Over de Antonius Zorggroep

Exposities

Exposanten t/m 6 april 2018:  

 

 

Antonia Boersma- de Jager

  • T/m 6 april 2018
  • Polikliniek Neurologie

 

Antonia Boersma- de Jager, woonachtig te Minnertsga exposeert vrijdag 5 januari t/m 6 april 2018 haar olieverfschilderijen in het Antonius ziekenhuis te Sneek.

Haar woonomgeving, het voormalige Bildt, de zee en het Wad zijn de inspiratiebronnen  voor haar schilderijen.

 

 

Terug naar boven

 

 

Connie Harkema

  • T/m 6 april 2018
  • Begane grond

 

Bij beeldend woordkunstenaar Connie Harkema staat heel 2018 in het teken van Leeuwarden, Culturele Hoofdstad. Met haar expositie ‘Friesland in Europa’ toont ze Friesland als een plaats die openstaat voor samenwerking. De aftrap vindt plaats in het Antonius Ziekenhuis in Sneek.

 

Connie werkt vooral seriematig, zo ook voor deze tentoonstelling die uit vijf series bestaat.

 

“In het Antonius Ziekenhuis hangen schilderijen over de Friese Elfsteden, en schilderijen en gedichten uit de serie ‘Stadssonnetten’ (voornamelijk over Europese steden)”, licht Connie toe. “Het is een gedeelte uit de expositie ‘Friesland in Europa’ die over meerdere locaties en in verschillende samenstellingen en uitingen in 2018 te zien is. De nadruk ligt op de eigen cultuur passend in een groter geheel. Ik denk dat dit ideaalbeeld goed aansluit bij ‘Iepen Mienskip’ en bij alle discussies van het moment rond de Europese Unie.”

 

Connie Harkema is beeldend kunstenaar, dichter, schrijver en galeriehouder van “Kunst in Beweging” te Koudum.

De expositie in het Antonius Ziekenhuis Sneek duurt t/m 5 april.

Website: www.connieharkema.nl

 

Terug naar boven

 

 

Hanneke van den Oever

  • T/m 6 april 2018
  • Poli Cardiologie

 

Als jong meisje was ik altijd aan het tekenen, kleuren, kleien of naaien. Ik wilde iets maken; poppenkleertjes, een schilderijtje of een beeldje. Een heerlijke hobby, maar je moet ook naar school, je moet wat worden.

 

Een kunstacademie was toen niet aan de orde. Ik moest maar lerares naaien worden. Daar had je wat aan. Natuurlijk ging ik ook naar een teken- en schildercursus en keramiek. Ik bleef creatief. Maar ik ben pas echt gaan schilderen toen ik 50 was bij een buurman op de zolder.

 

Daar heb ik mijn eerste portretje gemaakt. En die viel in  de smaak! Toen kwamen de vragen: “ Wil je mijn overleden moeder schilderen”, een weduwnaar: “ Wil jij een portret van mijn vrouw maken?”. Een weduwe met een wens. Ik heb vele mensen blij mogen maken en daar ben ik heel dankbaar voor. Portretschilderen is heerlijk.

 

Een mens is zo veel meer dan een lijf alleen. Daar verbinding mee krijgen is nodig en ook fijn.

 

 

Terug naar boven

 

 

Marijke Talsma

  • T/m 6 april 2018
  • Eerste etage

 

Marijke Talsma, fotografe, wonend in het Friese Snakkerburen.

Als professioneel fotograaf doet Marijke verschillende opdrachten van portretten tot bedrijfsreportages. Ze maakt fotoverslagen van belangrijke gebeurtenissen zoals geboortes, bruiloften, jubilea en uitvaarten. Deze worden zorgvuldig samengevoegd en bewerkt in een mooi naslagwerk. 

 

Een specialiteit is Art fotografie, waarbij meerdere foto's door elkaar worden bewerkt tot een kunstwerk. Veel bedrijven en particulieren hebben hiermee speciale gebeurtenissen in beeld gebracht. Met deze kunstwerken, op grote doeken of borden afgedrukt, worden ruimtes verfraaid of reclame uitingen afgebeeld. 

 

Naast het werken in opdracht van maakt Marijke ook eigen werk. Haar grote liefde is natuurfotografie hier kan ze al haar creativiteit in kwijt. Puurheid, ongereptheid en kwetsbaarheid is hetgeen waar ze voor gaat om haar "perfecte" foto te maken. Misschien wel op zoek naar net die oneffenheid of imperfectie van de natuur, wat ons als mens ook zo mooi maakt. Het leven leven net zoals de natuur zijn gang gaat, dat is ook de stijl van fotografie, bepaalt door HET moment. In expositie WereldsWad laat ze dit mooi zien. Misschien ook niet zonder reden dat ze daardoor grote bekendheid heeft verkregen en haar werk op prachtige locaties is te bewonderen.

 

"Ik wil het leven laten zien zoals het (bedoeld) is......ongekunsteld"

Website: www.marijketalsma.nl

 

 

Terug naar boven

 

Rieks Rentenaar

  • T/m 6 april 2018
  • 2e etage

 

Rieks Rentenaar (Workum)  is ruim 20 jaar geleden begonnen met tekenen en schilderen en daarna gaan aquarelleren bij de Amateur Kunstenaars Emmen (AKE) onder leiding van Dorry van der Winkel (lid van de Noordelijke aquarellisten).

Rieks heeft zich gedurende een periode van ongeveer 10 jaar bekwaamd in het schilderen van stillevens.

 

Na enige omzwervingen bij verschillende kunstenaars en met verschillende materialen heeft ze, gefascineerd door het Friese landschap, in Gea Koevoets in Leeuwarden een kundige, inspirerende en enthousiaste docent gevonden.

Vanaf deze tijd, inmiddels ruim 4 jaar, heeft ze zich voornamelijk toegelegd op het schilderen met olieverf.

 

Daarnaast is ze zich ook meer gaan bezighouden met het schilderen van portretten en mensfiguren. 

 

 

Terug naar boven

Kwaliteitsvenster

 

Het kwaliteitsvenster geeft in één oogopslag een betrouwbaar beeld van de kwaliteit van onze zorg. Wij vinden het belangrijk om u hierover te informeren. Het is voor het eerst dat patiënten in heel Nederland op dezelfde manier informatie over bijvoorbeeld risicovolle operaties, infecties, sterftecijfers en patiëntervaringen kunnen opvragen.

 

Kwaliteitsvenster

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00