Over de Antonius Zorggroep

Inchecken bij Antonius

 

Meer regie en meer gemak voor patiënten door aanmeldzuilen

 

Heeft u binnenkort een afspraak in het Antonius Ziekenhuis? Dan meldt u zich bij een aanmeldzuil in de centrale hal van het ziekenhuis.

 

Hoe werkt het?

In het filmpje hierboven ziet u hoe de zuilen werken.

 

Zodra u zich aanmeldt met uw identiteitsbewijs, ziet u op het beeldscherm op de zuil uw gegevens. Deze gegevens kunt u controleren en als het nodig is wijzigen of aanvullen.

Daarna krijgt u een ticket waarop staat hoe laat u de afspraak heeft en welk routenummer u moet volgen. U kunt ervoor kiezen om in de centrale hal te wachten of om op uw gemak naar de poli te lopen. Er staan altijd vrijwilligers klaar om u te helpen of de route te wijzen.

 

Zodra u bij de poli bent waar u een afspraak heeft, laat u weten dat u er bent. Dit doet u door het afsprakenticket te scannen bij de zuil op de poli. Zo weet de polikliniek dat u er bent. Op de zuil staat in welke wachtkamer u kunt plaatsnemen.


Waarom?

Het Antonius Ziekenhuis wil met het nieuwe systeem de patiëntenzorg nog verder optimaliseren, aldus manager zorg Joost Wijnbergen. Door de mensen meer regie te geven en zich thuis te laten voelen in het ziekenhuis, komt het ziekenhuis tegemoet aan eerder door de patiënt geuite wensen. De polimedewerkers houden een belangrijke rol bij de begeleiding van patiënten. Wijnbergen:  ,,Mensen kunnen zich soms verloren voelen in een ziekenhuis. Dat willen wij niet. Gastvrijheid is erg belangrijk.’’ 

 

De medewerker als patiënt

De zuilen zijn uitgebreid getest door ruim 150 medewerkers, vrijwilligers en leden van de Cliëntenraad. Zij kregen de kans om te merken hoe patiënten de nieuwe manier van aanmelden ervaren. De test liet zien dat het systeem goed werkt. Er werden waardevolle suggesties gedaan om de instructies op de zuilen en de doorstroming naar de poli’s verder te verbeteren. In de afspraakbevestiging die iedere patiënt enkele dagen vóór zijn afspraak ontvangt, staat duidelijk vermeld hoe men zich moet aanmelden.

 

Aanpassing centrale hal

De centrale hal is hiervoor aangepast. Gastvrijheid en een aangenaam verblijf voor patiënten en bezoekers zijn daarbij het uitgangspunt.

Veelgestelde vragen
Hoe werken de zuilen?
Is het gemakkelijk om de zuil te bedienen?
Hoe helpen wij patiënten bij het gebruik van zuilen?
Moet je altijd een paspoort meenemen naar het ziekenhuis?
Hoe zit het met de privacy?
Maakt de zuil een kopie van mijn ID-bewijs?
Zijn de zuilen patiëntvriendelijk?
Wat kosten deze zuilen?
Toon alle vragen
Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00