Over de Antonius Zorggroep

Exposities tot 6 juli 2018

Exposanten tot 6 juli 2018:  

 

 

Carin Bouma

  • Tot 6 juli 2018
  • Poli Neurologie

Carin Bouma is lid van de Hobbywerkplaats en Creatheek Sint Nicolaasga. Naast schilderen houdt zij zich bezig met beeldhouwen en houtbewerking. De onderwerpen voor haar schilderijen zijn vaak stillevens, dieren en een enkel portret.

 

 

Terug naar boven

 

Loek Ouwendijk

  • Tot 6 juli 2018
  • 1e etage, poli Cardiologie

De in Koudum wonende Louis Ouwendijk is van origine portretschilder. Kreeg vanaf zijn 11e jaar les op de ateliers van de bekende Haagse schilders Hessel de Boer en Rinus van der Neut. Later volgde de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag.

Na een druk zakelijk leven heeft Loek het schilderen weer opgepakt. Eerst opnieuw routine en bijscholing opgedaan bij de bekende portretschilder Ben Lustenhouwer in diens atelier in Frankrijk. Dan portretten van Rietje, de kinderen, diverse opdrachtgevers en naar aanleiding van een bijzondere opdracht…. HANEN en KIPPEN.Het resultaat van het eerste portret van een “haan” beviel dermate goed dat er meer opdrachten volgden.

Loek hierover: ,,In het schilderen van mijn haantjes kan ik me heerlijk uitleven. Het zijn prachtige en trotse dieren, vol kleur en menselijke trekjes . Ik geef mijn haantjes daarom een menselijke uitdrukking en karakter mee. Vrolijk, somber, ingetogen, trots, brutaal of schalks. Net naar het uitkomt”.

Mei 2016. De eerste overzichtstentoonstelling “Kippenkunst” met ca 70 werken in het leegstaande voormalige gemeentehuis te Koudum geopend door wethouder kunst & cultuur Mirjam Bakker van de gemeente Sudwest Fryslân werd een groot succes en trok in 3 weken tijd ruim 650 bezoekers.

Oktober 2016/2017. De collectie “Kippenkunst” werd uitgenodigd voor een jaar naar Barneveld, kippenhoofdstad van de wereld. Een jaar lang hebben duizenden bezoekers van het Pluimvee Museum Barneveld genoten van “Kippenkunst”. 2 Schilderijen zijn in Barneveld achter gebleven. Aangekocht door het Museum zelf.

Vanaf 6 april 2018 is expositie “Kippenkunst”  met ca. 40 werken te zien in het Antonius Ziekenhuis Sneek.

 Loek Ouwendijk: Ieder werk is uniek en ontlokt de beschouwer vrijwel altijd een glimlach.  Spontaan ontstond dan ook bij expositie-bezoekers de uitdrukking;  “Tussen Kunst & Kip”.

 

 

Terug naar boven

 

 

Kunstgreep Dokkum

  • Tot 6 juli 2018
  • Begane grond

‘De Kunstgreep’ is een atelier waar bijzondere mensen bijzondere en kleurrijke schilderijen maken. Een eerste reactie van bezoekers na het zien van de schilderijen is bijna altijd:“ hier wordt ik blij van.”

 

 

Terug naar boven

 

 

Cursisten FRB Fotografie

  • Tot 6 juli 2018
  • 2e etage

 

 

Terug naar boven

Voor de pers

Vragen van de pers beantwoorden we graag.
Journalisten kunnen hun vragen stellen aan de afdeling Communicatie van de Antonius Zorggroep.
Bent u journalist en wilt u onze persberichten ontvangen? Stuur ons dan gerust een mail.

T: 0515 - 48 89 21
E: communicatie@antoniuszorggroep.nl

Om op de hoogte te blijven over de Antonius Zorggroep, het Antonius Ziekenhuis en Thuiszorg Zuidwest Friesland kunt u ons ook volgen op twitter of Facebook.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten?

 

Dan kunt u hier uw gegevens achterlaten

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00