Over de Antonius Zorggroep

Exposities

 

Expo Diana den Boon in Antonius Ziekenhuis Sneek

Wanneer: 01 april 2017 tot 07 juli 2017 

Locatie: Afdeling cardiologie van het Antonius Ziekenhuis Sneek

 

De komende drie maanden hangt de cardiologie afdeling van het Antonius Ziekenhuis in Sneek vol met de werken van Diana den Boon. De Lemster schilderes stelt vooral realistische dierportretten tentoon.

 

Diana den Boon is dochter van de bekende Zuid-Hollandse schilder Theo den Boon en heeft het artistieke vak dus met de paplepel ingegoten gekregen, maar echt begonnen met schilderen deed ze pas zo’n 4 jaar geleden. Zonder specifieke opleiding, behalve de modeacademie in Den Haag, heeft Diana zich het schilderen eigen gemaakt door veel te oefenen.

 

,,Mijn specialiteit is het maken van portretten van koeien’’, vertelt Den Boon. ,,Maar ook het in opdracht portretteren van huisdieren is een specialisme. Ze weet het karakter en de typische uitdrukking van het dier precies vast te leggen!  Mensen zeggen vaak dat mijn werk heel realistisch is. Hun geliefde dieren komen haast tot leven, is veelal de ervaring. Een groter compliment kun je als schilderes niet krijgen.’’

 

Diana den Boon heeft in Lemmer aan Spaanderbank 17 een eigen schilder-atelier. In haar Atelier hangt uiteraard eigen werk, maar geeft ze ook workshops en diverse schilderfeestjes. Diana: ,,Van kinderpartijtjes, vrijgezellenfeestjes tot teambuildings uitjes en alles wat er tussen zit. Het is heerlijk om mensen met schilderen een leuk feestje te bezorgen.’’ Voor een indruk van haar werk: (www.dianadenboon.nl) of informatie: info@ddbdesign.nl

 

 

 

 

Expositie schilderijen van Hinke Veenstra en Jan Anne van der Laan

Wanneer: 02 mei 2017 tot 07 juli 2017 

Locatie: Twee verdiepingen rond de centrale hal Antonius Ziekenhuis Sneek

 

Op de twee verdiepingen rond de centrale hal is een expositie ingericht met schilderijen van Hinke Veenstra en Jan Anne van der Laan. De uitbundige bloemenschilderijen van Hinke Veenstra brengen kleur op de eerste verdieping. Op de tweede verdieping ontstaat een haast serene rust bij de meer ingetogen portretten van Jan Anne van der Laan. Beide kunstenaars hebben Academie Minerva gedaan en onlangs De Foudgumse School waar ze elkaar hebben ontmoet.

 

Hinke Veenstra schildert op diverse ondergronden, vaak gebruikte paletten, of panelen vol gekladderd met de resten verf van haar cursisten. Ze schildert wat haar raakt of emotioneert, de inspiratie kan ook komen uit een mooie oude lijst. Ongebonden in onderwerp en materiaal is het resultaat altijd kleurrijk en figuratief. Vrolijk werk, wat past bij haar levensinstelling. 
In haar atelier geeft Hinke schilderlessen, ook verzorgt ze workshops gegeven door collega kunstenaars met weer andere technieken en vaardigheden.

Meer informatie : Hinke Veenstra / Loods 11e / Iepenlaan 11, 8603 CE Sneek / 06 43463072 / info@hinkeveenstra.nl / www.hinkeveenstra.nl


Jan Anne van der Laan
 maakt verstilde en licht melancholische portretten in olieverf of aquarel en ei tempera. Dat materiaal is belangrijk, hoe gedetailleerd een schilderij ook is, je moet wel kunnen blijven zien dat het om verflagen gaat. Die gelaagdheid zit ook in de betekenis van de portretten.

“Als kind van een jaar of zes tekende ik met straatkrijt accolades op de stoep. Hierbij ontdekte ik iets magisch, ik kon de accolades veranderen in een profiel van het menselijk gezicht. Verrukt tekende ik alleen nog maar gezichten in profiel, op de stoep zoals de eerste jagers jachtdieren grafeerden op de wanden van hun grot. Iets van de zesjarige straat-tekenaar zit nog in mij, en net als de oermens moet hebben gevoeld, ervaar ik bij het schilderen iets van magie en betovering. Kunst heeft te maken met dat oergevoel.”

 

Meer informatie: Jan Anne van der Laan / Rietzoom 14, 7943 MH Meppel / 06-81831724 / javdlaan@home.nl / www.janannevanderlaan.nl

 

 

Hinke Veenstra

 

Jan Anne van der Laan

 


Schilderijen van Catrien Dirkmaat te zien in Antonius Ziekenhuis Emmeloord

Wanneer: 17 mei 2017 tot 30 juni 2017

Locatie: Antonius Ziekenhuis Emmeloord

 

In het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord zijn schilderijen van Catrien Dirkmaat te zien.

 

Vrolijk, licht, warm en kleurrijk, geïnspireerd op de natuur, zo schildert Catrien Dirkmaat haar olie- en acrylverf schilderijen. Bloemen, van abstract naar realistisch, intuïtief, zoekend naar harmonie en vernieuwing. De expositie is tot eind juni.

 

www.catrienart.nl

 

 

Kwaliteitsvenster

 

Het kwaliteitsvenster geeft in één oogopslag een betrouwbaar beeld van de kwaliteit van onze zorg. Wij vinden het belangrijk om u hierover te informeren. Het is voor het eerst dat patiënten in heel Nederland op dezelfde manier informatie over bijvoorbeeld risicovolle operaties, infecties, sterftecijfers en patiëntervaringen kunnen opvragen.

 

Kwaliteitsvenster

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00