Orthopedie

Een nieuwe heup

Als u last hebt van een versleten heup, kan uw orthopeed een kunstheup (heupprothese) plaatsen. We stellen eerst de ernst van de slijtage vast aan de hand van röntgenfoto’s en lichamelijk onderzoek. Soms doen we eerst botscan of injectie in het heupgewricht. Is uw heup ernstig versleten of beschadigd? Dan kan een kunstheup voor u een oplossing zijn.

 

U kunt hieronder het filmpje bekijken en het stappenplan lezen

 

De stappen bij 'Een nieuwe heup'

2 - 6 weken

Verwijzing door huisarts of specialist

Wanneer u last hebt van uw heup, gaat u naar uw huisarts. Als uw huisarts denkt dat u een versleten of beschadigde heup heeft, krijgt u een verwijzing. 

Met het Zorgdomeinnummer, dat u in de verwijsbrief vindt, maakt u een afspraak. U ontvangt een afspraakbevestiging. U kunt bellen om een afspraak te maken, of op onze website een afspraak plannen.

Klik hier om online een afspraak te maken 
Neem naar uw afspraak het volgende mee:

 

  • een geldig legitimatiebewijs; 
  • uw Zorgpas / verzekeringsbewijs;
  • ziekenhuisstickers;
  • een actueel overzicht van al uw medicijnen. 
>

Eerste gesprek bij de orthopeed

U maakt eerst kennis met uw orthopeed en consulent orthopedie. De consulent voer onderzoek uit en stelt vast wat er aan de hand is. Samen met u besluiten ze welke behandeling het beste is.

1 - 3 weken

Voorbereiding op de operatie

Voor de operatie bezoekt u het preoperatief spreekuur. De fysiotherapeut, de anesthesioloog en consulent orthopedie bereiden u voor op de operatie. Tijdens dit gesprek worden de narcose, uw medicijngebruik, de revalidatie en thuiszorg met u besproken. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Voorbereiding op een operatie'.

1 dag

Opname en operatie

De verpleegkundige neemt eerst uw gegevens met u door. Hierbij kijken we ook naar alle medicijnen die u neemt. Daarna bereidt de verpleegkundige u voor op de operatie.

Een anesthesioloog geeft de verdoving, dit is meestal een ruggenprik. Uw orthopedisch chirurg plaatst vervolgens de nieuwe heup. Meestal duurt een ingreep 1,5 uur. Na de operatie verblijft u in de verkoeverruimte. Dit is een speciale ruimte om bij te komen van de operatie en de narcose.

>

Verblijf in het ziekenhuis

De fysiotherapeut komt bij u langs en oefent het lopen met u. Als u genoeg hersteld bent kunt u zelfs dezelfde dag weer naar huis. Dit wordt altijd met u besproken. Indien noodzakelijk blijft u langer in het ziekenhuis.

J.L. Bron Orthopedisch chirurg Aandachtsgebieden

Chef de clinique

hokwerda
S.T. Hokwerda Orthopedisch chirurg Aandachtsgebieden

Naast algemene orthopedie zoals heup- en kniearthroplastiek: complexe prothesiologie van heup en knie inclusief revisie chirurgie, sportorthopedie scopische chirurgie van de knie.

de kramer
B.J. de Kramer Orthopedisch chirurg Aandachtsgebieden

Naast algemene orthopedie zoals heup- en kniearthroplastiek als specifiek aandachtsgebied: sportorthopedie, bovenste extremiteit; schouder.

onderwater
J.P.A.H. Onderwater Orthopedisch chirurg Aandachtsgebieden

Naast algemene orthopedie zoals heuparthroplastiek als specifiek aandachtsgebied: voet en enkel, orthopaedische traumatologie, scopische behandeling van knie en schouder, sportorthopedie.

van steijnen
B. van Steijnen Orthopedisch chirurg Aandachtsgebieden

Naast algemene orthopedie zoals heup- en kniearthroplastiek als specifiek aandachtsgebied: complexe heup- en knieprothesiologie.

Sneek Emmeloord
Vestiging Sneek
Routebeschrijving Bolswarderbaan 1
0515 - 48 89 91 (keuzemenu)
Route 7
Hoe snel word ik geholpen?
De huidige toegangstijd is 2 weken
Onze openingstijden
Vandaag open 8.00 - 16.30 uur
Maandag 8.00 - 16.30 uur Dinsdag 8.00 - 16.30 uur Woensdag 8.00 - 16.30 uur Donderdag 8.00 - 16.30 uur Vrijdag 8.00 - 16.30 uur
Zie alle openingstijden

Uitgelicht! 

 

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00