Werken en leren

Karen de Kruif - Verpleegkundige team Thuiszorgtechnologie

Mijn Thuiszorg.. uitdagend!

Wat zijn de highlights van je functie?

Ik werk als verpleegkundige in het Team Thuiszorgtechnologie (TT). Ons team houdt zich bezig met het organiseren en uitvoeren van medisch technische zorg bij mensen thuis. Zoals bijvoorbeeld het geven van sondevoeding, infuusbehandeling, pijnbestrijding (subcutaan, intraveneus of epiduraal) of tracheacanule-zorg. Wij zijn een instructie team en leren patiënt, ouders of de thuiszorgmedewerkers deze handeling uit te voeren. Uiteraard alleen als dit verantwoord is en er sprake is van een stabiele situatie. Is dit niet het geval, dan voeren wij de zorg zelf uit. Daarnaast doen wij de handelingen die weinig voorkomen, zoals bijvoorbeeld het inbrengen van een sonde of het aanbrengen van een intraveneus infuus. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar en werken voor Thuiszorg Zuidwest Friesland en Thuiszorg De Friese Wouden, een groot werkgebied dus. Onze klantengroep is heel divers; van 0 tot 100 jarigen.

Hoe vind je je werk? 

Waarom vind ik mijn werk zo boeiend en inspirerend? Met name de variatie, zowel de variatie in klanten als de vele wisselende contacten met thuiszorgmedewerkers, ziekenhuis verpleegkundigen, huisartsen, zorgverzekeraar, apotheken en bedrijven die apparatuur leveren. Maar ook de variatie in werk; uitvoerend bij de klant thuis, het geven van scholingen/instructies en het onderhouden van contacten met de mensen met wie je samenwerkt. Ik weet meestal niet hoe mijn dag eruit zal zien, dit is afhankelijk van de gevraagde zorginzet en wisselt per dag. 

Wat vind je van de Antonius Zorggroep als werkgever?

Het voordeel van het werken voor de Antonius Zorggroep vind ik vooral de korte lijnen met het Antonius Ziekenhuis en de Thuiszorgteams in de regio. De contacten zijn laagdrempelig en vriendelijk. Het is merkbaar dat iedereen gaat voor de patiënt/klant!

De Antonius Zorggroep staat voor kwalitatief goede en betrokken zorg, persoonlijk en op maat. De Antonius Zorggroep bestaat uit het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord en Thuiszorg Zuidwest Friesland met 36 teams in Zuidwest-Friesland. Wij zijn hét thuiszorgziekenhuis en bieden een breed pakket aan zorg; ziekenhuiszorg, thuiszorg, spoedzorg, zorgbemiddeling en services aan huis. Wij werken nauw samen met de zorgverleners in de regio en de mensen om u heen. Samen zorgen wij voor de beste zorg, veilig en dichtbij.

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00