Over de Antonius Zorggroep

Antonius Ziekenhuis wint prijs voor bijdrage aan excellente oogzorg

26-05-2016        

 

Tijdens de Oogzorgnetwerkdag op donderdag 26 mei 2016 is de Oogzorgnetwerk Partnerprijs uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een partner die een bijzondere inzet heeft getoond en een grote bijdrage heeft geleverd aan excellente oogzorg in Nederland. Dit jaar heeft het Antonius Ziekenhuis uit Sneek de prijs in de wacht gesleept.

 

De afdeling is continu op zoek naar verbetering en maakt daarbij optimaal gebruik van de kennis van Het Oogzorgnetwerk. Daarnaast hebben zij sinds hun aansluiting in 2009 bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van het netwerk, door te participeren in pilots zoals het optimaliseren van zorglijnen en  het uitrollen van cultuurprogramma Eye Care Air rondom de thema’s gastvrijheid, veiligheid en omgaan met angsten van patiënten. Hierdoor  heeft de afdeling regelmatig als voorbeeld gediend voor de andere ziekenhuizen van Het Oogzorgnetwerk. 

 

De Oogzorgnetwerk Partnerprijs is speciaal ontworpen door Wim Heesakkers binnen het thema 'Beyond Borders'. Het patroon staat voor allerlei industrieën en ziekenhuizen die door het overschrijden van grenzen en de uitwisseling van kennis in staat zijn om van elkaar te leren. De prijs werd uitgereikt door Drs. Kees Sol, lid Raad van Bestuur Het Oogziekenhuis Rotterdam en Dr. Marijke Wefers Bettink, oogarts en lid bestuursraad, Het Oogziekenhuis Rotterdam.

 

Het oogzorgnetwerk bestaat uit partners in de keten van oogzorgactiviteiten en is bedoeld om de patiënt nog beter van dienst te kunnen zijn. Het netwerk focust op het verbeteren van de kwaliteit van de oogheelkundige zorgverlening. Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Voor de pers

Vragen van de pers beantwoorden we graag.
Journalisten kunnen hun vragen stellen aan de afdeling Communicatie van de Antonius Zorggroep.
Bent u journalist en wilt u onze persberichten ontvangen? Stuur ons dan gerust een mail.

T: 0515 - 48 89 21
E: communicatie@antoniuszorggroep.nl

Om op de hoogte te blijven over de Antonius Zorggroep, het Antonius Ziekenhuis en Thuiszorg Zuidwest Friesland kunt u ons ook volgen op twitter of Facebook.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten?

 

Dan kunt u hier uw gegevens achterlaten

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00