Update Antonius Ziekenhuis

Update 20 april

 

Antonius Ziekenhuis hervat geleidelijk noodzakelijke poliklinische zorg

Het Antonius Ziekenhuis met locaties in Sneek en Emmeloord hervat met ingang van 20 april 2020 geleidelijk de noodzakelijke poliklinische zorg die was uitgesteld vanwege het coronavirus. Lees hier het hele bericht.

 

Update 16 april

In beeld: Boodschap van twee internisten 

Bas Weijer (internist-infectioloog) en Leonie van der Burg (internist-hematoloog) zijn beide werkzaam binnen het coronateam in het ziekenhuis. Ze vertellen kort over de afgelopen periode op de corona-afdeling en de scheiding tussen patiënten met corona en andere patiënten. Ook hebben ze een belangrijke afsluitende boodschap: "Ondanks dat er corona is, is het belangrijk om bij andere dringende medische zorg niet te wachten en wel naar de dokter of zorgbehandelaar in het ziekenhuis te gaan."

 

Update 7 april 

Dringend medische zorg nodig? Wij zijn er voor u

We merken dat veel mensen momenteel terughoudend zijn om naar de dokter of zorgbehandelaar in het ziekenhuis te gaan. Ook de huisartsen merken dat er minder patiënten bellen. Dat is niet nodig, integendeel. Heeft u dringend medische zorg nodig? Dan is het Antonius Ziekenhuis er voor u. Neem contact op bij zorg die niet kan wachten of bij twijfel.

 

We hebben nu ook de zorg voor coronapatiënten. Daarom is en wordt een deel van de zorg uitgesteld of omgezet naar een telefonisch consult als dat medisch verantwoord is. Maar voor zorg die niet kan wachten zijn we gewoon beschikbaar. Het ziekenhuis heeft genoeg capaciteit om ook de nodige ‘niet-corona-‘zorg te verlenen. Dus bel uw huisarts als u een medisch probleem heeft, of het ziekenhuis als u al onder behandeling bent van een specialist. Ook bij twijfel of zorg wel of niet kan wachten, raden wij u aan om te bellen. Uw arts kan u verder adviseren wat te doen.

------------------------------------------------

 

Update 27 maart

In beeld: afdeling voor coronapatiënten

Afdeling B0 is één van de afdelingen voor coronapatiënten in het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Verpleegkundige Daniël Dijkstra laat zien hoe deze afdeling er uit ziet en hoe wij ons hebben voorbereid op de komst van (meer) patiënten met het coronavirus.

 

Update 23 maart

Initiatieven en donaties

De Antonius Zorggroep ontvangt dagelijks talloze hartverwarmende berichten om onze medewerkers een hart onder de riem te steken en donaties in vele vormen. Daarvoor willen we iedereen heel hartelijk bedanken; samen staan we sterk! Om alles in goede banen te kunnen leiden én om onze telefooncentrale te ontlasten willen wij u vragen om initiatieven in te zenden via samensterk@antoniuszorggroep.nl. Nogmaals hartelijk dank, wij waarderen uw medeleven en hulp enorm.

------------------------------------------------

 

Update 21 maart

Friese ziekenhuizen vangen coronapatiënten op uit Brabant

In het Antonius Ziekenhuis worden zes patiënten uit Brabant opgevangen op de verpleegafdeling. Zij worden in isolatie verpleegd. Van vier patiënten is bekend dat zij besmet zijn met het coronavirus. De andere twee zijn mogelijk besmet.

 

In het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ), waar alle noordelijke ziekenhuizen bij aan zijn gesloten, is vrijdagmiddag besloten dat de noordelijke ziekenhuizen (mogelijke) coronapatiënten uit het Zuiden gaan opvangen.

------------------------------------------------

 

Update 20 maart

Meer bedden beschikbaar voor de opvang van coronapatienten

Het Antonius Ziekenhuis bereidt zich voor op de opvang van een groter aantal patienten met het coronavirus. Het aantal intensive care-plaatsen dat hiervoor beschikbaar is gemaakt, is uitgebreid van 7 naar 12 bedden. De vleugel C0 en D0 is inmiddels in gebruik genomen om mensen op te vangen die geen intensive care nodig hebben, maar die wel getest zijn op aanwezigheid van het coronavirus of waarbij het is vastgesteld dat het coronavirus aanwezig is.

------------------------------------------------

 

Update 13 maart

 

Extra maatregelen om verspreiding coronavirus te verkleinen

De Antonius Zorggroep doet er alles aan om het risico op verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Dit geldt voor het Antonius Ziekenhuis, voor de zorg van Thuiszorg Zuidwest Friesland en daarbuiten. Wij doen hiervoor een dringend beroep op onze medewerkers, patiënten en cliënten, bezoekers, verwijzers, zorgpartners en leveranciers om onze maatregelen op te volgen en te respecteren. Zo kunnen we zorg blijven leveren.

1 bezoeker per patiënt in het ziekenhuis

Per dag mag een patiënt maximaal één dezelfde bezoeker (zonder verkoudheidsklachten of koorts) ontvangen. Wij begrijpen dat er situaties zijn waarin een uitzondering gemaakt moet worden. Dat kan alleen na overleg met de behandelend medisch specialist.
Dit geldt ook voor de poliklinieken. Dus één bezoeker mag mee met de patiënt naar een afspraak op de polikliniek.
Bijvoorbeeld Piet komt de patiënt op maandag bezoeken en komt ’s middags en ’s avonds. Annie komt op dinsdag, maar mag de patiënt niet op maandag bezoeken. Voorwaarde is dat deze bezoekers geen koorts of verkoudheidsklachten hebben.

Afspraak bij een polikliniek of voor een operatie in het Antonius Ziekenhuis?

Vanwege het coronavirus gaan niet alle afspraken door zoals u gewend bent. We bekijken nu per afspraak wat we kunnen doen:

 • uw afspraak omzetten naar een telefonische afspraak
 • uw afspraak verplaatsen naar een ander moment

We bellen daarom alle patiënten die binnenkort een afspraak hebben als er iets aan die afspraak verandert. LET OP: het Antonius Ziekenhuis belt altijd met een anoniem nummer.

Mocht u niet gebeld worden, dan kunt u er vanuit gaan dat uw afspraak gewoon doorgaat.

Heeft u echter klachten die bij corona kunnen passen (koorts/koortsig gevoel, hoesten en/of kortademigheid), kom dan NIET naar het ziekenhuis. Bel uw huisarts voor advies.

Uw bezoek aan het ziekenhuis (patiënt en bezoeker)

Heeft u verkoudheidsklachten (zoals hoesten, loopneus, (veel) niezen, keelpijn, kortademigheid), koorts of een koortsig gevoel?
Kom dan NIET naar het ziekenhuis voor een afspraak en/of bezoek.

Antonius Zorggroep. Uw zorg, onze zorg.

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00
Contact
Contact
Antonius Ziekenhuis Sneek
 • Bezoekadres
 • Bolswarderbaan 1
 • 8601 ZK  Sneek
 • Postadres
 • Postbus 20000
 • 8600 BA  Sneek
 • Telefoon
 • 0515 - 48 88 88
Route Google Maps
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
 • Bezoekadres
 • Urkerweg 4
 • 8303 BX  Emmeloord
 • Postadres
 • Postbus 20.000
 • 8600 BA  Sneek
 • Telefoon
 • 0527 - 62 04 60
Route Google Maps
Thuiszorg Zuidwest Friesland
 • Bezoekadres
 • Bolswarderbaan 3
 • 8601 ZK  Sneek
 • Postadres
 • Postbus 20.000
 • 8600 BA  Sneek
 • Telefoon
 • 0515 - 46 11 00
Route Google Maps