlening door het Antonius Ziekenhuis en Thuiszorg Zuidwest Friesland staat op een hoog peil. Vandaag kreeg de Antonius Zorggroep van het NIAZ het bericht dat de accreditatie wederom behaald is. Begin dit jaar is het Antonius Ziekenhuis en Thuiszorg Zuidwest Friesland bezocht door het Nederlands Instituut Accreditatie in de Zorg (NIAZ) en getoetst op de kwaliteitsnorm Qmentum.

 

De verlenging van de accreditatiestatus geeft aan dat externe deskundigen van mening zijn dat de Antonius Zorggroep voldoet aan alle eisen. “Onze medewerkers en medisch specialisten verlenen dagelijks de beste zorg. Dat doen ze vol aandacht voor de mensen aan wie ze die zorg bieden. Wij zijn erg trots op dit resultaat, “  aldus Marcel Kuin, voorzitter  Raad van Bestuur van de Antonius Zorggroep.  “Wij staan voor goede zorg en laten ons graag toetsen zodat we de goedekwaliteit kunnen blijven handhaven en waar nodig verbeteren”  legt Kuin uit.  Het kwaliteitscertificaat zal binnenkort feestelijk worden uitgereikt.

 

De NIAZ-accreditatie is een belangrijk kwaliteitskeurmerk voor zorginstellingen. De accreditatie is een middel om de zorg te verbeteren, veiliger te maken en te borgen. Het NIAZ controleert het ziekenhuis en de thuiszorg iedere vier jaar. De aandacht voor kwaliteit van de zorg, en de manier waarop dit in het Antonius Ziekenhuis en Thuiszorg Zuidwest Friesland geborgd is, maakt de kans op fouten kleiner en de zorg voor de patiënt veiliger en beter. Dit leverde eerdere accreditaties op voor het ziekenhuis en de thuiszorg van de Antonius Zorggroep. Door voor beide organisatieonderdelen dezelfde kwaliteitsnorm Qmentum te hanteren, wordt nog inzichtelijker hoe kwaliteit in de zorgketen wordt vormgegeven in de manier van werken voor alle medewerkers en specialisten een leidraad is.

Voor de pers

Vragen van de pers beantwoorden we graag.
Journalisten kunnen hun vragen stellen aan de afdeling Communicatie van de Antonius Zorggroep.
Bent u journalist en wilt u onze persberichten ontvangen? Stuur ons dan gerust een mail.

T: 0515 - 48 89 21
E: communicatie@antoniuszorggroep.nl

Om op de hoogte te blijven over de Antonius Zorggroep, het Antonius Ziekenhuis en Thuiszorg Zuidwest Friesland kunt u ons ook volgen op twitter of Facebook.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten?

 

Dan kunt u hier uw gegevens achterlaten

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00