Over de Antonius Zorggroep

Exposities

 

Jan Altenburg in het Antonius ziekenhuis sneek tot 29 september 2017

 

Op de afdeling Poli Neurologie van het Antonius ziekenhuis in Sneek is een kleine expositie van het werk ingericht van J.D.Altenburg ingericht. De expositie loopt tot en met 29 september 2017.

 

Wat het vak van kunstenaar betreft is J.D. Altenburg volgens eigen zeggen een laatbloeier. Inmiddels gestopt met werken en dus tijd voor schilderen en anderszins te creëren. Tijdens zijn werkzame leven als zelfstandig timmerman, maakte hij af en toe objecten. Nu heeft hij zich volledig op ‘zijn nieuwe leven’ als kunstenaar gestort. Zijn stijl zou je naïef abstract kunnen noemen.

Schilderen en objecten maken is voor hem spelen met kleur en vorm. Of zoals hij zelf zegt: “Ik noem ik het wel een poging de vele werkelijkheden te verbeelden.” Eerder werk getoond tijdens Friese kunstroute. www.friesekunstroute.nl

 

 

Els de Laaf (allan)in het Antonius ziekenhuis sneek tot 29 september 2017 

 

Els de Laaf heeft sinds 1970 een woning in Britswert. Ze was daar eerst alleen in de vakanties en de weekenden te vinden, maar woont er nu permanent. In de zeventiger jaren maakte Els grote wandkleden van touw en metaal, totdat zij in 1989 besloot om haar baan als secretaresse bij de VU op te zeggen om zich toe te leggen op schilderen en tekenen. Els is autodidact; ze heeft geen schildersopleiding gevolgd.

Favoriete onderwerpen zijn architectuur, machines en oerbeesten zoals neushoorns en bizons, maar ook vogels. “Ik gebruik hun beeld om kracht en spanning op te voeren in mijn werk. Dat is mijn beeldtaal geworden”, zo vertelt Els de Laaf. “Ik houd van het spelen met vorm. Ik plaats ze meestal in een landschap, die de kijker naar binnen moet lokken. Ik geef de schilderijen daarom ook een titel; dan kijkt men even langer. Het werk dat ik maak is kleurrijk; daar houd ik van. Ik hoop dat mijn werk blijdschap brengt, iets van het gevoel dat ik zelf heb als ik het maak”, aldus Els.

 

Els de Laaf (allan)

Buorren 2

8636 VA Britswert

06 30387460

edelaaf@me.com

www.elsdelaaf.nl

 

 

Jan Buitenga: Ameland in beeld 

 

Jan heeft zijn kunstzinnige vorming gehad bij het Toanhús in Joure waar hij zich onder (bege)leiding van Hans Noordermeer heeft bekwaamd in schilderen.Over het tot stand komen van deze bijzondere schilderijen vertelt hij: “Enkele jaren geleden werden de dakgoten van mijn woning vernieuwd. Toen de oude, zinken dakgoten in stukken geknipt in de tuin lagen viel mij op hoe weer-en- wind, zure regen, teer, verf en kalkaanslag op het zink voor mij herkenbare beelden hadden achtergelaten. Reden voor mij om de gang naar de oud-ijzerhandel uit te stellen en delen van de dakgoot veilig te stellen. Vanuit de nu bestaande achtergrond heb ik met een lichte toets acrylverf de platen omgezet in schilderijen. Met een ruwe lijst van (eveneens) sloopmateriaal vormen ze nu een spannend item…..”

Mocht u meer willen weten over de gebruikte techniek of over de schilderijen zelf neem dan gerust contact op, liefst via het emailadres:  jgbuitenga@gmail.com. Telefoon 0513 - 43 21 04 of 06 - 11 76 94 07

 

 

 

Alie Kielstra in het Antonius Ziekenhuis tot 29 september 2017

 

Alie Kielstra beschikt in Menaldum over een eigen atelier. Tussen haar overige werkzaamheden door is ze hier regelmatig te vinden.
Ze werkt hier aan haar opdrachten of is hier bezig met haar vrije werk.
Opdrachten worden door Alie Kielstra geschilderd aan de hand van foto's of afbeeldingen. Het liefst neemt ze hiervoor zelf de benodigde foto's, maar soms is dit niet mogelijk en werkt ze met beeldmateriaal van de opdrachtgever zelf (dit kan alleen wanneer de foto's van voldoende kwaliteit zijn).
In overleg met de opdrachtgever wordt daarna de grootte van het doek bepaalt en de prijs afgesproken. Vervolgens gaat ze aan de slag.
Hoe lang het duurt voordat een schilderij klaar is, is afhankelijk van vele factoren en variëert van enkele weken tot enkele maanden.    
In het atelier is tevens een deel van haar schilderijen op afspraak te bezichtigen is.
Bel voor info 0518-451296 of stuur een e-mail naar info@aliekielstra.nl.

 

 

 

Kwaliteitsvenster

 

Het kwaliteitsvenster geeft in één oogopslag een betrouwbaar beeld van de kwaliteit van onze zorg. Wij vinden het belangrijk om u hierover te informeren. Het is voor het eerst dat patiënten in heel Nederland op dezelfde manier informatie over bijvoorbeeld risicovolle operaties, infecties, sterftecijfers en patiëntervaringen kunnen opvragen.

 

Kwaliteitsvenster

Antonius Ziekenhuis Sneek
Bolswarderbaan 1, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 48 88 88
Antonius Ziekenhuis Emmeloord
Urkerweg 4, 8303 BX, Emmeloord
T 0527 - 62 04 60
Thuiszorg Zuidwest Friesland
Bolswarderbaan 3, 8601 ZK, Sneek
T 0515 - 46 11 00