Werken en leren

Ciska van Moorsel - Orthopedisch verpleegkundige

Mijn Antonius.. deskundig!

 

Wat zijn de highlights van je functie?

Ik ben werkzaam als orthopedisch verpleegkundig consulente op de poli orthopedie. Ik houd me bezig met de voorbereiding en nazorg van de patiënt die geopereerd gaat worden of een operatie heeft ondergaan, te denken aan heup/knieprothese, kijkoperaties etc. Ik houd zelfstandig spreekuur, naast een spreekuur van de orthopeed. Voorlichting en het geven van adviezen is een groot onderdeel van mijn werk. Het sociale aspect speelt hierin een grote rol. Je probeert de patiënt zoveel mogelijk informatie te geven zodat de patiënt goed voorbereidt is, met als doel het herstel te bevorderen.  

 

Hoe vind je je werk? 

Het werk is heel specialistisch en zelfstandig. Je hebt intensief contact met de patiënten, doordat je een op een contact hebt en de meeste patiënten ook vaker terugziet. Iedere operatie is weer anders en iedere patiënt reageert ook weer anders, dat brengt afwisseling met zich mee. Soms is het lastig situaties juist in te schatten hoe te moeten handelen. Doordat het spreekuur parallel loopt met het spreekuur van de orthopeed is het altijd mogelijk om met hen te overleggen. 

 

Wat vind je van de Antonius Zorggroep als werkgever?

Het Antonius Ziekenhuis is wat mij betreft een gemoedelijk ziekenhuis. De sfeer is open en prettig. Ik heb samen met mijn collega ruimte gekregen om mijn functie inhoud en vorm te geven. De functie is nog steeds in ontwikkeling en dat maakt mijn werk nog steeds leuk.

De Antonius Zorggroep staat voor kwalitatief goede en betrokken zorg, persoonlijk en op maat. De Antonius Zorggroep bestaat uit het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord en Thuiszorg Zuidwest Friesland met 36 teams in Zuidwest-Friesland. Wij zijn hét thuiszorgziekenhuis en bieden een breed pakket aan zorg; ziekenhuiszorg, thuiszorg, spoedzorg, zorgbemiddeling en services aan huis. Wij werken nauw samen met de zorgverleners in de regio en de mensen om u heen. Samen zorgen wij voor de beste zorg, veilig en dichtbij.

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00